Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho se vypočítá podpora?

Od: gebha odpovědí: 3 změna:
Jsem šestým měsícem na neschopence a mám pracovní smlouvu na dobu určitou, která bude končit příští měsíc a nebude již prodlužována. Zároveň mi již konečně asi také skončí pracovní neschopnost. Budu se ale muset ale registrovat na úřad práce, jelikož jsem žádnou vhodnou práci zatím nenašel. Zajímá mě ale, z čeho se vypočítá podpora, když jsem byl půl roku doma a pobíral nemocenskou, která byla jen 11020Kč. Před pracovní neschopnosti jsem nepřetržitě pracoval 5 let na hpp.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z pravděpodobného čistého příjmu. V žádném případě z nemocenské - dávka obvykle neslouží pro výpočet jiné dávky.

ellena

Dobrý den,

prosím o info zaměstnavatel propouštěl. 1 rok odpracováno, registrace na ÚP a od 12 dne PN - revmatoidní artritida. Otázka zní vznikne nárok na nemocenskou?

Děkuji

@ellena ne, nárok na nemocenskou nevznikne, nebyla dodržena 7denní ochranná lhůta. Kdybyste onemocněla do 7 kalendářních dnů od ukončení pracovního poměru, prvních 14 dní byste marodila zadarmo (náhradu mzdy nelze přiznat, protože PP netrvala mzda Vám tedy neušla) a od 15. dne nemoci by náležela nemocenská.

Lékař Vám vydá potvrzení o ošetření nebo vyšetření, které předáte úřadu práce. Je to taková Vaše omluvenka po dobu nemoci, úřad Vás nebude zvát na schůzky. Musíte to stihnout odevzdat nejpozději do 3 kalendářních dnů od vydání potvrzení.

Uchazeč o zaměstnání, kterému bylo vydáno potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu, je povinen dodržovat režim dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu.

Režimem dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání je povinnost uchazeče o zaměstnání zdržovat se v místě pobytu uvedeném v potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zaměstnání a dodržovat rozsah a dobu povolených vycházek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]