Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálý pořádek

Od: iman odpovědí: 5 změna:
Ahoj, moje rodina se mi směje, že mám nějaké obsese.
Každou chvíli stěhuji celý pokoj, za poslední půlrok, už jsem byl 3x v jiné místnosti a poslední dobou už můžu jen měnit celý pokoj, ale dělám to každou chvíli.
Často, téměř každý den, si potřebuji přeorganizovat věci, když něco dělám, pořád se ujišťuji, že je to tak správně a když není, mám strašnou úzkost a špatné myšlenky.
To samé se mi děje, když něco píšu, nikdy to není dostatečně perfektní a tak to nakonec vyhodím, nikdy nic není perfektní a proto mám spoustu nedodělaných věcí.
Někdo se mnou v práci mluví a já něco řeknu a pak pořád myslím na to, že to bylo špatně. Neustále mě trápí nejistota. Připadám si stále něčím nejistý ohledně sebe. Moc se kontroluji a když něco nemám pod kontrolu, je to špatné, nebo když se stane něco, co neočekávám, taky je to špatné.
Nevím, jen by mě zajímalo, jestli by to mohlo být něco jako ocd? Začalo to tím, že jsem si jednu dobu až moc často myl ruce a stále uklízel, ale to už nedělám.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

12x

Dobrý den, to je obsedantně kompulzivní porucha a už notně rozjetá - nebolí to, ale blbě se s tím žije, resp. člověk většinou nechybuje (neustále se kontroluje), ale strašně to v životě zdržuje a omezuje. Zdravím!

wikiskripta.eu/...

hodnocení

5x

Rychlo k psychiatrovi.

hodnocení

4x

Svěřte se s tím psychologovi. Tady nejsou odborníci. A jestli se Vám doma smějí, tak není ve Vaší rodině něco v pořádku. Ale možná, že jim se nesvěřujete, takže to co jste napsal tady, řekněte doma.

hodnocení

4x
Jste bohužel nemocný... Nesměji se vám,ale tohle je případ pro odborníky.. Čím dříve tím lépe běžte k doktorovi..

hodnocení

4x
Lepší je uklízet než neuklízet. Na tom zas tak nic špatného není. Znám lidi, kteří naopak vůbec neuklízí. Myslím, že to je horší. Zajděte k psychologovi nebo k psychiatrovi. Znám neuklízecí rodinu, která na to kašle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]