Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v pátek odjíždím do Chorvatska a mám jenom občanský průkaz. Znamý také jeli jen na občanksý průkaz. Prý ČR ma smlouvu nebo dohoru s chorvatskem že češi mohou cestovat jen na OP. Nevíte tedy jak to je? A stačil bych ještě udělat rychlo pas? Předem díky za odpověd
Dobrý den, pracuji v CK a zrovna dnes jsme tuto problematiku řešili.
Chorvatsko povolilo českým občanům cestovat na OP, ale protože jde pouze o jednostranný akt (nedomluvili se společně s ČR), ČR doporučuje jet do HRV na cestovní pas.
Za poslední 4 roky posíláme klienty do HRV na OP a NIKDY se nestalo, že by byl nějaký problém.
možné to je ovšem neumusí to být bez problémů, nedávno něco takového bylo v TV chorvatsko.cz/...
Slyšel jsem od kamaráda, že v Chorvatsku není problém, ale při cestě do Chorvatska zvolil cestu přes jiný stát (Slovinsko?), kde pas vyžadovali.
V TV nedávno varovali před cestou pouze s OP, sice dohoda je ale Chorvati si dělají na hranicích co chtějí(jak je znám, čekají, že jim něco šoupnete).
stasek69- já pamatuju, že jsme do Chorvatska nepotřebovali nic, vlastně ano pas ale ani tam ani zpět ho nikdo nechtěl vidět. Hlavně se celníci pídili po českém pivu. No jo ale to je 5let zpět. V roce 2008 to už bylo jinak, kontroly a zase kontroly i karavan prolezli a nechali si zvednout i úložný prostor postele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.