Nejste přihlášen/a.
Při objednávání některých produktů na Aliexpressu (konkrétně elektronické součástky), se mi, při zvyšování počtu kusů, rovněž mění i hodnota dopravného. Mám dojem, že k tomuto dříve nedocházelo a je mi to divné. Máte stejnou zkušenost a nevíte případně o co jde?
Příklad: relé v ceně 1,22 $, uvedena cena dopravy při 1 ks - 0,77 $. Při 2 ks pak se změní na 1,32 $, při 3 ks 1,86 $.
Ano stává se to u více prodejců. V takovém případě je dobré hledat stejnou věc u jiných prodejců kteří tyto praktiky neuplatňují a nebo mají dokonce dopravné zdarma nebo alespoň levnější. Takto se dá najít stejné zboží i za levnější cenu. Na Aliexpress je dobré vždy porovnat ceny stejného zboží i s dopravou u více různých prodejců a koupit tam kde je to nejlevnější. Lidí tam nakupují především kvůli levnějším cenám než u nás v Česku a tak proč platit více když to jde i o něco levněji.
Ano, nyní to tak je. Dopravné počítají za každý kus, jako to dělá už dávno Wish. Ale nedělají to zatím naštěstí všichni prodejci. Ale chce to trochu víc času, a hledání jiného spolehlivého prodejce. Tak to teda dělám já.
Neřekl bych. Jak u koho. Někdy je jeden kus Free, ale dva kusy(nebo tři) již s dopravným. Nebo jeden kus má dopravné, ale dva kusy není dopravné dvakrát tolik.
Někdy mají v algoritmu nesmysly . Třeba kabel 0,20 dolarů za metr a dopravné 10 dolarů. Myslel jsem, že je to paušál. Kdepak. Zadám 100 metrů, čekal bych 30 dolarů, ale skutečnost je 1020 dolarů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.