Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jen taková odlehčující otázka,koukala jsem na zdařilou neděli,co do počasí a pěstěné krásy přírody Velké pardubické.Kolik cca zaplatí cenu za koně do své stáje,kterou mají majitelé v počtu desítek,jak mluvil jeden majitel.Jen taková kuriozita,v koních se nevyznám.
Několikanásobný vítěz Velké Pardubické Korok byl odkoupen cca v polovině 60 let za jateční cenu, údajně za 3000kčs.Za svoji karieru vyhrál 25 dostihů a majitelům vydělal přes 3/4 milionu kčs. V roce 1984 musel být utracen pro zlomeninu krčku. (u koní toto tehdy nemožnost léčit, nwn zda dnes).
...no to je krutá realita,skoro mi vyběhly slzy,možná ho mohli nabalzámovat,přeháním,ale oni také :-/
Také jsem dnes koukal a poslouchal.Je to jiný svět.Koníček,který stojí spousty a spousty peněz.Asi za tím musí být Láska ke koním a také dostatek opravdu dostatek peněz,aby to ten majitel toho koně mohl dělat a nenarušovalo to pohodu v jeho rodině.Když jsem viděl pana majitela a jeho manželku,tak zcela určitě vypadali spokojeně,takže jim to funguje.Což je fajn.
Nicméně je to každodenní práce krmení,ježdění,starost o koně po všech stránkách.A také veterinární péče..a ustájení a energie...a okolo jsou lidi,kterí se o to všechno starají a trenéři a jezdci...a ti všichni chtějí zaplatit..no,..pak také vítezství nepříjde hned a nebo třeba vůbec,pokud se nenajde talentovaný kůň. A tím pádem zase další adalší peníze...a nakonec už příjde věk a kůň nemůže závodit...a co s ním potom.Někdy jsem četl,co se děje s vysloužilými chrty,když už nemůžou závodit...ach jo.
No sečteno podtrženo,nezávidím...nechápu...ale přeju,když z toho mají radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.