Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání dva zaměstnavatelé

Od: michales odpovědí: 11 změna:
Ahojte všichni! Měla bych dotaz.
Zajímalo by mne, jak je to s daňovým přiznáním, musí se podávat, pokud v jednom roce změním zaměstnání (za rok mám dva zaměstnavatele), a pokud je jedno ze zaměstnání v ČR a druhé v cizině?
Děkuji za odpovědi:)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Narozdíl od Petera a dalších míním, že jediné, za co byste měla možná (MOŽNÁ) platit daň je ten měsíc v Rakousku, protože ale s nimi máme smlouvu o dvojím zdanění a nejspíš to tamní zaměstnavatel zdanil tam a nikomu nic nedlužíte. Zaměstnanec má daně strhávané od zaměstnavatele a když nechce, nemusí se o to zpravidla vůbec starat. Pokud jste určité období studovala a nepracovala celý rok, pak máte jistě u FU nějakou pohledávku (nárok na vrácení daně), to můžete uplatnit tři roky zpětně. Museli bychom vědět fakta, abychom kvalifikovaně odpověděli, doporučuji, abyste dokumenty ze zaměstnání předložila nějaké kamarádce, co dělá účetnictví (mzdové). Nepanikařte.

anosno
hodnocení

0x
… musí, podáte si sám.

break
hodnocení

0x
Ano, není v tom problém. Účetní si s tím poradí...

michales
hodnocení

A když se daňové přiznání letos ještě nepodalo (zapomelo se na to), jaká může být pokuta?

Nie som si isty, ci sa to tyka aj dane z prijmu FO, ale nieco taketo som nasiel :

Pokud podáte daňové přiznání po termínu nebo daňové přiznání vůbec nepodáte, finanční úřad Vám vyměří pokutu ve výši 0,05 % ze stanovené daně, 0,05 % ze stanoveného odpočtu a 0,01 % ze stanovené daňové ztráty za každý den prodlení. Horní hranice této pokuty je omezena na 300 000 Kč a zároveň do výše 5 % stanovené daně, 5% stanoveného odpočtu, resp. 5 % stanovené daňové ztráty. Tato pokuta začíná běžet od 6. pracovního dne prodlení a její spodní hranice je stanovena na 500 Kč.

michales
hodnocení

Takže kolik Kč zhruba zaplatím pokud to podám teď prosím

Dajte pocet dni v omeskani, vysku dane a zratam vam to. Inak je to len vestenie z gule.

michales
hodnocení

Fuu...no je to ode dne kdy se mělo daňové přiznání podat do této doby .
Nerozumím tomu vůbec, takže nevím co napsat.

michales
hodnocení

Červen jsem končila studium, srpen září říjen jsem byla v práci v ČR ale ukončila jsem ji, listopad nezamestnana a od prosince práce v Rakousku
doplněno 27.09.22 23:12: Můžu se zeptat jak vypočítam tu daň těch 5000 Kč nebo jak zjistím kolík to je?

Tusim do 1.4 sa podava, teraz je cca 1.10, cize meskate 6 mesiacov = cca 180 dni

Ak bola dan povedzme 5000 CZK, tak 0.05% x 180 x 5000 = 450 CZK je pokuta, ale minimum je 500 cize pokuta v reale 500

hodnocení

0x

Dan sa pocita podla platnych predpisov v CR pre dany rok. Nemam vase vyplatne pasky, to viete len vy, kolko ste zarobili. Mate problem pomaly s matematikou pre ZS, bude lepsie, ked si najdete uctovnika / danoveho poradcu a ukazete mu vase vyplatne pasky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]