Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes mi přišla SMS s hlavičkou ČSOB: " Dobrý den, brzy Vám zašleme novou platební kartu, která nahradí Vaši stávající končíci na čtyřčíslí xxxx (uvedeno moje správné koncové čtyřčíslí). Za jejich vyzkoušení pro Vás máme 500Kč."
Jde mi o to, jestli má s tím někdo zkušenosti, jestli se nejedná o podvod, protože novou kartu mně vydali letos a má platnost až do roku 2027. Jedná se o debetní kartu. Našla jsem něco na internetu, ne ale na ofic. stránkách ČSOB, že ČSOB přechází z Mastercard na VISU a že to je kvůli tomu? Proč by mi navíc dávali 500Kč "jen tak..", když tu kartu musím přeci tak jako tak vyměnit. Případně jak to bude se starou, to budu moci používat obě?
Děkuji
Už jsem zavolala na jejich linku. 800 300 300. Po x minutách to někdo zvedl, že mě přepojí, jelikož neví... Po x minutách došlo konečně k přepojení na jinou osobu a tam to bylo takové nemastné neslané... Přišlo mi, že se ani pořádně nevědělo, o co jde. Ale že až mi karta přijde, tak ji aktivovat tak a tak... Tak nevím, možná paranoidní.., ale je divné že to tak dávají. To musí přeci dělat teď u všech klientů s kartou. Kolik jich mají? Milion, dva...? Tedy nějaký ten milion lidí x 500Kč "jen tak". 500 milionů korun, nebo miliarda rozdaná lidem jen tak... Přijde mi to prostě divné...
To bych netvrdil, takhle banky nejednají. Banka nemá důvod měnit kartu, když ještě zdaleka nekončí její platnost. A už vůbec nemá proč někomu jen tak pro nic za nic dávat peníze za jakési vyzkoušení (čeho?). Třeba je to paranoidní, ale já bych si to ověřil přímo v bance.
Ak zmeni vydavatel karty podmienky a pre banku su nevyhodne, tak banku vyjde lacnejsie objednat karty nove u konkurencie. Zopar takych prechodov Visa >> Mastercard uz bolo.
Lenze v takom pripade by nedavali 500 CZK.
Originál textu co jsem dostala:
"v příštích týdnech od nás obdržíte novou platební kartu Visa, která nahradí Vaši stávající končící na xxxx. Jednoduše pro Vás chceme vždy to nejlepší, co můžeme nabídnout. A protože víme, že zkoušet nové věci občas něco stojí, připíšeme Vám na ni příspěvek ve výši 500 Kč, aby se Vám snáze zkoušela.
Podrobnější informace o tom, jak kartu aktivovat, používat a získat odměnu, Vám brzy zašleme poštou.
Přejeme příjemný den. Chcete se na něco zeptat?
Rádi Vám poradíme.
Zavolejte na naši telefonní linku 499 900 102, která je přímo určena pro dotazy týkající se výměny karty." To číslo jsem dohledávala přes Google a nic...
Ten výše uvedený text jsem měla v mailu (ten kratší v sms). Navíc mi přijde i zvláštní, že udávají jak v mailu, tak i sms, moje poslední čtyřčíslí. Správně. Když jsem dostávala oznámení o výměně karty dříve, tak ani slovo o mém čtyřčíslí ani odměně... Přijde mi to jako soukromá věc. To už skoro mohou posílat rovnou pin za chvíli smskou či mailem...
Myslím,že to není debetní karta co Vám příjde ,ale kreditní csob.cz/... ,kdysi mi ji nabízela moje banka (Moneta),roztříhal jsem ji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.