Nejste přihlášen/a.
Podvod,
nedělejte to
Ať vám pošle peníze na účet a pak ať přijede kurýr
Hlavně nevyplňujte žádné přihlašovací údaje k vašem účtu.
Před chvilkou jsem četl na internetu, paní přišla o prach z ůčtu
V pátek prodával nápravu a přišel o 140 tisíc..
Ale vždyť píše: Pošlu vám peníze A PAK mi to pošlete. Finta bude spíš v zadání údajú z bankovní karty. Prostě poslat jen číslo účtu a nic víc nikde nevyplňovat.
rené, vím co píšu, páč prodávám na bazoši každou chvilku. Takto se seriózní kupec nechová.
Zprvu mi bylo divné jednání SMS, že je vytížen, že to nestíhá, pak napsal že je z Litomyšle, a já mu sdělil, že mu to dovezu, páč jsem taky z Litomyšle,.
Už se neozval.
Za týden žena, psala SMS a postupy, jak to udělat.
Logicky finta bude v tom, že podvodný scripr se bude snažit je donutit přihlásit jakoby k bance a tím získat přístup k účtu alespoň pasivní, aby věděli, kolik na tom účtuje peněz a jaký karty k němu jsou navázaný...
A jelikož 90% lidí absolutně neví, co to je adresní řádek A neumí si zkontrolovat, kde se nachází a kam zadává údaje, tak ... neštěstí je hotovo.
Správně píšeš: nevšimne. A to je právě ten problém, pokud je někdo nevšímavý, když pracuje u bankomatu, u internetového bankovnictví, se zbraní, anebo v rychlosti 240 kilometrů v hodině na silnici... tak to je podcenění rizik.
To je základní věc, dávat si pozor.
Ale zpět k meritu věci: tvrdil jsi cosi o keyloggeru, A ten za standartních podmínek (záplatovaný systém) nejde nainstalovat bez vědomí a vůle (pozorného) uživatele.
opakuji: samotným kliknutím na odkaz se nic nestane ...
Oprav mne, pokud se v něčem pletu. Ale neuhýbej zasek úplně jiným tématům.
Ano.Alfons Mucha má zájem o ten Váš herberk.A dokonce takový zájem,že to ani nechce vidět a ani si pro to dojet aby se přesvědčil,že je to všechno OK.A tak si pro to složitě pošle nějaký DPD...Je to PODVOD ! Prý se chytne 1 ze 100 pokusů !
Lidi přemejšlejte ! Pokud někdo něco chce,ať si přijede.Nepouštět do baráku a peníze z ruky do ruky a zavřít dveře a nazdar !
Rozhodně bych na to nekliknul. Je riziko, že si člověk do počítače natáhne nějaký virus.
Jestliže někdo napsal z emailové adresy alphonsmucholapka@seznam.cz, tak už to považuji za první indícii, že něco není v pořádku. V lepším případě je to nějaký "výzkumník", který zkoumá, jak jsou lidi opatrní. Nemyslím si, že je nutné to zjišťovat
Já jsem před půl rokem tajky něco prodával na inzerát. Kupující navrhl zaslání zboží přes zásilkovnu. Objednal si sám sobě přepravu zboží a mně poslal kód smskou. Kód jsme sdělil v obchodě, kde lze podat balík do zásilkovny. Prodavačka v tom obchodě vytiskla příslušný čárový kód a nalepila ho na balíček. Kupující mně poslal peníze předem na účet. V tomto případě se ale jednalo o zboží za 150 Kč a o balíček, který vážil necelé 2 kg a byl relativně malý,
Každopádně, pokud někdo něco prodává a chce někomu dát údaje platební karty, tak by si pro takový účel měl zařídit zvlášť účet, např. v airbank. Na účtu je potřebné, nemít (skoro) žádné peníze, aby v případě podvodu nemohl podvodník peníze odcizit.
Rozhodně je nutné, nedávat nikomu žídné údaje k účtu (popř. k platební kartně účtu), kde má někdo větší částku peněz.
Ten člověk musí být ale úplný trouba, když si sám dá takovou přezdívku. Ten moc lidí přece nemůže podvést. A navíc bych řekla, že je úplně přitroublý když napíše, že šofér půjde někomu pomáhat s balením té věci. Ten vůbec neví jak to chodí a asi to chtěl vyzkoušet, a čeká, co se bude dít.
Tych podvodov je viac druhov :
1. Zadate udaje z karty a cez kartu vam vycistia ucet.
2. Tovar naozaj niekto pride zobrat a odviezt, vam predtym pride fiktivne potvrdenie o pripisani platby, kde sa akoze suma uvolni , az ked sofer vezme balik.
No ale to už musí být velký trouba také ten prodávající, když předá nějakému velmi ochotnému řidiči, který evidentně pod známou firmou pracovat nebude, a přijede nějakým soukromým autem a bude mít tolik času, že mi bude dokonce pomáhat zabalit onu věc a to všechno "zadarmo". Já si teď na Bazoši zrovna koupila jeden přístroj do kuchyně. Paní mi to posílá poštou, s dobírkou za 250 Kč. Asi by se hodně divila, kdybych jí napsala, že jí pošlu pro tu věc svého šoféra a že jí zaplatím, až mi on ten balík předá. Tak nějak to totiž v tom dotaze je, jelikož ten kupec s přezdívkou "frantasedninalep" nabízí to pomáhání se zabalením zboží. A já přes internet nakupuji a i prodávám hodně let, ale to se mi ještě ani jednou nestalo, aby mi řidič přišel domů balit balíky. A fiktivní připsání platby se mi ještě nikdy nestalo. Ale já nikdy nepoužívám službu PayPal.
Ale vy jste nám jsem zapomněl dát obsah toho emailu
Jen se z vás bude pravděpodobně snažit vylákat přihlášení k vaší bance, zkuste a uvidíte.
přitom je to je tak jednoduché, stačí se jen podívat do adresního řádku, jestli se skutečně nacházíte na webu banky... )
Ps: samotným kliknutím na odkaz v mailu ještě nikomu nic neprozradíte, vyjma sve ip adresy
Podvod to bude až v okamžiku, kdy se z něj podvodná stránka bude snažit získat přístupové údaje k internetovému bankovnictví. Já bych ho donutil, aby mi zavolal na telefon, hovor bych nahrál a dal na policii.
Takže správně říkáte, že to je počátek podvodu. Už jen z neobratném češtiny v komunikaci se to tak jeví.
Pane Lux, "Já bych ho donutil, aby mi zavolal na telefon,"
Jak ho donutíte? ve většině popsaných situací komunikuje přes Vocap, což dokládá i vyšetřování policie. U mne to zkoušel(a) asi 7x, na různé zboží. Pak jsem již psal.." S PODVODNÍKY NEKOMUNIKUJI"
A co s nahraným hovorem asi udělá policie? S anonymní simkou, na jedno použití a telefon z bazaru..
Myslite whatsapp? No tak si ho bloknu, a pozadam ho jestli neco chce at mi zavola na cislo xyz. Jedině takhle, psychologický, že všechno udělám, ale musí mi zavolat, jiné páky nemám
telefon z bazaru, tak policie snad schopna přiřadit jeden telefon k různým simkartam, lokalite a nakonec i osobam, jen se musi chtit a to oni pod 500.000 skody moc nechcou to mate recht.
Já jim neprozretelne napsala rovnou v prvnim mailu: "platba na ucet a podvody si nech pro jine" a uz se neozvali
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.