Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studánka - pramenitá voda v okolí Prahy

Od: pt® odpovědí: 16 změna:

Prosím, věděl by někdo, o studánce, pramenu, vyvěrajícího ze země, který je veřejnosti dostupný? V okolí Prahy? Místo kupování vody v pet lahvi, bych dala přednost čerstvé vodě vyvěrající ze země. Byli jsme v Lázních Mšené, kde je volně přístupný pramen, ale již v neděli 8. 8 2010, tam byla cedule, že voda není pitná. Jezdíte si někdo, takto pro vodu? Děkuji za tipy. PT /stařenka/

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Zkuste se mrknout tady, třeba to budete mít někam blízko:

revprirody.cz/...

pt®
hodnocení

hanher, Vy jste zlatej, moc děkuji. PT /stařenka/

hanher*

Ó, děkuji *hi*

hanher*

A ještě se můžete mrknout tady:

magistrat.praha.eu/...

pt®
hodnocení

hanher, moc díky, jste šikula. PT /stařenka/

hodnocení

2x
Doufám, že můj tip se dočká podobných pochval, když ne zrovna od stařenky, tak aspoň od jejího partnera...
Můj tip je STAROPRAMEN :-D
doplněno 11.08.10 15:19: Aspoň jednu podmínku splňuje - je verejnosti přístupný...
pt®
hodnocení

Hejkale, zlatíčko, jste moc hodnej, ale já mám fakt na alkohol alergie. Vypít tak jednu skleničku, hned mně vezou na otravu alkoholem. Ale jako vtip, móóóc dobrý. PT /stařenka/

doplněno 11.08.10 15:25:

Jó, a manžel se od srdce zasmál. PT

...manžel se od srdce zasmál a otevřel si další flašku...? Ať mu chutná!
Dospíval jsem na Kozlu. Desítka za 1.80 a dvanáctka 2.10 - samozřejmě korun...
Tenkrát se dala pořídit dobrá nálada za 10 korun. Dnes jsem na tom jako Vy, raději čistou pramenitou...
Když si s mojí vílou dáme v neděli na oběd jedno na půlku, hned nás uspí...
A kašlu na to, co si teď pivaři o tom myslí...protože vím, že při nejbližším grilování zase ty dvě - tři s chutí stáhnu...
pt®
hodnocení

Hejkale, máte pravdu, manžel si otevřel další flašku naplněnou pramenitou voudou z Lázní Mšené, musíme to vypít, když už jsme si tu vodu přivezli, tak pa, PT /stařenka/

jabraka*
hodnocení

0x

Starko,Jsme napojeni na Želivku a nemohu si ji vynachválit.Takže nesháním pramen,teče nám dobrá a kvalitní voda z kohoutku.

JABRAKA

pt®
hodnocení

Jabrako, my jsme teď pár roků v RD a trubky nemáme ještě v plastu, ale v pozinku a já nějak cítím tu chuť trubek na jazyku, a ty vody v pet lahvích, taky nejsou to pravé ořechové. Proto jsem chtěla tipy na pramenitou vodu, pokud ji někdo také pije. Zatím jsme si vytipovali novou studánku na Jenerálce. PT /stařenka/

ferda60*
hodnocení

0x

Zrovna před dvěma dny jsem si (po letech) došel do Malé chuchle pro vodu k pramenu, který znám od dětství. Doma si pak uvařil čaj a sedl k počítači a zkusil vyklikat, co to vlastně piju. Výsledek ale nebyl zcela potěšitelný.

Přehled studánek v Praze: extranet.praha-mesto.cz/...

Podle ( praha2.cz/... je však pitná voda jen ze šesti z nich.

Národní registr pramenů a studánek: estudanky.cz/... (zdaleka tam ale nejsou všechny).

pt®
hodnocení

Ferdo, moc Vám děkuji za vaše stránky, opravdu mi šlo o pitnou vodu *palec* z pramenu a ze studánky. Tak v konečném výběru jsem našla dvě, které mají pitnou vodu a jsou pro nás dostupné. Moc jste mi pomohl, díky. Bohužel už nemám bodíky. PT /stařenka/

ferda60*

Nevadí, pochvala potěšila víc. Ať nám tedy ta voda ze studánek chutná, protože já si myslím, že pokud nemá pramen ve svém povodí větší zdroj znečištění může se používat, i když si pochopitelně nikdo "nevezme na triko" aby to úředně posvětil.

lidus*
hodnocení

0x

ne, že bych vám chtěla brát iluze o té čisté, pramenité vodě. Pokud jsme na výletě tak u nás je to Helenčina a nebo Ríšova studánka, tam se klidně napiju ale zásadně vodu nevozím domů už za pár hodin se vám tam začnou množit bakterie. Máte pravdu, ta balená voda v plastu je jen trik na lidi ale jak je dlouho stočená, to v podstatě nikdo neví a to co se ve stáčírnách do ní přidá aby nestárla také nevíme. Nám v Brně teče výborná voda s kohoutku, aspoň u nás tomu tak je.

na chalupě máme vlastní studnu, voda byla hodnocená jako kojenecká až letos poprve má jakési minerály a dusičnany nad normu. V obci je obecní studna s kojeneckou vodou a vysí na ní cedule, že je pitná na vlastní nebezpečí-proč? Obec se nemusí starat o údržbu a platit každý rok rozbor vody.Není to případ té cedule u vaší studánky?

pt®
hodnocení

Liduš, děkuji za radu, nevozit si vodu domů. A já jsem chtěla mít vždy zásobu na týden, a pak doplnit čerstvou, ale raději si ji vozit nebudeme, kvůli těm bakteriím. Ale máte pravdu, ještě 1. 8 cedule u pramenu nebyla, až o týden později a byla tam zmínka, že není zajištěn rozbor vody. Jen místní usedlíci nám říkali, že voda je pitná, a že ji pijí i lázeňští hosté. Ale je zřejmě k okamžitému osvěžení a ne k odvozu domů. Tak děkuji za osvětu. *palec* Bohužel už nemám bodík. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]