Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování do Chorvatska na občanský průkaz?

Od: stasek69* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,v pátek odjíždím do Chorvatska a mám jenom občanský průkaz. Znamý také jeli jen na občanksý průkaz. Prý ČR ma smlouvu nebo dohoru s chorvatskem že češi mohou cestovat jen na OP. Nevíte tedy jak to je? A stačil bych ještě udělat rychlo pas? Předem díky za odpověd

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Dobrý den, pracuji v CK a zrovna dnes jsme tuto problematiku řešili.

Chorvatsko povolilo českým občanům cestovat na OP, ale protože jde pouze o jednostranný akt (nedomluvili se společně s ČR), ČR doporučuje jet do HRV na cestovní pas.

Za poslední 4 roky posíláme klienty do HRV na OP a NIKDY se nestalo, že by byl nějaký problém. *slunce*

stasek69*
hodnocení

Jo díky moc,uklidnila jste mi trošku. Nakonec tam jedu jen na OP,tak snad nezustanu na hranicích.

alf*
hodnocení

0x

možné to je ovšem neumusí to být bez problémů, nedávno něco takového bylo v TV chorvatsko.cz/...

stasek69*
hodnocení

no právě,někdo řiká udělej si ho a někdo kašli an to :((

hop®
hodnocení

0x

Slyšel jsem od kamaráda, že v Chorvatsku není problém, ale při cestě do Chorvatska zvolil cestu přes jiný stát (Slovinsko?), kde pas vyžadovali.

mathe

Slovinsko je v EU - tam zcela jistě stačí OP.

stasek69*
hodnocení

jo ale hranice mezi slovinskem a chorvatskem pej dělaj problémy

lidus*
hodnocení

0x

V TV nedávno varovali před cestou pouze s OP, sice dohoda je ale Chorvati si dělají na hranicích co chtějí(jak je znám, čekají, že jim něco šoupnete).

stasek69*
hodnocení

noo a pak po mě skočí nee :D:D

lidus*

stasek69- já pamatuju, že jsme do Chorvatska nepotřebovali nic, vlastně ano pas ale ani tam ani zpět ho nikdo nechtěl vidět. Hlavně se celníci pídili po českém pivu. No jo ale to je 5let zpět. V roce 2008 to už bylo jinak, kontroly a zase kontroly i karavan prolezli a nechali si zvednout i úložný prostor postele.

mathe

Asi bude lepší vzít si cestovní pas. Informace ze stránek ministerstva zahraničních věcí ČR:

mzv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]