Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připočítávání dopravného na Aliexpressu

Od: bohumil® odpovědí: 7 změna:

Při objednávání některých produktů na Aliexpressu (konkrétně elektronické součástky), se mi, při zvyšování počtu kusů, rovněž mění i hodnota dopravného. Mám dojem, že k tomuto dříve nedocházelo a je mi to divné. Máte stejnou zkušenost a nevíte případně o co jde?

Příklad: relé v ceně 1,22 $, uvedena cena dopravy při 1 ks - 0,77 $. Při 2 ks pak se změní na 1,32 $, při 3 ks 1,86 $.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Bylo to tak vždy. Řeší se to tak, že si to objednáváš po jednom kuse. Samozřejmě jenom tam, kde se to vyplatí.

hodnocení

1x
Bylo to tak vždy, nikdy se mi to nechovalo podle očekávání, že by se vyplatilo nakoupit u jednoho prodejce víc zbożí a mít to za výhodnější poštovné.
Vám to aspoň roste rozumně úměrně. Naopak se mi totiž běžně stávalo, že při 1 ks zboží byla doprava 1$, jak jsem dal plus další kus. tak najednou 3.5$. Ta jsem je koupil 2x a bylo to za 2x1$.
Jestli to nesouvisí s čínskou podporou vývozu. kdy jim stát dotuje poštovné do Evropy, pokud mají třeba dotaci na zásilku. Nevím.

hodnocení

0x

Takto to je uz mnoho rokov. Dovod : vacsia suciastka, napr rele, pri vacsom pocte kusov ma vacsiu hmotnost a list je tazsi = drahsie postovne. Druha moznost, jeden kus poslu ako bezny list, viac kusov doporucene, aby sa to dalo dohladat, kedze je to cennejsie.

rk22
hodnocení

0x

Ano stává se to u více prodejců. V takovém případě je dobré hledat stejnou věc u jiných prodejců kteří tyto praktiky neuplatňují a nebo mají dokonce dopravné zdarma nebo alespoň levnější. Takto se dá najít stejné zboží i za levnější cenu. Na Aliexpress je dobré vždy porovnat ceny stejného zboží i s dopravou u více různých prodejců a koupit tam kde je to nejlevnější. Lidí tam nakupují především kvůli levnějším cenám než u nás v Česku a tak proč platit více když to jde i o něco levněji.

hodnocení

0x

Ano, nyní to tak je. Dopravné počítají za každý kus, jako to dělá už dávno Wish. Ale nedělají to zatím naštěstí všichni prodejci. Ale chce to trochu víc času, a hledání jiného spolehlivého prodejce. Tak to teda dělám já.

prik

Neřekl bych. Jak u koho. Někdy je jeden kus Free, ale dva kusy(nebo tři) již s dopravným. Nebo jeden kus má dopravné, ale dva kusy není dopravné dvakrát tolik.

Někdy mají v algoritmu nesmysly . Třeba kabel 0,20 dolarů za metr a dopravné 10 dolarů. Myslel jsem, že je to paušál. Kdepak. Zadám 100 metrů, čekal bych 30 dolarů, ale skutečnost je 1020 dolarů.

To jsou mé zkušenosti. Vy máte zase jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]