Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádci,
koupil jsem na bazaru CPU v záruce a bohužel se na něm vyskytl problém. S původním majitelem mám sepsanou smlouvu o postoupení práv ze záruky.
Může e-shop při podání reklamace odmítnout uznat tuto smlouvu o postoupení práv ze záruky a v případě dobropisu mě odkázat na dořešení na původního majitele, i když v reklamačním řádu nemá eshop nikde psáno, že postupení práv není možné?
"...my jakožto prodejce mame uzavřenou smlouvu s kupujicim a s nikym jinym zadny pravni vztah nemame ani na zaklade kupni smlouvy nebo prevodu prav z kupujícího na kohokoliv jiného..."
0x
Pokud bude dle OP plneni poskytnuto pouze kupujicimu, tak se obratte na nej.
Tak jsem se dozvěděl, že souhlas dlužníka není potřebný. Viz:
Zákon umožňuje tyto práva postoupit, a to dle § 1879 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů. Konkrétně stanoví, že věřitel může celou pohledávku nebo její část postoupit smlouvou jako postupitel i bez souhlasu dlužníka jiné osobě (postupníkovi).
0x
Převzato z dTestu: www.dtest.cz/clanek-3286/postoupeni-prav-z-vadneho-plneni
Takze pokud to ma prodejce vyslovne vylouceno v obchodnich podminkach PLATNYCH V DOBE NAKUPU! -doporucuju ihned overit a pripadne si je stahnout, aby je nenapadlo to tam pridat- ma pravdu on. Pokud to tam nema, ma smulu a musi reklamaci vyridit, v takovem pripade bych se s nim vubec nemazal a po dalsi vyzve to predal COI a klidne i pravnikovi, at si ho zaplati.
Tzn. jestli to správně chápu, nemůžou mi to odmítnout a reklamaci musí dořešit se mnou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.