Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem ve slepé uličce, já a můj přitel

Od: zdenek7378 odpovědí: 16 změna:

Zdravím,
Přesně před rokem sem se dokopal k tomu, zkusit něco nového, zkusit to s mužem. Máme toho neskutečně moc společného, rozumíme si, vždy je o čem si povídat, jezdíme spolu na výlety... ON(56) JÁ(23) Asi po čtvrt roce, jsem se mu poprvé vyslovil, že k němu cítím něco víc, řekl jsem mu, že jsem se do něj zamiloval a on mi to opětoval. Byl jsem štěstím bez sebe, že to tak máme oba stejně. Při dalším shledání mi ale řekl, že to co se stalo řekl unáhleně, jen kvůli tomu, že na mně viděl jak to chci slyšet - aby mi udělal radost... Říkal mi, že tohle nikdy nechce a jak to nikdy nebude fungovat, že má doma starší maminku která zůstala sama, a určitě nechce vyjít s pravdou najevo, protože maminka je na něm závislá a on nechce aby doma vznikl nějaký rozbroj, má strach co na to řekne okolí, v práci atd.. Navíc náš věkový rozdíl k tomu taktéž moc nepřidává.
Já se samozřejmě nechci vyoutovat, když v něm nemám jistotu, že to neudělá taky. Proběhla nějaká výměna názorů, tekly slzy... I po tomto incidentu jsem mu odpustil a nadále žil s tím, že se to jednoho dne prostě musí přelomit. Cítil jsem z něj nejistotu či do toho jít, a nebo ne. Ale věřil sem v to.
Čtyři měsíce nazpět, kdy u mě nocoval mi druhý den večer volal s brekem, že už si je jistý co chce, a že u mě nechal svoje srdce. Že se do mě zamiloval. Říkáme si jak se strašně milujeme a že jeden pro druhého znamenáme hodně. Jak jsem ho já naučil milovat a dělám z něj lepšího člověka než byl doposud. Od té doby, co se on vyslovil jsem se do toho pustil naplno, dělám pro něj vše co mu na očích vidím, vždy když je semnou září jako by zrovna vyhrál ve sportce miliony. A já to stejné.
Jenže je tu stále ten problém, že mi řekl: "Zdendo, víc ti dát nemohu. Víc už prostě nikdy nebude, vždycky... aspoň do doby co tu bude mamka, bude to fungovat takhle - budeme se vídat jednou za čtrnáct dní" (kvůli mé práci). I když by on chtěl, co mi sám řekl - fungovat jako rodina, to nikdy nebudeme. Říká mi jak je rád za každou chvili semnou, že mu to nikdo nevezme a nikdy na to nezapomene. Že je smířený s tím jak to je a bude. Že jsem to nejlepší co kdy měl. Mrzí ho to, jak se nemůže nikomu pochlubit tím, že jsme spolu byli tam a tam, a jak to bylo super, což tedy mrzí i mě. Navíc mi řekl, že on mi nikdy neřekne, že je konec...
Jsem absolutně v úzkých, nevím co mám dělat. Psychicky se z toho začínám hroutit. Mám se někomu svěřit? Dát tomu ještě čas a počkat jestli se jeho názor nezmění jako prve?

Zdeněk

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Zdeňku , nemám nic proti homosexuálům a proto ti řeknu jen to , aby jsi v tomto vztahu nepokračoval. Zbytečný stres do života , který přinese akorát nepříjemnosti . V dobrém si to vyříkejte a pokračujte každý na nové cestě
S pozdravem Mario

hodnocení

4x

Zdravím. Píšete, že děláte vše co mu na očích vidíte...A co dělá on pro Vás? Možná je to jen můj pocit z Vašeho příspěvku, ale působí to na mě, že on je manipulátor a citový vyděrač. Tohle nemá budoucnost. Jste mladý, nečekejte jestli změní názor, trápíte se a to není dobře. Čeká Vás ještě spousta příležitostí, žijte, poznávejte jiné lidi a třeba přijdete časem na to, že mít vztah s někým, kdo by mohl být Vaším otcem, není pro Vás to pravé ořechové. Berte to, prosím, jen jako jeden z mnoha názorů a pohledů na věc.

liska5

Dobrý postřeh! Taky to tam cítím.

hodnocení

1x

Děláte mu, co mu na očích vidíte? Nahrazujete mu maminku?

No podle toho co píše tak ne, jelikož ten mladý muž dělá pomyšlení tomu postaršímu muži, který právě maminku má a kvůli ní se nechce s tím mladým přítelem vázat. Takže tomu ta maminka určitě nechybí. *zmateny*

zdenek7378
Právě že mu maminku opravdu nenahrazuji, ta je na příteli těžce závislá a stojí mu, s prominutím, neustále za zadkem, jak on sám tvrdí.

liska5
hodnocení

0x

Ony i v heterosexuálních vztazích bývají disproporce, neshody, zklamání a pády. Pak pomáhá někam patřit, mít svou partu, své zájmy, záliby, jinou náplň života, než trávit čas jen ve dvou spolu. Je obrovské množství lidí, kterým vztah nefunguje, rozpadá se, a musí to ustát..Pokud svěřit, tak se objednat k psychologovi, co řeší vztahové problémy. Do nějaké partnerské poradny třeba i v jiném městě. Dneska už tihle kluci mají své kluby. V záp. cizině běžně.

hodnocení

0x

Opravdu Vám šestapadesátiletý muž volal s brekem? *co*Nechtěl jste to napsat obráceně? A promiňte, ale že mu Vy děláte to pomyšlení, je také trošku za drdol přitažené a to ostatní vlastně také...

zdenek7378
hodnocení

Přesně jak čtete.. je tomu tak.

Co je na tom přitažené? Že tomu Vy nechcete věřit neznamená, že to neexistuje...Vy si myslíte, že starší lidé nepláčou, citově se nevážou a nemilují? ‍♀
zdenek7378
10.10.22 19:43
Díky

metaxa, ale tady má problém ten mladší pán, to ten přece toho skoro šedesátiletého muže na rukou nosí a dělá mu pomyšlení. Dokonce toho staršího i milovat naučil. Ale ten starší, i když pláče, tak s tím mladším žít nechce, jelikož má maminku. *zmateny*

A pro tazatele. Proč reagujete jenom na můj příspěvěk? Jsou tady i jiní co Vám věří a na ty nereagujete. Proč? To se Vám jejich rady nelíbí? Mně nemusíte přesvědčovat, to přece Váš problém s přítelem nevyřeší.

zdenek7378
Nemám potřebu se tu s nikým hádat o hloupostech. Ale Vy jste byl/a tím, kdo mi pokládal ve Vaši odpovědi otázky. Pořádně si to po sobě přečtěte a pochopíte, proč reaguji na Váš příspěvek.

raka*
hodnocení

0x
Pokud se ve vztahu trápite - tak to není dobře. Dle vašeho sdělení se přítel rozhodně nechce vázat a vyhovuje mu vztah tak jak je. Vidím v něm muže, který si pouze dokazuje, že ještě není starý, a nebo ve vás vidí syna. Ale ten věkový rozdíl je strašný. Mate dvě možnosti - vybrat si snadnou a nebo správnou cestu. Měl by jste hledat někoho, kdo s vámi chce doopravdy být a ne pouze těžit výhody. A hlavně vám bude věkové blíž.

bohyne*
hodnocení

0x

Určitě někde v duši pochybujete a cítíte, že to není ono, přemýšlíte o tom. Když o problému budete mluvit, tak se vám uleví a nebudete na to sám. Dobré je dát na misky vah pro a proti. Vy máte život před sebou - chcete se bavit, potkávat nové lidi...Přítel už má větší část svého života odžitou. Je i zarážející, že v tak pokročilém věku žije s maminkou? Někdy člověk musí být sobecký, myslet víc na to , co chce od života on sám, než se nechat psychicky týrat.

Přeji vám hodně sil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]