Zdravím, na novinkách je článek o tom jak lidi šetří na topení. V diskusi píše pan, že má doma i když netopí v současné době 24-25 stupňů a že to tak má většina lidí. Rodiče bydlí v cihlové bytovce,zateplene,na jeden vchod 9 bytu, bydlí ve vnitřní části a měli 20 stupňů, sestra zateplený rodinný dům z roku 2003 18 stupňů, tak mě není jasné, jak většina může mít 24-25. Dále jeden tvrdil, že když lidi budou topí na 18 tak nebudou vůbec nemocní, já tak topím roky a nemocní jsme úplně běžně. Tak já nevím. Ale jíme výrobky z bílé mouky a nějaký ten cukr taky, tak možná proto.
Ona je ta vyšší teplota podmíněna nejen izolací, aile i orientací oken ke slunci a zdroji tepla na m3. Tedy je rozdíl jeden stařeček ve svetru, sedící u jedné 8 W led žárovky a mladá rodina v tričku s neustále běžící 140 cm TV, dvěma PC, herní konzolí, lednicí a mrazákem a denním vařením. To jsou stovky vattů, které teplotu zvednou o několik stupňů.
To je dost složité a individuální. Dvě místnosti, vedle sebe, v jedné je více chladno, jak v druhé. Nikoliv vlivem topení, ale používáním, množstvím lidí, činnosti, co se v nich dělá, větrání, slunce atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.