Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je Finsko nejšťastnější zemí a zároveň jednou s nejvyšší mírou deprese?

Od: adamn odpovědí: 13 změna:
Ahoj, jestli je tu někdo kdo se zabývá cizími kulturami atd,
četli jste někdy o tom proč je Finsko nejšťastnější zemí a zároveň jednou s nejvyšší mírou deprese? Přijde mi, že si tyto dvě tvrzení vzájemně odporují.
Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Severské země mají celkem vysokou životní úroveň a na depky má vliv nedostatek slunečního záření.

jirib
hodnocení

3x
Největší podíl má poloha na severu severní polokoule.Půl roku světlo,půl roku tma.Ve dne i v noci.

hodnocení

2x
Tyhle severské státy mají na naše poměry velmi vysoké daně ale za ně se stát o své občany stará. Mají výborné školství a zdravotnictví takže lidi mají dobré zázemí a nemusí mít strach že život ekonomicky neutáhnou. Vysoce propracovaný systém veřejné dopravy je nenutí se denně stresovat v kolonách snad s výjimkou velkých měst a to se logicky projeví v nou-stress přístupu k životu. Na druhou stranu jak už tu bylo řečeno - nedostatek slunce některé lidi deptá.
jano123

Súhlasím s Vašími tvrdeniami, so severanmi máme spoločné akurát tie dane,

ktoré sa vačšinou rozkradnú...

Čiže minimálna korupcia, právny štát, to sú iba základné piliere na ktorých

to budovali. Severnejšie od nás som bol akurát v Polsku, tam majú podobné

problémy ako my, máme sa od koho učiť, a najma uviesť do života.

Je to na dlhé roky, dúfam že raz sa to podarí...*co*

kmet
hodnocení

1x

Je to jasné, šťastné jsou děti kvůli tomu jejich školství a v depresi jejich rodiče

hodnocení

1x

Záleží také jak je tato situace pojata... Nebo kdo to vůbec vymyslel takhle hodnotit... Mám pocit, že tato otázka byla dokonce i v nějaké soutěži...

Pokud je to hodnoceno tak, jako jsou různá hodnocení třeba v našich sdělovacích prostředcích, tak nevím...

Jeden týden ukazují reportáž, jak nejrozhazovanější národ jsou Češi, kdy nikdo nic nemá a prostě jsme hrozní...

A za 14 dní je příspěvek, že Češi jako národ jsou velmi šetrní a jak šetří, kolik máme v bankách peněz... Snad i nejvíce v Evropě.

A to co jsem napsal, tak jsem to opravdu viděl a slyšel v TV. Tak jak je to doopravdy?

Jinak osobní zkušenost s Finama nemám, ale pokud sledujete ve větší míře finské filmy z jejiich prostředí, tak sice nedokážu posoudit zda jsou hodně šťastní, ale v každém případě jsou trošku "jiní"... Pro někoho celkem i dost "jiní"...

hodnocení

1x

Ach jo - názory o vysoké životní úrovni, nedostatku světla ... a pro ne Norové, Švédové?

Ugrofinské národy tímto trpí - najděte si statistku sebevražd v Maďarsku a v Estonsku.

Odkaz

120191274.pdf (cu/... stránka 15

hodnocení

1x

Myslím si, že deprese mají špatnou činností mozku, který nedostatrkem světla vylučuje hormon spánku ve špatnou dobu. A depky řeší alkoholem a sxem a ne sebevraždami. Žijí rádi, mají silná rodinná pouta a život, který si zvolili, se jim líbí.

doplněno 09.10.22 08:44:

Nejsou žádní cimprlich. Jejich balady jsou strašlivé. Horory i bible jsou pohádkami O perníkové chaloupce. Nejstrašnější mi přišla ta o ženě která pozabíjela a upekla své děti, aby mohla nakrmit svého muže. *alene* Pogůglujte a najděte si "Severské balady."

hodnocení

0x

Někde jsem četl, že je to tradicí saunováním.

hodnocení

0x

No te´d už budou v depresi všechny severské země, když už tam mají gheta, kde vůbec nepotkáte bílého člověka.

Gheta? Na celém severu i západě je neuvěřitelné množství lidí všech barev a kultur. Ale gheta?

jendad
Ono se u nás moc o tom nepíše , ale každý týden se tam střílí.
blog.aktualne.cz/...
Je to stejné jak s Ukrajinou. Také jsou nám daný jednostranné informace a o neutralite se nedá mluvit.

fram
hodnocení

0x

Štěstí: Odpadá (skoro) ve Finsku "největší menšina". Genderová rovnost je ve Finsku dlouholetou realitou. I proto má země dnes tolik političek ve vysokých pozicích a jednu z nejlepších politik slaďování rodinného a pracovního života. Větší daně a potažmo lepší sociální politika státu.

Deprese: Dlouhé období tmy díky severním zeměpisným šířkám. Někteří se mohou zaseknout u nápoje, ale Finsko proti tomu bojuje, tuším, a dlouho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]