Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se objednat při bolesti zad způsobené skoliózou?

Od: sally2 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

již od pubertálních let vím, že mám docela velkou skoliózu. Dříve jsem chodila na rehabilitace, ale to už je velmi dávno. Ráda bych se nechala vyšetřit nyní po letech a začít znovu pravidelně rehabilitovat, klidně sama doma, ale pomocí lékaře sestaveného plánu. Nevím ale, kam se ale takto v dospělosti přihlásit. Je to ortopedie nebo rovnou nějaké rehabilitační zařízení? Nebo jít prvně k obvodní doktorce? Koukala jsem, že dospělácká ortopedie často není hrazena pojišťovnou, což bych přežila.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumi
hodnocení

4x

Zkus se poradit s obvodnim lekarem. Zejmena se informuj na to, jak je to s hrazenim, tipuji ze bude zalezet, jak to napise.

pb®
hodnocení

1x
Ne že budete klidně cvičit sama doma, ale vy budete cvičit hlavně sama doma. Na rehabilitacích proběhne jen jednou týdně kontrola a přidání cviků. Ta hlavní úloha bude na vás, den co den si 3-5x denně lehnout na zem a odcvičit 5 min.

hodnocení

0x

Spíš bych řekl objednat se na neurologii. Myslím že není ani potřeba žádanka.

liska5
hodnocení

0x

Jedině znovu na rehabilitační odd. A není třeba doporučení. Lékař na rehabce Tě probere, ten vnímá souvislosti, navrhne cvičení, případně procedury, a předá Tě fyzioterapeutům. Ortoped by Tě poslal na RTG a stejně doporučil rehabku.

tebi
hodnocení

0x
Nač řešit všechno zdlouhavě přes Mudr? Najděte si cviky na záda, je jich na netu milion, choďte plavat- znak, kraul. I bez lékaře to jde a mnohem rychleji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]