Nejste přihlášen/a.
Vždycky když jdu s nějakou holkou na kafé a vidíme se poprvé, mám trochu dilema, jak ji vlastně pozdravit. Dneska jdu na kafe s mladší holkou a tam je snad ještě větší problém aby to vzala. Kolikrát když jsem chtěl holku přátelsky obejmout, tak na mě koukala jako wtf, asi že jsem pro ni zatím cizí člověk a narušují její osobní zonu, nebo třeba to nebrala jako rande. Já před holkou nikdy naši schůzku nedefinuju jako rande, že to tak musíme nazývat a chovat se podle toho to ne.
Jenže, jak jinak se uvítat? Podávat ruku se mi nechce, není to pracovní pohovor ani stranická schůze.
Máte tip na něco víc univerzálního? Případně to prostě musím rísknout?
Ono na těch dalších schůzkách už to nějak vyplyne ale ta první, to je vždy dilema.
Žádný vítací ceremoniál není potřeba, žádné objímání a potřásání pravicí, jenom byste ji vyděsil. Fakt by na vás koukala jako na mimozemšťana. Zpočátku se chovejte pouze kamarádsky, ahoj, co bys řekla na kávu tam a tam, nebo se chceš projít a kam bys myslela.
Ze začátku doporučuji být spíše zdrženlivý. Příliš mnoho fyzického kontaktu na začátku působí divně a některé slečny mají tendenci si to vyložit jako "red flag", tedy že to není O.K. , moje drahá polovice by jistě potvrdila
Normálně ji pozdrav a přidej k tomu nějaký podložený kompliment, třeba že ji něco sluší, že si na Tebe našla čas, že konečně rád poznáš v reálu toho, s kým se Ti dobře psalo přes soc. sítě / telefon, apod. Překvap ji tím, že třeba si vzpomeneš na něco, na co kladla důraz či víš, že má moc ráda. Jestli třeba má ráda vybraný podnik, tak navrhni abyste šli do něj, apod.
To udělá větší parádu, než se kolem začneš rychle omotávat jak chobotnice
Čím víc nad tím budete přemýšlet a plánovat, tím to bude horší, bude to strojené a nepřirozené. Nechte to prostě plynout a uvidíte, že setkání proběhne v pohodě.
Popravde se tem holkam nedivim, ze je tyhle projevy extremne hranych objimacich ritualu na uvitanou spise odrazuji. To je mozna bezne nekde v jizanskych zemich a ze se to u nas mnozi zkousi zlomenim pres koleno zavest, zrejme po inspiraci nejakyma jihoamerickyma telenovelama, je akorat k potukani na celo.
Holka zrejme ocekava rande s chlapem a misto toho prijde klucik, kterej se chce hned afektovne objimat. To si pak takova akorat rekne, ze mohla jit na to kafe rovnou s kamaradkou.
-
Proste prijd, pozdrav ji, zeptej se ji, jak se ma, usad ji, zjisti, co si da, pochval ji, ze ji to slusi...
Na prvním rande doporučuji se moc nepřibližovat. Jsem žena a nějaká ta rande už mám za sebou . Hodně by mne překvapilo, kdyby mne chtěl objímat úplně cizí chlap. Asi bych to vydržela, ale ihned bych začala být ostražitá, a to pro první setkání není nic dobrého. Může to úplně zhatit všechno budoucí. Potřásat si rukou také nemusíte, ale pokud by to ze situace vyplynulo jako normální, tak ruku podat klidně můžete. Však jí s ní nemusíte třást jako s jabloní, v klidu podat ruku, a říct třeba ahoj a tu ruku hned pustit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.