Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se chránit před vykradením účtu

Od: anna01 odpovědí: 17 změna:
Zdravím, přijde mi, že stále roste počet lidí, kterým někdo vykradl účet a nabral si na ně 5 půjček a ti lidi to teď musí splácet…jak se mám proti tomuto chránit? Nechci aby se mi to stalo, ale tím jak se to stalo kolem mě 2 lidem, tak mám docela strach…hlavně z těch půjček co si na mě někdo může nabrat…svaté časy, kdy člověk musel jít do banky pro půjčku a ne že si ji sjednal on-line pár kliknutími.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

14x
Úplně stačí myslet hlavou.

hodnocení

9x

Největší škody dokáže útočník udělat, když si ho vzdáleně pustíte do počítače nebo mobilu. Je několik aplikací, které toto umožňují. Ale vždy je to o tom, že si je nainstalujete a pustíte si ho tam. Pak případně i potvrdíte něco v mobilu...

Takže používat hlavu, zamyslet se než něco udělám, něco potvrdím. Nevěřím telefonátům a zprávám, že můj účet je napaden a pro záchranu peněz je musím někam přesouvat. To by vždy udělala banka sama. Na to Vás nepotřebuje.

Nevěřit telefonátům, že např. vnuk měl nehodu a nutně potřuje peníze na opravu, nebo na zaplacení něčeho.. A že pro peníze pošle kamaráda.. atd.. Když mám pochybnosti, tak zvednu telefon a vnukovi se pokusím zavolat.. Prostě ověřovat. Nedělat nic zbrkle a unáhleně. Klidně volám do banky, když mám pochybnosti a podobně.

hodnocení

6x

Neudělat chybu, nikomu nedávat přístupové údaje. Kdo měl nějakou šlamastiku s účtem, tak si za to téměř vždy může sám, že někomu umožnil přístup k účtu.

hodnocení

5x

Ak zachovate zakladne zasady bezpecnosti v online priestore, tak sa nic take nestane.

Viete detaily, ako "vykradli ucet" tym vasim znamym?

hodnocení

4x

Jestli znáte někoho, kdo takovou půjčku splácí, tak se ho vyptejte na podrobnosti a napište, jak k tomu došlo. Mám pochybnosti, že podvodný věřitel obhájil u soudu existenci takové pohledávky. Články, popisující vykradení účtů, které vynechávají některý krok ověřování, považuji za smyšlené. V pravdivých případech k tomu došlo tak, že majitel účtu předal přihlašovací údaje zloději vědomě a dobrovolně nebo si nainstaloval do počítače vzdálený přístup. Opět vědomě.

hodnocení

2x

Asi pletete pojmy a dojmy.

někdo vykradl účet***ano, to se stává, páč lidi dobrovlně sdělí cizímu člověku, dokonce i kupci na bazaru, svoje číslo karty se všemi podrobnostmi,. On pak vybere účet.

Půjčku si berete po předložení dokladů, nikoliv podle účtu. Víte přesně, jak se to těm Vašim lidem stalo?

Teoreticky moze na par klikov poziadat o pozicku cez apku v mobile alebo cez web (bez dalsieho dokladovania a navstevy banky). Stale ale pridu peniaze na jeho vlastny ucet.

hodnocení

0x

Jediná 100% jistota je být bez účtu. Takže vyber peníze, zruš účet a vyřízeno.

abank
hodnocení

0x

Platit co nejvíc hotově a mít dva účty: jeden s uloženými penězi, a druhý na platby, na který si vždy převedete jen potřebnou částku z toho prvního a tak není co ukrást. O tom je vtipná hláška: "Svůj účet si dokážu vytunelovat sám."

To ako zlocinci nejako zahadne napadnu len prazdny ucet a plny nechaju tak? Ak je majitel hlupak, ci je presne cielova skupina pre podvodnikov, tak mu nepomoze ani 10 uctov.

peter, když jsem četl ráno příspěvek od abanka, napadlo mne to samé, co Vás a ještě platit nejvíce hotově, to je na ukradení peněženky..

Jak můžu, platím vždy kartou.

abank

Ten plný účet by měl být samozřejmě utajený, třeba v zahraničí. Ale obecně je jasné, že mít peníze na účtu znamená o ně přicházet inflací.

Proti krádeži peněženky existuje jednoduchá metoda používaná v zemích třetího světa - máte v ní jen trochu peněz pro případného lupiče, ostatní v moneybeltu či opasku.

Tak to urcite. V dobe internetu zahranicny ucet nieco utaji? Svata prostota. Ak naburaju domaci ucet, v zozname transakcii uvidia ten zahranicny ...

@abank Chápete vůbec jak fungují tyto podvody? Pokud je majitel účtu hlupák a v podstatě předá útočníkovi své přihlašovací údaje, tak může mít účet třeba na Kajmanecha stejně o ty prachy přijde.

*zed*

abanka

Je jistá naděje, že ta druhá banka bude mít lepší zabezpečení. Ale pokud někdo předá útočníkovi přihlašovací údaje, tak mu nepomůže nic. To je jasné.

hodnocení

0x

Vy asi čtete na novinkách toho pisálka, co nedělá nic jiného, než že smolí různé články tohoto typu a všechny se odehrávají na Olomoucku. Podle toho co píše, tak v Olomouckém kraji žijí samí pitomci, nebo co. Já tam bydlet, tak už si na něj asi "došlápnu", aby si přestal vymýšlet kraviny. Dneska je na Novinkách od něj znova článek, jak se na Olomoucku nechala nachytat zkušená účetní a připravila firmu o nemalé peníze. Jindy to jsou nebohé důchodkyně, které asi neumí ani do pěti počítat a tak různě si ten chlap vymýšlí. On má z toho peníze, protože na to lidé klikají a čtou ty koniny. Tak si to také přečtěte, ale nepodléhejte panice. Předpokládám, že jste normální a že nedáváte přístup k Vašemu účtu na potkání.

hodnocení

0x

Tady se poučte, jak takové podvody vlastně fungují...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]