Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je rychlejší Balíkovna nebo Zásilkovna?

Od: ema odpovědí: 11 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně poslání balíčku. Potřebovala bych nejrychlejší doručení jaké by jen šlo. Dnes je čtvrtek, nejlepčí by bylo, kdyby to přišlo zítra ale vím že 150km je docela dálka. Oni o víkendu by to nevadilo ale myslím že nikdo nedoručuje o víkendu. Při nejhoší v pondělí do 11:00, jelikož bych to potřebovala v pindělí na 12 už mít.

Co byste doporučili? Je lepší zásilkovna nebo balíkovna? Popřípadě nevíte jestli doručují i o víkendu - protože jsem se dívala a některá jejich výdejní místa pro zásilkovnu i balíkovnu mají otevřeno i o víkendu. Děkuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nejhepčí je přímo kurýr, který to tam zaveze - záleží vám i na penězích?

Zásilkovna je velmi rychlá a má možnost uložení v boxech i velkou síť smluvních výdejen. Balíkovny jsou prostě pošta - což samo o sobě je v rychlosti spíše to negativní.

ALE záleží i na velikosti balíčku.

doplněno 29.09.22 10:11:

Balíčky "střední až malé" je nepřesný popis... rozměry max. jsou 50x40x30 cm pro zásilkovnu, váha do 5 kg. Nebo dnes už 60x50x40 cm s vahou 10kg.

Dopravci jezdí - jak zaznělo - jen v pracovní dny. Zásilkovna mi napíše, že klient předal balíček, ale některým trvá 3 dny, než to předají dopravci...

ema
hodnocení

Děkuju, balík by to měl být takový střední spíše malý. Na penězích mi zas až tolik nezáleží ale dát třeba 500Kč, mi už přijde opravdu dost. Tak do 200Kč by to bylo ideální. Myslíte, že by to zásilkovna zvládla doručit už zítra nebo v sobotu?

hodnocení

5x

Zásilkovna i balíkovna jsou rychlé a spolehlivé. Výdejní místa sice mají otevřená i o víkendu, ale dodavatel nejezdí. Taky záleží na eshopu, kdy balíček předá dopravci. Některý nechvátá,

Pokud by jste chtěla určitě balíček dostat v pondělí, musela by jste dneska objednat, domluvit se s eshopem, aby balíček hned předali dopravci.

Mně někdy přijde sms ze zásilkovny dopoledne, někdy odpoledne, že je balíček k vyzvednutí.

Takže jistotu nikdy nemáte.

ema
hodnocení

Děkuji, neposílá mi to eshop ale rodina skoro z druhé strany republiky. Dneska by to do 12 někam odnesli, ale o tom to je, že přemýšlím od koho to poslat aby to došlo co nejdříve. Nejlepší by asi byla zásilkovna ale pokud by to nedoručili zítra tak pochybuji, že byto doručili v sobotu.

tomaso
hodnocení

3x
U zásilkový byste musela stihnout dnešní svoz(u nějakých poboček mají psane), pak je šance že to stihnou do zítra. Zasilkovna v sobotu nevozi.
Zkusil bych to možná přes poštu,poslat z pošty a nechat si doručit přímo na poštu do balikovny, pokud mají otevřeno i v sobotu tak by to mohli doručit i z patku na sobotu,kdyby to v pátek nestihli.

mnd®
hodnocení

0x

Co nerozvezou v pátek,tak rozvážejí až v pondělí.U nás ve ,,večerce,, si to vyzvednu i v neděli protože má otevřeno.Ale rychlost dodání nejde ovlivnit.Jde to přes depo a ne přes šoféra.

hodnocení

0x

Nedávnojsemposílala do Zásilkovny.

Poslala jsem ve čtvrtek dopoledne, v pátek odpoledne si ho už vyzvedli.

A to jsem to měla ještě najité, že kdyžtak mají otevřeno i v sobotu.

hodnocení

0x

Existuje spolujízda pro balíky zavezu.cz Nemám s tím ale zkušenost. Spolujízda pro lidi je blablacar.cz - taky by vám to někdo mohl převézt.

ivo568
hodnocení

0x

Balíkovna i zásilkovna jsou stejně rychlé.Taky záleží na kvalitě výdejního místa,je-li tam parkování,nebývají-li tam fronty.Co se týče objednáni si zboží je mi jedno je-li to dodáno přes zásilkovnu nebo balíkovnu.Pokud ale sám posílám,volím balíkovnu protože nepotřebuji mobilní aplikaci a vše si vyřídím přes pc kde má balíkovna velmi přehledné rozhraní a je myslím i levnější.Balík do max 50cm nejdelší strany se posílá za 65,- kč bez dobírky a s dobírkou o deset korun dráž.

ujo

Podstatný vliv je v čase odvozu, pokud to stihneš podat do doby, než se to podání sveze na Depo, tak je 90 procentní jistota doručení na druhý pracovní den.

Co vím tak když si u Český pošty byl odvoz na Depo z 95% i po zavíračce.

Frekventované podací místa zásilkou v ni mají většinou uvedeno: pokud podáte před 13. hodinou blablabla...

jo a Alza boxy se plní i o víkendu, ale nevím určitě, jestli i zásilkami třetích stran nebo jen Alza.

hodnocení

0x

Zásilkovně se poslední dobou vyhýbám. Zásilka pro mě visela v depu 11 dnů v Břeclavi 15 km od mého bydliště. Zaurgovat nešlo, kontakt na ně jen jeden e-mail a jeden telefon. Na e-mail nereagovali, telefon nebrali - něco jako tajná společnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]