Nejste přihlášen/a.
Sex teprve15 leté se schvaluje pokud se jedná o cizí neznámou dívku.Kdyby to byla přímo dcera, to už by byl názor jiný, opatrný. Máloktery rodič řekne své 15 leté dceři , jen jdi a užívej si života. A kdyby něco, tak půjdeš na potrat, no.
Patnáctiletá dcera by dávno měla vědět, že existuje antikoncepce, potrat antikoncepce není a bez kondomu se nesouloží.
Sex je vžy pudová záležitost jak je napsáno výše. Ono buď to pude nebo to nepude. Dnešní 15leté holky mají antikoncepci v malíčku a i kdyby ne tak kondomy se prodávají na každém rohu narozdíl od dřívějších dob. Koneckonců proto taky jak píšete měli dřív ve dvaceti těch dětí i několik.
Kdyby byla slečna už tak vyspělá, tak se neptá v jejím (přibližně) středoškolském věku na tak naprosto jednoduchou informaci, která je velice snadno dohledatelná.
Odpověď je ano, můžeš mít ten sex a jdi do toho, neváhej ani sekundu
V tomto je lepsi pohlad muza, ktory nejake tie vztahove a sexualne skusenosti ma. Ten totiz vie, ze kazda je ina, co sa libida a orgazmu tyka. Zena moze akurat pisat o svojich vlastnych skusenostiach.
Moralizovat po prechode o spravani hormonmi nabitej 15-ky, to je tak tema na debatu s panom fararom v kostolnom spevokole.
Zákon praví 15+, takže pokud chybí den do 15ti, raději počkat ten den, ale jako kolega výše, kam ten spěch?
Inu, dnešní zrychlená doba. Mladí jsou často už v pubertě tak znuděni a otráveni životem, že sex, který ještě neměli, je to jediné, co je ještě napadne, že by jim zaplnilo tu práznotu.
Jsem ta stará generace. Ve dvaceti jsme byli podle mne zralejší. Měla jsem první dítě ve 23, a vařila jsem denně celé velké rodině, zvládla jsem ušít dětem povlečení, kalhoty, kabátky, uháčkovat šatičky i čepice, vytapetovat pokojíček, pěstovat na zeleninu, zavařovat. S dětmi jsem jezdila na hory - vlaky, autobusy, v zimě v létě, když byl jejich otec v práci. To se od mladé jaksi čekalo. Nenapadlo by mne jet si někam sama užít. Mladí říkají, že byla jiná doba, ale jíst se přece musí...
Taky jsem stará generace, prvního syna jsem měla v 21, o prázdninách po druháku na VŠ se narodil. Ale byli jsme jiní - respektovali jsme povinnosti, byli jsme tak vychovaní. Neuměli jsme jenom tak "užívat". Jasně, taky jsme pochlastali a pořvali v noci u kytary, ale ráno jsme šli do školy a zkoušky jsme nakonec taky udělali.
Za sebe říkám, nebylo to špatné. Nechybělo mi to "nevaž se, odvaž se". Za tenhle reklamní slogan by měl někdo jít natvrdo sedět, zkazil tím aspoň dvě generace lidí a možná už všechny a celou civilizaci.
A k dotazu - 15letá je ještě úplně blbá na všechny strany a 19letý je už dost chytrý, aby věděl, co chce a jak toho dosáhne, ale velmi nezralý na to, aby nesl následky. No jo, ale on se chce odvázat a nechce se vázat. Tož tak.
Stačilo říct jiný názor a kádrovej posudek přijetí na VŠ smazal.
Ale je pravdou, že dnešní generace dětí je odvázaná až příliš.
Obojí je extrém.
Asi jste tu, Onansisi, krátce, že si dovolujete navážet se do dlouhodobých, kvalitních a seriozních rádců. Že zrovna Vy s Vaším nickem?.
Jinak před rokem 89 se jezdilo na vandry, na fesťáky, na vodu, na lyže, k moři taky, sportovní vyžití dětí bylo zadarmo /myslím kroužky, oddíly /, a lidi drželi víc spolu.Ano, byla cenzura a kdo vyčníval, dostal přes prsty a mnohé bylo nemožné, ale naše země nebyla rozprodaná a vytunelovaná, ... A na daleké kraje stejně nemá většina lidí ani dnes. A chalupy a zahrádky letí taky stejně..
Nepochopil jste. vadilo mi vůči rádkyni inženýrce to ...že, děvenko! Takový ten pohrdavý výsměch v textu..Že za nás nebylo do čeho píchnout, než do vaginy... Připomněl mi, jak se tu nedávno řešila anonymita: úcta vymizela, slušnost...
Nevidim tu dovod moralizovat. Sex v tom veku je legalny. Sex je pudova vec, hormonalne silne podmienena, su slecny, ktore svrbi dierka od 13, su slecny, ktore s nikym nikdy nechodili ani v 25-ke.
Dolezita je osveta o antikoncepcii a ochrane pred chorobami. Ak uz tu dochodkyne spominaju, ako to bolo za ich mladosti, tak nech si precitaju nieco z historie, ked sa dievcata vydavali par mesiacov po prvej menstruacii za vopred dohodnuteho slachtica.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.