Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl jsem si udělat zázvorový čaj, ale zázvor jsem nemohl nikde sehnat. Koupil jsem si něco na pohled podobného - kurkumu.
Je to také použitelné?
Čajem myslím to, že zázvor oloupu a nakrájím na malé kousky a zaliju horkou vodou.
Se slovem kurkuma jsem se dneska setkal poprvé, já do kuchyně nepřijdu po celý rok
Děkuji.
Kurkuma je podobně použitelná jako zázvor,akorát silně barví,ale má taky zahřívací účinky a je prospěšná zdraví.Já na čaj používám i sušený mletý zázvor,prodávají ho v každém supermarketu.
Čerstvý kořen zázvoru a sušený v prášku vidím v každé prodejně s potravinami. Kurkuma léčí různé záněty v těle, ideálně trochu kurkumi + špetku pepře + kapku oleje, tak nejlépe tělu pomůže.
Ha, zajímavé téma. Čaj bych z kurkumy tedy nedělal. Ale musel jste mít smůlu - zázvoru je všude plno, problém bývá spíš, že nemají kurkumu.
Mě právě dnes ráno dorazil do mailu recept, kde je jak zázvor tak kurkuma. Tak jsem si k nákupu z rohlíku objednal ingredience a chci zkusit. Zrovna mám neschopenku s nějakou virózou, tak uvidím.
vitamínová bomba na imunitu (2 PORCE)
SUROVINY
25 gramů zázvoru
25 g kurkumy
2 citrony
1 stroužek česneku
Špetka čerstvě drceného pepře
POSTUP
1) Zázvor spolu s kurkumou a česnekem odšťavte, smíchejte s citronovou šťávou a špetkou pepře.
2) Pijte panáka této směsi každé ráno a bacily se vám budou vyhýbat obloukem.
Jinak ingredience samozřejmě čerstvé, z práškového by mě to ani nenapadlo zkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.