Dobrý den zajímá mě jaký je obvyklý (přibližný) postup při řešení policie pracovního úrazu, po 2,5 měsících jsem se dozvěděl že se to předává kriminálce a státnímu zástupci jako trestný čin (já jsem poškozený nikoliv stíhaný) a zajímá mě jestli v celém tomto procesu mě kontaktujte kriminálka nebo státní zástupce ohledně nějakého dalšího postupu případně pouze dostanu předvolání/vyrozumění ohledně soudního stání a výsledku a jak zhruba dlouho toto může trvat? Mám možnost nahlížet do spisu a na nikoho konkrétního jsem nepodal TO pouze vysvětlení, policie se chystá někoho obvinit z TČ.
Je běžné, že vážné pracovní úrazy (těžké poškození zdraví , smrt...) řeší PČR. Je velmi pravděpodobné že s Vámi budou chtít hovořit a zda bude stačit u Vás doma nebo si Vás předvolají je na nich. Stejně se musí podepsat protokol!
jaroslavm
Protokol už je sepsán i podepsán mnou jakožto poškozeným, 2,5 měsíce od podání vysvětlení kdy si mě tam policie pozvala mi řekl vyšetřovatel že z toho bude nejspíš trestný čin a předává se to dál kriminální policii a státnímu zástupci. Bude mě ještě kontaktovat státní zástupce nebo kriminálka?
Toť otázka, pokud bude třeba doplnit další poznatky tak si Vás vyslechnou nebo taky ne když už protokol a vědectví bylo. SZ Vás možná bude jen kontaktovat o vyřešení-předání k soudu-nebo ukončení . Ale zda ješt bedete nebo nebudete předvolán nikdo neví
Podle seriálů Případy 1. oddělení, Četníci z Luhačovic, Maigret, Malý Pitaval z velkého města, Kriminálka Staré Město, Vraždy v kruhu, Místo zločinu Ostrava, Columbo a dalších je zřejmé, že jako poškozeného by vás PČR měla vyslechnout a výslech zapsat do protokolu, který podepíšete. Následuje obvinění zločince. Až jsou všechny důkazy pohromadě, tak státní zástupce rozhodne o obžalobě (nebo také ne). Jako poškozený máte právo nahlížet do spisu (jsou však výjimky, kdy to státní zástupce může zakázat - to nebude váš případ). K soudnímu jednání vás určitě přizvou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.