Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kdy je dobré si udělat řidičák? Můj taťka mi říká, že si ho mám udělat, až budu mít co řídit, protože dělat si ho a pak skoro vůbec neřídit (tak jak to má většina dnešních mladých lidí) je k ničemu. Jelikož mi rodiče dají za 3 roky jejich auto, až si budou kupovat nové, tak mě napadlo si ho udělat až potom...nebo je opravdu lepší ten řídičák udělat dokud mám čas a jsem na střední, než ho pak dělat při VŠ?
Nevím ,ale já bych po zkušenostecjh udělal ihned jak to lze.letos jedna z několika v okr.městě 17 000kč ( autoskola-setka.cz/... ještě loni to bylo kolem 11 000kč!
Jen ještě doplnění-dnes auto nemáte, ale v dnešní době lze na naučení sehnat za cenu ŘP i povoz , s čerstvou TK a pokud se zadaří dobrý výběr, pak vydrží pár technických!
Já za 400.- i s náklaďáklem někde kolem r. 85
Já neříkámn, že to má být zadarmo, ale ty autoškoly už neví, co by si za naučení točení kolcem řekly. Chtšl jsem velký přívěs a 9000, tak jsem mu řekl, že za výuku zapřažení koule a připojení zásuvky se mi to zdá moc.
Já se na to někdy v první polovině osmdesátých vytentočkoval a pak o desetiletí později jsem to měl jen za asi 3000kč. Jinak jsem mohl mít celou "trojku" za litr rumu (v 84 ),ale ZK na poslední chvíli cuknul.(tak jsem jej vypil s kolegy-bez něj!)přičemž testy by\ch dal levou zadní za plný počet a jízdy? S ÓTéčkem bez PŠ a bez ŘP levou zadní-na podval, na vagon...při překonzervace veškeré pojíždky s tímtéž (OT62 TOPAS).Jenže pak postupně začali ubývat spoje (hlavně ty bez přestupu) a dnes? dorpava do rodné "vísky" s rodinou vyjde autem levněji než hromadnou .
Hlavně ty vísky mají tak příšerné spojení HD, že to vyjde autem pohodlněji. Nehledě na to, že v těch vískách zmizely sámošky Jednoty, pokud to není nějaká exponovaná obec (Srní). Mít a provozovat tam krám se nevyplatí, každej sedne do auta a jede 10 km shoppovat. Ani hospody tam nejsou. To bylo kdysi nemyslitelné v kdejaké zakopané vesnici. Krám a hospoda.
Dneska je řidičák prostě nutnej standart.
Co nejdříve.
1) ceny porostou a nároky taky
2) nikdy nevíš co se může stát a kdy budeš muset za někoho v nouzi řídit. I kdyby tě jenom rodiče požádali o řízení když všichni pojedete z nějaké oslavy
3) po stránce času - na vysoké se můžeš dostat do časového stresu, záleží na tom co budeš studovat. Takže také raději teď když školu zvládáš bez problémů.
4) pokud nebudeš nějaký čas řídit, uděláš si pár kondičních jízd pro osvěžení, buď v autoškole nebo třebas s rodiči. V tom bych problém neviděl.
No, něco na tom je. Znám více lidí, co si řidičák udělali někdy po maturitě, teď jsou mnohem starší a že dnes by už za to nesedli, když kolikrát desítky let neměli možnost řídit. Buď neměli auto nebo partner je k tomu nepustil a časem ztratili odvahu. To si pak znova musí projít kurzem nebo "domácí výukou".
Dělala jsem řidičák na auto na přelomu let 1972/1973. V květnu 2023 budu mít tedy kulaté výročí. Bylo mi tehdy 17 - 18 let a ŘP byl nepovinnou součástí studia. Cena? 450 Kčs.
Naše rodina nikdy neměla auto, proto mi rodiče s klidným srdcem dovolili. Věděli, že se nemám v čem zabít. Chtěla jsem ŘP i na motorku, za malý příplatek. To mi ale taťka nedovolil. Měl jawičku 250 a také starou Zetku a bál se, že bych mu motorky brala a něco provedla. Dlouho mě to mrzelo.
ŘP si klidně udělej co nejdřív, však on se Ti neztratí. A nevíš nikdy, kdy se Ti bude hodit. Nemá cenu čekat. Nakonec i proto, že autoškoly jsou den ode dne dražší, takže za ty 3 roky bys mohl platit daleko víc, než teď. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.