Dobry den, moji rodiče mě už osm let nutí chodit má Řecko-římský zapas kde mě to naprosto nebavi a necítím se tam ani trochu dobře. Taťka mi už nekolikrat říkal ze si můžu vybrat neco jineho ale vždy když si vymyslim nějakou věc tak na to akorat řeknou ze to ne například jsem řekl ze bych chtěl delat basketbal ale taťka akorat řekl ze jsem malej a ze by jsem to vůbec neuměl. Byl bych moc rad za pomoc protože mě to opravdu dela ze života peklo.
Ahoj, musíš jim to říct a trvat si na svém a neustupovat. Řekni popravdě, že tě to nebaví a že chceš zkusit něco jiného, že si něco vybereš a pokud u toho nevydržíš a rodiče to bude stát peníze, tak třeba půjdeš na brigádu. Řekni jim, že bys přeci měl dělat to co chceš ty a ne to co chtějí oni. Všechno v klidu a hezkým tónem, aby z tebe nebylo cítít, že si nevážíš toho, co pro tebe jako rodiče dělají.
Taťka tomu asi moc nerozumí a chtěl by doma mít reprezentanta. Třeba právě zápasníka. Taťka vidí, že jsi malý a na basket to není, ale nemá pravdu. Dřív chodili kluci v 18 letech povinně na 2 roky na vojnu a z chlapečků se po 2 letech vraceli domů chlapi. Vyrostli, zesílili a naučili se kázni. Mnoho basketbalistů nebo volejbalistů moc vysokých není, a přesto hrají a jsou úspěšní! A není jenom mistrovství republiky a reprezentace, ale i nižší soutěže, a sport je ta nejlepší zábava. Prostě, zajdi tam, kde se hraje basket, oni tě nevyhodí, a dej se na basket. Důležité je dělat co tě baví, protože TO je první předpoklad úspěchu! A taťka jednou bude na svého basketbalistu pyšný! Vydrž! Moc ti držím palce!
Zkus ještě jednou promluvit s rodiči. Protože věnovat se něčemu s nechutí a z domucení není dobré. Zájmový kroužek má přinášet radost. Když s rodiči nebude možné se domluvit, zkus se poradit s třídní paní učitelkou, nebo u školního psychologa, jesti tedy na tvojí škole je. Nebo zajdi za takovým tvým učitelem, který má pro své žáky pochopení a se kterým si děti rozumí. Tam popros o radu.
Protože je to lepší, než sedět celé dny u počítače, případně si krátit dlouhou chvíli fetováním. Dnešní mládež pohybovým aktivitám bohužel už moc neholduje.
karelfranz
Dnešní mládež holduje fetu a počítačům.To je tedy budoucnost.Pak se člověk nemůže divit jak na tom jsme.Vidím to zde na poradně."Vzdělanci" dokáží perfektně vypočítat několik neznámých,dokáží vytvořit spoustu programů na PC,dokáží sepsat perfektní slohovou práci ale jak např. komunikovat s dívkou nebo jak přežít v běžném životě je pro ně obrovský problém na který je třeba se zeptat na poradnách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.