Dobrý den, mému ošetřujícímu lékaři se před pár dny stala tragédie v rodině a od té doby neordinuje. Na dveřích není vylepený žádný zástup. Pravděpodobně mám covid, potřebují test s neschopenku. Nevíte někdo, co mám dělat? Děkuji
Zavolejte na hygienickou stanici, i oni mají právo vystavit eneschopenku. Ale určitě budou chtít potvrzení PCR, proto vám vystaví i žádanku na test. Mimochodem ten váš lékař musí mít určený zástup, ale to je věc jiná.
Zástup by vám možná prozradila vaše zdravotní pojišťovna, když tam zavoláte.
mell
Díky, já to zkusím na té hygieně. Vím, že zástup být musí, ale vzhledem k tomu co se stalo zase chápu, že to je asi to poslední, na co myslí. Počkám do zítřka jestli se tu neukáže a kdyžtak zkusím tu KHS
Jsme menší město, doktor tu je jedinej - tenhle. Sestra byla jeho žena, která v týdnu nečekaně zemřela. Od té doby tu pan doktor nebyl (chápu), ale zástup žádný není. Tak nevím, komu volat o e žádanku a PN
Jak jednoduché neordinuje-li můj pl, a neurčí zástup, pak jednoznačné , na pohotovost do nemocnice! Nebo složitě dnes tk v neděli jistě ne, pře Vaši ZP zjistit nejbližšího možného lékaře!
mell
Já vím, že ten Covid mám, mám úplně stejné příznaky jako poprvé, mám několik pozitivních testů. Potřebuju jen administrativně vyřídit neschopenku, nechci nikde zbytečně lézt, ani nikoho otravovat. Zkusím zítra tu KHS, dle rady výše. Určitě nepojedu s covidem na pohotovost nakazit další
Všechny samotesty mám pozitivní, mám jasné příznaky. Nechci za test dávat 1000kč a hlavně potřebuji tu neschopenku - nějak se v práci omluvit musím. Jen nevím na koho se obrátit
Neviem ako v CZ, ale na SK patria lekari pod samospravny kraj. Cize zistite, kto im dava povolenia a tam volajte, bude to nejaky urad, ten vam da kontakty na inych lekarov, pripadne ich mozete hladat aktivne cez internet sam a volat, ci vam vypisu PN. Pripadne volajte 112 (to mozete aj dnes) a ziadajte info, ako postupovat.
Nie, ved nejde o zneuzite, ale realny zdravotny problem. Volal som po uraze hlavy, ked to vyzeralo na prvy pohlad len ako mala trzna rana, ci tam nemoze byt prasknuta lebka a odporucali mi vyhladat pohotovost.
Pokud jde o zdravotní problém tak volám 155- záchranku a ne obecnou tísňovku. Ale ani jedno nejsou informace, snad se mohu sebrat a jít na pohotovost, případně na tu pohotovost zavolám ne? Další možností jsou urgenty v nemocnici, běžně tam posílají i z pohotovosti a hlavně jsou 24/7, tam taky můžu jít, případně nejdřív volat.
nevím jak jste na to finančně ,ale nemužete si ten test uhradit z vlastních financích tady najdete testovací mista podle tipu testu doporučují PCR https://crs.uzis.cz
jinak test už nestojí 1000č
doplněno 02.10.22 13:10:
stačí aby jste měl pozitivní antigeni test pak se automatický posilá na PCR
doplněno 02.10.22 13:15:
jinak vysledky testu se dají stahnout přes odkaz zde covid.gov.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.