Dobrý den, již delší dobu bych rád koupil investiční nemovitost. Chci se poradit, jde dnes koupit třeba investiční byt, kde by výsledný zisk z nájmu pokryl splátku hypotéky? Děkuju
Jediny ziskovy kseft je, ak byt zadarmo zdedite a najimate ho v povodnom stave, na tom sa da trochu zarobit. Hypo to nikdy nezaplati a zisk z toho uz vobec nebude.
krtek6
já to vím...mě to nevykládej...ale hromada těch co takhle nakoupila byty si myslí, že ne
Dobrý den, v dnešní době a při úrovni chování nájemců je zisk z nájmu značně nejistá záležitost (to už nákup stíracího losu je jistější). Klidně si to vyzkoušejte a kupte si nemovitost k pronájmu (a k průběžnému investování do ní). Starejte se o tu nemovitost a o blaho svých nájemců (hlavně jim buďte stála k dispozici a řeště jejich požadavky). Pokud od nich uvidíte nějaký nájem, tak ho nezapomeňte zdanit (jako příjem). Asi budete platit i pojištění nemovitosti a daň z nemovitostí. A zbytkem kryjte hypotéku . Zdravím!
doplněno 27.09.22 18:00:
zery - snažte se najít jinou možnost, jak zhodnotit vlastní peníze (nikoliv půjčené na dluh od banky).
Dobrý den, nevyhledávám to co popisujete. Chtěl bych koupit nemovitost a tu pronajímat, aby výdělek z nájmu pokryl co nejvíce výši hypotéky. Jde to v dnešní době? Nechci nemovitost ve velkých městech. Díky
Když tolik investorů investuje do bytů, musí to přece nějak fungovat? Když by nájemce pokryl náklady hypotéky, tak už tím mi ten byt bude přece splácet, nebo se mýlím? Banka vám půjčí na investiční nemovitost, ale nepůjčí vám na jiné investování jak třeba do akcií. Takto vpodstatě bez nějakých velkých peněz investujete.
Čistý zisk z pronájmu bytu ve správě SVJ je 2-4% a to ještě bez započtení nezanedbatelného množství vlastního času. Za tu cenu vám hypotéku už nikdo nedá. Je to tedy spekulace na nárůst ceny nemovitosti a ta je při současných cenách docela riziková.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.