Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení vs nezaplacený nájem

Od: hadelast* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den! Pobírám od státu příspěvek na bydlení. Ve 2.čtvrtletí tohoto roku jsem nebyla schopna zaplatit nájemné+el+plyn za všechny 3 měsíce, ale jen za jeden měsíc a to z důvodu ztráty peněženky a nečekaných výdajů. Nyní musím předložit náklady na bydlení za 2.čtvrtletí a podle nich mě bude určena výše příspěvku na bydlení v tomto čtvrtletí. Jelikož jsem ale zaplatila jen za jeden měsíc a za zbylé 2 dlužím, bude vypočtená dávka příspěvku (náklady na bydlení za čtvrtletí mám 24.000-, ale mohu doložit zaplacených jen 8.000- takže budou vycházet z toho jako bych měla za čtvrletí náklady na bydlení jen 8.000-) nejspíš tak nízká, že mě nebude stačit na zaplacení měsíčního nájmu+el+plynu a já se dostanu do ještě většího zadlužení. Jak se nyní mám z této situace dostat když se vychází z toho co jsem skutečně zaplatila a ne z toho co jsem opravdu měla zaplatit? Dá se tato dávka vypočítat i z údajů kolik činí měsíční nájemné+el.+plyn anebo jen z toho kolik jsem ve čtvrtletí zaplatila a na to co dlužím se nepřihlíží? Děkuji!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Zkuste se domluvit, zda vám uznají platby za dlužné měsíce v dalším čtvrtletí. Pokud ano, obraťte se na někoho z rodiny, zda by vám dlužnou částku nepůjčil. Podepište mu uznání dluhu s termínem úhrady příspěvku na bydlení. Tak jste to měla už řešit ve 2. čtvrtletí a bylo by to bez většího problému. *tuc*

hadelast*
hodnocení

Bohužel rodiče už nežijí a sourozence nemám.

lidus*
hodnocení

2x

Já hlavně nerozumím tomu, že lidé co berou od státu různé příspěvky neustale volají, že mají málo a stále někde dluží a řeší to až jim klepe exekutor na dveře. Chápu to, že člověk příjde o práci ale kdo chce, ten si nějakou najde i když třeba hůř placenou a tu která jeho vzdělání neodpovídá. Můj ID je podprůměrný, manželova výsluha nadprůměrná a vím, že vyjít musíme z toho co máme a ještě odložit na tzv. nepředvýdatelné výdaje, které sice nevím co jsou jelikož to, že mi kyksne pračka po 10 letech musím předpokládat, pokud odejde televize a nemám naspořeno tak holt budu bez ní. Musím dopředu vědět kolik budu potřebovat na školu dětí a td. a na to vše musím odkládat celoročně třeba i po 100kč. Po revoluci chtějí lidé vše hned a stát by jim měl na vše nejlíp dát, naučit se hospodařit je základ a zjistíte, že spoustu potřebných věcí vůbec nepotřebujete.Tak a teď se tu do mě pustíte, že nechápu jak může někdo žít jen den ze dne a s dluhy co nemá na splácení. Každý má rodinu a u nás je zvykem, že si pomůžeme proto dcera ví, že kdyby se stalo, že nebude mít s manželem na hypotéku a bydlení tak příjde dřív než jí bude hrozit vystěhování ale pokud nemá na dovolenou tak holt, dárky tak holt dárky a dovolená nebudou.

hadelast*
hodnocení

Najít si práci jistě není problém, ale pokud mám 3-letého syna, kterého vychovávám sama a do školky půjde až v září, je to se sháněním práce mnohem složitější. Věřila jsem že si seženu nějaký přivýdělek na doma, ale o domácí práci jsem ještě nezavadila, i když jsem odepisovala na stovky nabídek.

lidka*

Zkuste roznášku reklamních letáků, to můžete třeba obejít i se synkem. V době dovolených by se třeba nějaký záskok našel. A nebo se domluvit s jinou maminkou, které můžete důvěřovat a že byste si děcka pohlídaly navzájem. Potom by třeba byla možná nějaká alespoň krátkodobá brigáda v marketu. Jak není rodina, která pomůže v době nouze, je to těžké. A co tatínek synka? Nebyl by ochoten vypomoci - třeba kdyby dal výživné zálohově dopředu a nebo po dohodě přechodně zvýšil výživné. *tuc*

hadelast*
hodnocení

Tatínek o nás přestal mít zájem před 2 roky a výživné neplatí vůbec. Z jeho strany se ničeho pozitivního nedočkám. Přemýšlela jsem o úklidu nějakých kanceláří, kam bych třeba mohla vzít občas syna i s sebou, ale udivilo mě že i tato místa jsou celkem obsazená (mám na mysli právě ty kanceláře, různé ubytovny zahraničních dělníků shánějí naopak uklízečky obtížně). Ale hledám dál, protože kdo hledá najde. :)

vezir
hodnocení

0x

nerad bych se někoho dotkl, ale není vám blbý vzít příspěvek na bydlení na 2.čtvrtletí a přezto nezaplatit nájem?, Už z názvu vyplývá, že příspěvek na bydlení je zrčen k úhradě poplatků spojených s bydlením a ne k platbě nečekaných výdajů.

Omlouvám se, asi vám moje řádky naporadí ale opravdu žasnu, co jsou schopni lidé řešit...

senegal
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte...

Prostě, když nebudete mít, tak nezaplatíte, no. Domácí vás sice vyhodí ale ty čtyři nájmy z vás nikdy nedostane.

Vy seženete bydlení jinde. Další dobrák, který vám něco pronajme bez kauce se určitě najde, zvlášť pokud mu vylíčíte, jak jste na všechno sama atd., snad vám není třeba radit.

No a za pár měsíců se bude vše opakovat..., prostě čtyřikrát zaplatíte a čtyřikrát ne. Až budete ve vašem městě profláknutá, přestěhujte se hned do toho vedlejšího.

bydlení seženete vždy, bytů k pronájmu je hodně a solidních nájemníků je málo. Většinou jsou to takový socky jako vy a proto ani nemá v dnešní době cenu byty pronajímat.ten kdo má peníze prostě bydlí ve svém a kdo si žije na úkor státu na to bydlení nemá.Protože neumí hospodařit.

hadelast*
hodnocení

Fakt děkuju, ale hloupé odpovědi od takových blbců jako jste vy asi nikomu nepomůžou. Poradna je od toho aby si lidé poradili, tak zkuste tyhle svoje názory nacpat někam jinam.

senegal

Tak já vám radím : koukejte se sebrat a nespoléhejte na stát.

Jinak máte pravdu, blbec jsem ale jen proto, že z mých daní přispívám na takové socky jako jste vy!

lidus*

senegal- já sice také nemám ráda, když někdo stojí s nataženou rukou a stále nemá ale rovněž nemám ráda slovo které jste použil "socky", nevíte dne kdy už i vy budete hledat různé sociální podpory. V podstatě ale s vašim názorem, že se každý musí sám snažit souhlasím.

nemáte na nájem,ale na pc a placení netu máte?hmmmm*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]