Dobrý den, syn ztratil brýle, nemůžeme je najít. Jsem na něj dost naštvaný, je mu čerstvě patnáct a stále něco ztrácí. Chci, aby si probémy tím způsobené řešil. Může si nové brýle koupit a zařídit sám? - prostě zajít do optiky, znovu si nechat změřit zrak, vybrat si brýle, zaplatit. Děkuji.
A zaplatil bych mu jen základ (resp. skla kvalitní ale obroučky to nejlevnější), aby si věcí začal vážit.. Lepší obroučky = vydělá si na ně sám prací. Podobně ostatní poztrácené - ztratil jsi = nemáš (kromě věcí nutných do školy apod.)
tomasko
Spíš mi jde o to, že nemáme papír s dioptriemi (ten jsem pro změnu ztratil já), takže jestli může jít sám i na měření zraku.
Jak kde. Naše očařka nemá dobrou pověst. Lidi jdou raději do Optiky s moderními přístroji a schopným optikem. Poškodila jsem si obroučku a oni vyhledali ve svých záznamech, jaký to je typ /číslo/, aby šla vyměnit.
Samozřejmě, že si může koupit brýle sám. Jen na ně nebude mít příspěvek od pojišťovny, takže je zaplatí v plné ceně.
doplněno 04.10.22 11:03:
gumidek - Na příspěvek pojišťovny má nárok pouze jednou za 3 roky (a musí být předpis od očaře). Navíc od léta platí nová pravidla, která případné příspěvky na brýle ještě dále omezují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.