Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
oční lékařka mi předepsala brýle se čtvrtinovou dioptrií do dálky na pravém oku, na tom levém žádnou nemám. Mám si brýle s takto nízkou dioptrií (navíc jen na jednom oku) nechat vyrobit?
Děkuji za odpovědi
Je úplně normální že lidi se čtvrtkou a i půlkou chodí a řídí mezi námi, hlavně potmě jsou poloslepci díky noční zvýšené myopii. Pochopit to jde, ale pokud už máte předpis tak doporučit ne. Záleží taky jestli to je na dominantním oku, únava je pak pravděpodobnější. A nechat si brýle vyrobit, mít je ale nosit jen někdy taky jde.
Dobrý den, myslím si, že je to zbytečné, ale rozhodnutí je na Vás. Můžete ty brýle brát i jako módní doplněk. Zdravím!
P.S. Mám o něco horší oči a brýle na blízko jsem odložil (po operaci).
S tak malou oční vadou bych si brýle nepořizovala. Já měla kolem 15. roku naměřeno asi 1,5 a 0,5. Brýle jsem nosila pouze do kina. Myslím, že ve škole jsem z poslední lavice viděla na tabuli dobře bez brýlí. Pak někdy, ve věku tak 20 - 30 let, se asi něco maličko zhoršilo, nějaká ta dioptrická čtvrtka přibyla, ale na ulici jsem měla s brýlemi nepříjemný pocit. Takže jen kino a řízení auta. A s věkem se krátkozrakost asi vytratila, teď mám brýle pouze na čtení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.