Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl pokud akcie Deutsche Bank koupím na BCPP nebo přímo na XETRA?
Když se podívám zde pse.cz/... akcie jde koupit za české koruny a její cena odpovídá +- té uvedené na XETRA, ale objemy jsou velice nízké viz pse.cz/...
Když se podívám zde: boerse-frankfurt.de/... cena v EUR je přepočteno na CZK skoro stejná, ale ty objemy jsou úplně jinde viz cnbc.com/...
Pokud bych přes FIO chtěl nakoupit akcie DBK na XETRA, tak bych zaplatil docela dost peněz na převodu z EUR na CZK, ale na BCPP mohu tuto akcii koupit rovnou za CZK, takže netratím na převodu kurzů. Ale zase mne mate ta malá likvidita.
Nerozumím tedy tomu, když jsou zde tak velké rozdíly ve VOLUME, jak je možné, že ta cena je stejné a kde je tedy pro mne výhodnější ty akcie koupit.
Děkuji Josef
Dobrý den, děkuji za odpověď.
Pokud to tedy kopíruje cenu z XETRy, tak pokud to koupím ve FIO za koruny na BCPP, tak nemusím pak řešit převody EUR-CZK ne? Takže pořád bude pro mne nejoptimálnější to zakoupit na BCPP.
A volume pak také řešit nemusím, protože se cenový pohyb v rámci volume na XETRA projeví i na BCPP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.