Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může dítě jezdit samo taxíkem?

Od: adelanova odpovědí: 40 změna:
Dobrý den, můj syn se poslední dobou strašně vzteká že nechci jezdit autobusem. Je mu 14 let. A tak mě napadlo může domů děsit taxíkem jsou to 4 km od jeho školy. Kolik přibližně stojí 4 km taxíkem je to v Českých Budějovicích
Ale já nevím jestli může dítě takhle samo jezdit taxíkem. A tak se chci zeptat může 14 leté dítě jezdit taxíkem samo? Děkuji za odpověď
Adéla N.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

13x
Ve 14 se vzteká, hmmm, v 18 vám jednu vrazí a ještě mu poděkujete. Ve 14 taxíkem, v 15 mu koupíte skůtr, v 18 auto. Tak hodně šetřete, aby rozmazlenec měl co chce.
Když nebude chtít do školy koupíte mu učitelku domů?

hodnocení

11x
Nemam slov. Rozmazlenost.

Ale strašná... hrůza co dnes (ne)vychovávaj.

hodnocení

10x

Rádcové, zvažte - ten týpek bude do a ze školy valit tágem! Ten obrovský respekt a kredit před spolužáky! Vyroste z něj mladý dynamický sebevědomý... zmetek.*frajer*

hodnocení

9x

4km? nechce autobusem, tak ať chodí pěšky

Jinak cca 100kč jedna jízda

adelanova
hodnocení

Jako 4 km 100 Kč?

Adĺo ta je taková těžká práce si najít (asi to není přesné ale orientačně stačí. Nástupní cena cca40kč při objednání po tlf a z aplikace, na mávnutí rukou-60kč a cena za kilometr byla (asi dnes bude 2x vyšší)23,9 -19,9- 36kč. to vše x 4km.Viz ceník (není tak jak je starý takže ceny mouhou být úplně jinde!) flotila.taxi-praha.cz/...

break
hodnocení

8x
Nebude lepší se přestěhovat blíž ke škole? Pak ta dročka bude levnější...

Nebylo by lepší koupit mu školu?*smich* Nemusel by dročkou, kantoři by přiběhli na zavolání, dle nálady mladého pána...

break
Možností je nesčetně. Na vysoké může taxikářit. Pak může jezdit klidně tágen do školy...

co koupit rovnou VŠ diplom?

adelanova
hodnocení

Nejde o to. Je nemocný (nechci uvádět podrobnosti) když je zima a je dlouho venku tak má problémy s plícemi ale do toho vám nic není...

Ona je nemoc a nemoc! Jestli z něj nemocného nedělá spíše máma než skutečná nemoc-tak jsem dostatek takovýchto nemocných poznal. Za vše viz třeba role "Kyslíka", hrál p.Javorský v seroši "chlapci a chlapi!ů

Čepice a šála přes hubu to neřeší. To by se mu spolužáci smáli.

Takže chce tágo, aby ho uznávali

a naopak budete pro smích nám Vy, co jste za mámu *smich*

Mě trápilo v dětství asthma a dokázal jsem se dle toho oblíknout, ale tágo mě nikdy nenapadlo.

Dnes už vím, jak jsem hloupej. Kdybych si vydupal tágo, tak jsem dnes mohl mít tryskáč :-D

liska5
hodnocení

8x

Už jsou dražší. Tipuji 140,-. Mívají to na internetu u své firmy, někde i na autě, kolik berou za km. Když kluk půjde rychle, dá to za půl hodiny. Nejdřív možná za 40 min. Když bude chodit, zlepší si kondici a ještě ušetří. Já bych mu peníze na tohle nedala. Buď si vydělá sám, ale shnilost bych nepodporovala.

sametka
hodnocení

8x

Moje tchyně chodila do školy ve 30. letech na Vysočině po polňačkách a přes les 8 km tam a 8 km zpět (Jasenice- Velká Bíteš). Za každého počasí i v hlubokém sněhu, a to jí bylo 11 let! Dožila se 95 let a celý život tvrdě dřela na poli. Jak psala liška, ani korunu bych mu nedala, jen ať chodí pěšky, bude mít alespoň dobrou fyz. kondici.

hodnocení

6x

Jistěže může jet taxíkem. Vlakem můžou jetdětiod 6 let. Busem taky, takže taxi nebude vyjímka.

hodnocení

5x

4 km? Koloběžka,kolo, pěšky. Rozhodně bych mu taxíka neplatila.Chcete mít z něho rozmazlenýho spratka který bude věkem své požadavky stupňovat? Má nějaké kapesné? Ať si ho zaplatí z něho,na moc cest mu asi nevyjde ;)

Nechce, už je to rozmazlenec!

adelanova
hodnocení

To on ale nemůže...

hodnocení

4x

Kristýno a Matěji,

Zkuste si to přečíst, a sdělit, kdo nechce jezdit autobusem.

vzteká že nechci jezdit

Ano, dítě v taxíku může jezdit samo.

Nejsou prázdniny? Takováto otázka? Nevěřím, že je to opravdový dotaz.

jajo
hodnocení

3x
Aj mensie chodia na taxiku samé.

hodnocení

3x

Děsit taxíkem...

No mě děsil jen BUS, protože v něm jsem blil, takže byl ideální vlak. Ale dnes vydržím a bliju jen na kolotočích, takže je rád vynechávám :)

tomaso
hodnocení

2x
A čím by tedy chtěl jezdit?

hodnocení

1x

Mohlo by, ale nedostane koncesi.

etana*
hodnocení

1x

Jestli je po vás, tak do školy vůbec nemusí chodit, to je strašně napsaný dotaz "jako" od rodiče.

jp
hodnocení

0x

Syn se vzteká, že vy nechcete jezdit busem? Vy ho vozíte nebo chodíte s ním pěšky? A proč nemůže jezdit sám autobusem?

Má v háji plíce, takže jedině tágo *hledam*

A nebo se domluvit ve škole, aby děcko stíhalo bus a nikde nečekalo v zimě.

tuk
hodnocení

0x
Nerozumím, proč by dítě nemohlo jezdit taxíkem jako pasažér?
Pokud ukáže taxikářovi peníze, tak ho jistě taxikář sveze kamkoliv mu budou stačit peníze A pokud může jezdit dítě autobusem a nebo vlakem, tak proč by nemohlo jet taxíkem?
Ale možná je otázka testem hlouposti zdejších odpovídačů, kteří odpovídají na něco, na co tázáni záměrně nebyli :)
Možná by se měli odpovídači soustředit na výchovu svých vlastních 3 dětí, neodpovídat tazatelce na něco, na co se vůbec neptala.
adelanova
hodnocení

Já mám ale strach. hrozí že by ho ten taxikář odvezl někam jinam a pak mu nedej bože něco udělal?

A co ten Škoda Favorit, nekoupíte?

jp

tuk*palec* Přesně tak, tady je plno zlých, nenávistných odpovědí úplně mimo otázku a ještě si za to dávají body. Slušní rádcové z této poradny mizí, zato se tu množí ti kteří chtějí urazit, ponížit, kamenovat tazatele. Všímám si dobře, i když sem nechodím každý den.

@milancukrar...takže odtud ip fouká? *smich*

jp

Potrefená husa se vždycky ozve.

liska5

Hlavně pro jp.

Když to tazatelka formuluje takto, že se 14 letý syn vzteká, že chce jet do školy taxíkem a né autobusem, tak musí počítat s takovými odpovědmi!

Pokud by dotaz zněl: Syn má problémy s plícemi, myslíte, že ho mohu bez obav poslat někdy do školy taxíkem? Nevadí věk? A kolik by to asi stálo? Je to 4 km. Děkuji.

hodnocení

0x

Nemůže, protože ve 14 letech ještě nemá řidičský průkaz.

Pokud je tatínek taxikář, pak s ním dítě na sedadle spolujezdce jezdit může.

Jinak se na tyto případy (ne, nevěřím že je otázka myšlena vážně) používá bič, pomáhá ve 100% případů.

Neptá se na řízení taxíku, ale to jste určitě, pane Martine, pochopil...:), ;)

Jistě Milane:)

Ale ta otázka je tak pit**á, že jí vůbec nevěřím. Krom toho je otázka napsaná takovým stylem, že upřímně pochybuji (pokud ji psala dospělá a svéprávná osoba) nad možností tazatelky podobné hloupé nápady ufinancovat.

Ano, pane Martine, máte naprostou pravdu, "Ale ta otázka je tak pit**á, že jí vůbec nevěřím" v úzším kolektivu bych asi zvolil i jiná slova.

Snad si večer u kamarádú vzpomenu a přednesu jim tento dotaz. To bude smíchu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]