Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl jsem si udělat zázvorový čaj, ale zázvor jsem nemohl nikde sehnat. Koupil jsem si něco na pohled podobného - kurkumu.
Je to také použitelné?
Čajem myslím to, že zázvor oloupu a nakrájím na malé kousky a zaliju horkou vodou.
Se slovem kurkuma jsem se dneska setkal poprvé, já do kuchyně nepřijdu po celý rok ![]()
Děkuji.
Kurkuma je podobně použitelná jako zázvor,akorát silně barví,ale má taky zahřívací účinky a je prospěšná zdraví.Já na čaj používám i sušený mletý zázvor,prodávají ho v každém supermarketu.
Čerstvý kořen zázvoru a sušený v prášku vidím v každé prodejně s potravinami. Kurkuma léčí různé záněty v těle, ideálně trochu kurkumi + špetku pepře + kapku oleje, tak nejlépe tělu pomůže.
Ha, zajímavé téma. Čaj bych z kurkumy tedy nedělal. Ale musel jste mít smůlu - zázvoru je všude plno, problém bývá spíš, že nemají kurkumu. ![]()
Mě právě dnes ráno dorazil do mailu recept, kde je jak zázvor tak kurkuma. Tak jsem si k nákupu z rohlíku objednal ingredience a chci zkusit. Zrovna mám neschopenku s nějakou virózou, tak uvidím. ![]()
vitamínová bomba na imunitu (2 PORCE)
SUROVINY
25 gramů zázvoru
25 g kurkumy
2 citrony
1 stroužek česneku
Špetka čerstvě drceného pepře
POSTUP
1) Zázvor spolu s kurkumou a česnekem odšťavte, smíchejte s citronovou šťávou a špetkou pepře.
2) Pijte panáka této směsi každé ráno a bacily se vám budou vyhýbat obloukem.
Jinak ingredience samozřejmě čerstvé, z práškového by mě to ani nenapadlo zkoušet. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.