Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamítnutá reklamace brýlí+oprava bez souhlasu

Od: pavel9999* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

před půl rokem jsem koupil brýle a asi po 5 měsících mi při leštění skel v půlce praskly obroučky, nepoužil jsem žádnou sílu a najednou jsem držel v každé ruce část brýlí. Došel jsem do optiky, kde byly brýle zakoupeny a poslali je na reklamaci a reklamace byla zamítnuta s tím, že jsem s brýlemi musel upadnout a údajně na nich byla nalezena krev, ale ta mohla být od čehokoliv a ne z důvodu upadnutí s brýlemi. Nyní si mám jít brýle vyzvednout, ale jelikož byla reklamace zamítnuta, brýle sletovali bez mého upozornění a mého souhlasu a chtějí za sletování zaplatit a to se mi rozhodně nelíbí, protože brýle nebyly zrovna nejlevnější. Mohl by mi prosím Vás někdo poradit jak mám v tomto případě postupovat? Děkuji Pavel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den Pavle, v žádném případě opravu neplatit a stále trvejte na tom, že brýle jsou v záruce, žádnou sílu jste k čištění nepoužil, takže trváte na opravě, event. jiném řešení, pro Vás vyhovujícím, a to zdarma. Jinak vyhledáte posouzení prostřednictvím České obchodní inspekce. Bohužel se nyní stále častěji setkáváme s tím, že prodávající chce tímto kupujícího odbýt. Pokud se nechá, má klid a je to pro něho vyřízené. Ale jak říkám, nedejte se - máte na to právo.

pavel9999*

Dobrý den,

dnes jsem byl v optice a za opravu brýlí chtějí v každém případě zaplatit a to jsem odmítl, stále mluví o krvi na brýlích. Dokonce pracovnice optiky volala majiteli a dala mi ho k telefonu, ten jednal arogantně a zřejmě se snaží se zákazníkem ** za každou cenu. Nevím co mám dělat asi kontaktuji ČOI, ale nemám s tím zkušenosti. Mohu Vás poprosit o další radu? Děkuji Pavel

dzoui*

Zkuste si tam zajít ještě jednou s tím, že jestli budou nadále chtít zaplatit i přesto, že jsou brýle v záruce a jejich přístup bude arogantní, tak jim "vyhrožujte", že vyhledáte ČOI (ono bohužel na ně někdy nic jiného neplatí, než ta výhružka). Pokud jak tvrdíte jste s nima nikde neupadl, tak krev se může na ně dostat opravdu lehce. Navíc, to že je spravili bez vašeho souhlasu hraje "do karet"zase Vám. Jestli ani tak u nich neuspějete, pak se opravdu na ČOI obraťte, - coi.cz/... třeba pomocí e-mailu, jak máte postupovat.

pavel9999*

Když jsem byl v optice, tak jsem majitelovi po telefonu říkal: ,,Budu muset oslovit nezávislého znalce, když neustále tvrdíte, že jsem s brýlemi upadl...´´ On odpověděl, že to není problém, zřejmě spoléhá na to, že ho neoslovím. Prý pokud nechci zaplatit, tak dá brýle do původního stavu, ale brýle ( obroučky) díky pájení poškodil ( slezlá barva až 2cm od místa pájení a také jsou obroučky u praskliny různě zkřiveny a sklo v nich blbě sedí), to by mě zajímalo jak dá toto do pořádku. Pájení brýlí bylo provedeno naprosto neodborně a ještě ho chce zaplatit a přitom jsem si ho vůbec neobjednal. Mohu si nechat dát brýle do původního stavu a když nebudou v původním stavu požadovat náhradu?

dzoui*
hodnocení

2x

Já měla podobnou zkušenost, ale s opravou zlatého řetízku. Přetrhl se, když jsem ho šla reklamovat, tak šel na posouzení reklamace. Byl se mnou sepsán papír o tom, že jestli se uzná reklamace, tak ho mají opravit, pokud reklamaci neuznají, tak se nejdříve zeptají, zda opravit. Když jsem si pro něj došla, řeli mi, že reklamaci neuznali, ale že ho opravili. Odmítla jsem zaplatit s tím, že mám jasně na papíře napsané, že opravovat sem ho nechtěla, pokud neuzanají reklamaci. Paní se sice dohadovala, ale když jsem řekla, že si tedy zajdu na českou obchodní inspekci, tak najednou po mě peníze nechtěla a dala mi ho i bez zaplacení.

hop®
hodnocení

1x

Sdělte jim, že nezaplatíte ani korunu protože jste si žádnou placenou opravu neobjednal, ať brýle klidně uvedou do původního stavu. Myslím, že je raději vydají opravené zadarmo, než aby zahlazovali stopy po opravě a ještě s tím měli další práci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]