Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovedou návleky na ruce zahřát?

Od: matiselis odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
dovede produkt tohoto typu pomoci při studených rukou? Osobně mi přijde, že to skoro vůbec nepomáhá, pokud vůbec. Možná to bude z toho důvodu, že to sice zahřeje, ale zároveň je to celkem na těsno, takže to omezí krevní oběh.
Děkuji za odpověď.

Dovedou návleky na ruce zahřát?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To není na zahřátí rukou, ale nějaká bandáž na zpevnění zápěstí.

matiselis
hodnocení

Já vím, že zahřátí není primární funkce. Nicméně mě zajímalo, jestli takovou funkci přecijenom nemohou plnit

Tak logicky ne. Za prvé stahují zápěstí a tím částečně omezuji krevní oběh. za druhé, ruce chladnou od nejzazších periferií, tzn. od prstů.

liska5
hodnocení

3x

Nenosíš je opačně? Ale i tak by mohly škrtit. Jinak všechno kolem zápěstí trochu zahřeje. V téhle době se pro takové účely hodí bezprsťáky. Rukavice bez špiček prstů. Najdou se i u Vietnamců. Jsou praktické, že si v nich zapneš zip u bundy, přepočítáš drobné i napíšeš něco na mobilu a nemusíš je sundávat. A nikde ruku nestahují. Pokud je mírná zima, nosím jen ty.

To mi připomnělo, že dříve za našich babiček se nosily tzv. "nátepníčky". Byly teplé, někoučké, většinou doma z vlny upletené a přetahovaly se přes zápěstí. Zápěstí bylo v teple a to bylo pro klouby dobré.

liska5

I dnes jsou. Koukněte na tenisty, jak si tím utřou občas čelo. Není to ale z vlny, nýbrž pružné froté často s emblémem nějaké firmy či stáje... Na běh mám jedny i s kapsičkou na drobné.

Ano, potítko je na tenis výborná věc. Pro hodně potící se tenisty je to prakticky nutnost. Já tedy nejsem žádný Nadal, ale v léte nosím někdy i dvě potítka a měním je..

Tohle co je na fotografii, to ale jako potítko nevypadá.

Pak znám ještě cyklistické návleky na ruce, ale to také vypadá jinak.

Tohle je spíše něco jako lehká ortéza na zpevnění zápestí či lokte..

hodnocení

3x

Dovedou návleky na ruce zahřát** nezahřejí, nemají zdroj tepla, dokážou jen zadržet teplo, vyzařující z rukou, popřípadě ochránit ruce před chladem. jen izolují.

Jestliže je to na těsno, asi je Vám to malé...

Nedivím se, že ho to tlačí, takový tvrdý, nepříjemný materiál, bude to ta ortéza.

hodnocení

2x

Tohle Vás nezahřeje, protože to k tomu není určené. To je nějaký stahovací návlek, na zpevnění zápěstí, nebo tak něco. Jednou jsem takový návlek koupila u Vietnamce, já to potřebovala na kotník, ale nebyla to dobrá kvalita a vyhodila jsem to. Vypadalo to přesně tak, jako je na té fotografii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]