Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit oparu

Od: renata odpovědí: 13 změna:
Zdravím, asi ve čtvrtek jsem si začala všímat, že se mi na spodním rtu (uprostřed) tvoří nějaký pupinek…jelikož jsem v pubertě, tak jsem si myslela, že to bude jen obyčejný pupínek…ovšem jsem se dozvěděla od taťky, že to bude opar…řekl mi, ať to místo mažu alpou párkrát za den a hlavně to nemačkám…ovšem nic víc mi k tomu říct nedokázal.
Na netu jsem se dočetla že praskne sám, dá se tomu vyhnout? Nechci mít škaredý ret…a hlavně jak dlouho cca trvá zbavit se toho a co třeba dělat a nedělat? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hlavně to nepropichuj, protože by sis to roznesla i na jiná místa. Přikláním se k radě tvého taťky, já trpím na opary celoživotně hodně. Když to chytím v začátku, kdy ret začíná svědit, silně místo namažu zubní pastou a opar se nenaleje. Pokud už je, jedině vysouším Alpou.

Vyzkoušela jsem bezpočet mastiček a náplastí, ničím se hojební neurychlí, chce to svůj čas.

renata
19.09.22 21:31
hodnocení

Děkuji

Jednu dobu mi velmi doře zabírala domácí konopná mast-když jsem cítil tvořící se opar-hned jsem máznul ,druhý den taktéž a neměl šanci , ovšem nyní mi nepomáhá zase nic , takže přetrpět, máznu "konpokou " a alpou dle stavu oparu . Zřejmě současná je slabá nebo si potvor opar na účinnou látku v mastičce zvykl. Na RP od kožní lék. ,drahá mastička , vůbec nezabrala..

liska5
hodnocení

2x

Místo vysušovat třeba propolisovou lihovou tinkturou. Nesahat si následně do očí. Aby se tam nepřenesl! Brát B komplex forte a Zn. Prodávají se takové malé mastičky či gely v lékárně. Zvýšit si imunitu zdravou stravou, dostatečným spánkem a pobytem v čistém prostředí a bez stresu. Jak se jednou virus objeví, už Ti zůstane spát v nervové soustavě a vyrazí hlavně při vyčerpání, po stresu, po oslabení nějakou nemocí, i po přehnaném.opalování. Začíná to brněním, mrazením v místě, kde se pak vytvočí pupínky, které pak začnou mokvat. Nakonec to zaschne jako strup. Trvá více dnů, než se odloučí. Často na něj mažou zinkovou mast.

liska5

Opr.: ...vytvoří

liska5

Pomohou taky dražší věci vnitřně - užívat kapky Vironal nebo tzv. Dračí krev. To jsou přírodní antibiotika, do jisté míry i antivirotika.

opar
hodnocení

2x
Trpim na opary od detstvi, takze vim, co s tim, ale odpoved te nepotesi.
Jak uz nekdo psal, opar musis namazat mastickou na opary hned jak zacne svedet misto, jeste nez vubec z toho je pupinek, pak je sance, ze se z neho nevyklupe "opar" pokud uz je pupinek vetsi, tak mazat a mazat, cely den a na noc, a bude to tak na 14 dni.
Nepouzivat rady typu alpa, zubni pasta, nic nepomuze, jen to zbytecne rozdrazdi.
Pokud nebudes mazat, muze to byt i mesic, kdy sice uz nebude pupinek ale cerveny flek. Zajdi do lekarny pro masticku na opary, dopln vitamin B a C. Hodne na to radi B komplex

hodnocení

1x

Zdravím, prostě máte herpex simplex, takže na celý život, jakmile se nakazíte, máte ho navždy, to ovšem neznamená,

že vám vylezou každou chvíli, záleží na imunitě atd.. ale chytit opar můžete jen jednou, pak máte virus v těle natrvalo.

Mě vyrazí při nemoci, stresu, nebo stačí při podráždění kůže na rtu, pomáhá mi při prvním svědění herpesin krém, ale stejně si ten bolák tak nějak projde svým procesem, spíš jde o zmírnění symptomů.

hodnocení

0x

Na opary koupit gel z lékárny nebo zinkovou mast. Obojí funguje,

hodnocení

0x

Na opary jsem si v lékárně koupila VECTAVIR. Je to už delší dobu, ale fungoval báječně. Byla to roztomilá miniaturní tubička, tuším 5 g, stálo to ale asi 300 Kč. Moc mi to pomáhalo. Poslední dobou se mi opary naštěstí nějak vyhýbají, ale kdyby to zase začalo, koupím si znovu tento přípravek. Byl jedinečný. Jaga.

runner2
hodnocení

0x
Ma zkusenost je ze jakmile se opar objevi, tak masticky jako herpesin a podobne uz nepomohou. Proste se ten tyden musi pockat, nez to zmizi. Herpesin ale vyrazne pomuze v samotnem pocatku, kdy opar jeste neni, ale uz citite ze na rtu napeti. Herpesin take pouzivam v horach, jde je silne slunce a vetsi unvana, jako prevence.

nov
hodnocení

0x

Já kdysi četla, že v úplném začátku stačí opakovaně místo potírat ušním mazem. Nevěřila jsem tomu, ale opravdu to zafungovalo a opar se nerozvinul do takové míry jako v předchozích případech.

hodnocení

0x

Pokud první den nezačneš potírat Zoviraxem, tak ti nezbyde než čekat týden-dva, až zmizí sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]