Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syn ztratil brýle - může si nové koupit sám?

Od: tomasko odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
syn ztratil brýle, nemůžeme je najít. Jsem na něj dost naštvaný, je mu čerstvě patnáct a stále něco ztrácí. Chci, aby si probémy tím způsobené řešil. Může si nové brýle koupit a zařídit sám? - prostě zajít do optiky, znovu si nechat změřit zrak, vybrat si brýle, zaplatit.
Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Proč by nemohl, vždyť je mu už více jak 15 let..

Koloběžku si také může koupit sám.

asd1
hodnocení

4x

Může sám.

A zaplatil bych mu jen základ (resp. skla kvalitní ale obroučky to nejlevnější), aby si věcí začal vážit.. Lepší obroučky = vydělá si na ně sám prací. Podobně ostatní poztrácené - ztratil jsi = nemáš (kromě věcí nutných do školy apod.)

tomasko
hodnocení

Spíš mi jde o to, že nemáme papír s dioptriemi (ten jsem pro změnu ztratil já), takže jestli může jít sám i na měření zraku.
liska5

V solidní optice provádějí měření. A jestli si tam nechal dělat brýle, mohou ho mít v databázi i s údaji o dioptriích.

Sám se může objednat i u doktorky. Nemusí na měření do optiky. Doktorka mu to udělá lépe.

Ale pokud nemá nějakou horší nebo speciální vadu, tak je to jedno.

liska5

Jak kde. Naše očařka nemá dobrou pověst. Lidi jdou raději do Optiky s moderními přístroji a schopným optikem. Poškodila jsem si obroučku a oni vyhledali ve svých záznamech, jaký to je typ /číslo/, aby šla vyměnit.

hodnocení

3x

Samozřejmě, že si může koupit brýle sám. Jen na ně nebude mít příspěvek od pojišťovny, takže je zaplatí v plné ceně.

doplněno 04.10.22 11:03:

gumidek - Na příspěvek pojišťovny má nárok pouze jednou za 3 roky (a musí být předpis od očaře). Navíc od léta platí nová pravidla, která případné příspěvky na brýle ještě dále omezují.

Proč by neměl? Pojišťovna se vztahuje s příspěvkem na něj. né na otce. Navíc ten příspěvek je pár stovek. Rozhodně na ceně brýlý to moc nepozná.

hodnocení

3x

Když na to přijde, určiět bude schopný si sehnat i cigarety a pivo

Proč by si nemohl koupit nové brýle..

hodnocení

2x

No jo spousta rodičů takovým jednáním dělá ze svých dětí téměř neschopné jedince!

Proč by nemohl do optiky nebo k očnímu sám, v PATNÁCTI?! A když má peníze tak i pořídit si brýle sám?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]