Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v zaměstnání mi nadřízený přidělil (ústně) určinou agendu, kterou nemám uvedenou v pracovní náplni, kterou vykonával jiný kolega, který ji ale časově nestíhal. Určitý úkol jsem neprovedl v termínu (nevznikla ovšem žádná škoda) a nadřízený mě chce finančně "odměnit" snížením pohyblivé složky mzdy.
Má právo mě postihnout za něco, co nemám v pracovní náplni a vůbec bych tedy vykonávat neměl?
Děkuji za odpověď
To je take na hrane dvoch veci :
1. Robit ste povinni len to, co mate v pracovnej naplni a specifikovane v zmluve, napriklad ja ako vyvojar software s popisom "robi aplikacie" mozem odmietnut napriklad tahat kable pre pocitacovu siet.
2. Pohybliva zlozka nie je narokovatelna a ked vam ju vezmu, tazko s tym nieco narobite.
@danone - Má právo mě postihnout za něco, co nemám v pracovní náplni a vůbec bych tedy vykonávat neměl?
ZP § 273
(1) Plněním pracovních úkolů je výkon pracovních povinností vyplývajících z pracovního poměru a z právních vztahů založených dohodami o pracích konaných mimo pracovní poměr, jiná činnost vykonávaná na příkaz zaměstnavatele a činnost, která je předmětem pracovní cesty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.