Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
uvažuji o nákupu na IPO akcie Hardwario, jen absolutně nechápu tu cenu v rozmezí 17-25 Kč za akcii. To si já jako kupující zvolím, za kolik za kus to chci já nakupovat, protože to by pak přeci každý chtěl za 17 Kč. Může mi to prosím někdo laicky vysvětlit, jak to funguje?
Děkuji Honza.
Není to o akciích ale o tvém poskytovateli...
Na této úrovni to funguje tak, že přijdeš o své peníze.
Až se tak stane, zkus se na problematiku zaměřit tak, abys nekladl dotazy.
ty jsi nakupoval IPO? Asi ne.
a pilulky když šla za tu nejvyšší cenu, tak samozřejmě hned poté vystřelila asi tak na trojnásobek, takže výdělek 300% za pár týdnů )
Ale jak říkám, bylo potřeba si to hodně nastudovat a objednat a alokovat asi tak čtyřikrát více peněz, protože bylo jasný že nákupní knihy, že dostanu jenom 1/4 objednávky, ale na objednání musím mít 100% peněz na účtu jinak to nejde na burze objednat...
Takže když jsem chtěl objednat třeba za 1 000 000, tak jsem musel mít 4 000 000 na účtu, to jen pro příklad. V případě, že bude čtyřikrát více zájemců než je nabízených akci, ale to musíš číst průběžně tu order book... A navíc, myslím že to taky mohli kdykoliv odvolat, tak to by byla sranda kdybych to nakoupil za 4 mega nechtěně a po IPO to padlo na 1/3
Možné je všechno,. Pilule jsem prodal
No je to jednoduché, v nákupní knize se zapíšou ty požadavky a rozdělí podle toho, kolik je někdo ochoten zaplatit, takže ty když nabídneš vyšší cenu tak na ty co nabídli nižší cenu se už taky nemusí dostat... budou vymazání.
Myslím, ale teď už to nevím na 100%, že pak stejně všichni nakoupí za jednotnou cenu,
takhle nějak to funguje, nakupoval jsem pilulku, tak to vím už jen matně po paměti, já jsem musel objednat asi pětinásobek, protože všechny objednávky stejně byli vykráceny asi na 25% už nevím presne, protože bylo o mnoho víc zájemců než akcií.
Takže v tomto případě logicky všechny akcie šly za tu úplně nejvyšší cenu, jestli chápeš. Ale ber mě tak na 90%, ty informace se dají určitě dohledat ale je to dost pracný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.