Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je možné podat dopis určený pro soud také osobně na příslušném soudu? Nebo se musí jen odesílat poštou? Mám soud na stejné ulici kde bydlím a tak by bylo lepší tam dopis jen dát osobně.
Ale je to tak možné udělat? Je tam něco jako podatelna kde bych ho mohl nechat?
V případě osobního předání v podatelně si nechte potvrdit kopii dopisu. Nebo poštou, ale doporučeně, doklad si uschovat.
Jestliže bydlíte ve stejné ulici, tak proč se zde ptáte, jestli je tam podatelna. Až budete mít cestu kolem, tak tam vlezte a uvidíte, jak to tam je zařízeno, bude tam zřejmě recepce a tam se můžete doptat na podatelnu.
Pre zaujimavost : co je obsahom listu? So sudmi si bezny obcan nezvykne pisat a nejake podanie by mal pomoct spisat pravnik, ktory aj vie, kam a ako to podat.
Vy jste mi ale zvědavý. Já byl u soudu opavdu mockrát a nikdy jsem nic neprovedl. Něco rozvody, něco svědectví z práce aj. aj. A právníci? Tomu jsem to dal jen jednou. Soud jsem sice vyhrál, ale zapoměl tam napsat, žádost o vrácení poplatků soudu, takže jsem nakonec prodělal. Právníka už jen v trestní věci a toho se doufám nenadám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.