Nejste přihlášen/a.
Hlavně to nepropichuj, protože by sis to roznesla i na jiná místa. Přikláním se k radě tvého taťky, já trpím na opary celoživotně hodně. Když to chytím v začátku, kdy ret začíná svědit, silně místo namažu zubní pastou a opar se nenaleje. Pokud už je, jedině vysouším Alpou.
Vyzkoušela jsem bezpočet mastiček a náplastí, ničím se hojební neurychlí, chce to svůj čas.
Jednu dobu mi velmi doře zabírala domácí konopná mast-když jsem cítil tvořící se opar-hned jsem máznul ,druhý den taktéž a neměl šanci , ovšem nyní mi nepomáhá zase nic , takže přetrpět, máznu "konpokou " a alpou dle stavu oparu . Zřejmě současná je slabá nebo si potvor opar na účinnou látku v mastičce zvykl. Na RP od kožní lék. ,drahá mastička , vůbec nezabrala..
Místo vysušovat třeba propolisovou lihovou tinkturou. Nesahat si následně do očí. Aby se tam nepřenesl! Brát B komplex forte a Zn. Prodávají se takové malé mastičky či gely v lékárně. Zvýšit si imunitu zdravou stravou, dostatečným spánkem a pobytem v čistém prostředí a bez stresu. Jak se jednou virus objeví, už Ti zůstane spát v nervové soustavě a vyrazí hlavně při vyčerpání, po stresu, po oslabení nějakou nemocí, i po přehnaném.opalování. Začíná to brněním, mrazením v místě, kde se pak vytvočí pupínky, které pak začnou mokvat. Nakonec to zaschne jako strup. Trvá více dnů, než se odloučí. Často na něj mažou zinkovou mast.
Zdravím, prostě máte herpex simplex, takže na celý život, jakmile se nakazíte, máte ho navždy, to ovšem neznamená,
že vám vylezou každou chvíli, záleží na imunitě atd.. ale chytit opar můžete jen jednou, pak máte virus v těle natrvalo.
Mě vyrazí při nemoci, stresu, nebo stačí při podráždění kůže na rtu, pomáhá mi při prvním svědění herpesin krém, ale stejně si ten bolák tak nějak projde svým procesem, spíš jde o zmírnění symptomů.
Na opary jsem si v lékárně koupila VECTAVIR. Je to už delší dobu, ale fungoval báječně. Byla to roztomilá miniaturní tubička, tuším 5 g, stálo to ale asi 300 Kč. Moc mi to pomáhalo. Poslední dobou se mi opary naštěstí nějak vyhýbají, ale kdyby to zase začalo, koupím si znovu tento přípravek. Byl jedinečný. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.