Nejste přihlášen/a.
a já v tom nevidím nic špatného...od pronajatého bytu taky má majitel náhradní klíče...já bych klíč dal pod podmínkou, že se dá do zapečetěné obálky...tak jak je to standard...a kdyby tam potřeboval z nějakého nouzového důvodu jít...oznámí sms nebo telefonátem, klíč použije..a po použít se zase obálka zapečetí
Já jsem nikdy neměl náhradní klíče od žádného bytu nájemníků a nikdy nebyl problém. Páč i když je má majitel, tak v případě potřeby taky není k dosažení.
Zkuste někdo udělat modelový případ, kdy je třeba, aby měl majitel klíče?
Co se stane, když na rok se zjistí, že někdo obálku neúmyslně poškodil?
Děkuji
modelový příklad?...situace rok zpět...zima... volá zástupce SVJ, že z bytu, který pronájímáme nejspíš ve stupačce teče trubka, která udělala škodu v bytě níže...nájemce?...pracovně mimo republiku...příjezd nejdřív za 6hodin...náhradní klíče? nemáme...situace se musí řešit, havarijní služba musí opravit stupačku, jinak bude celá stupačka bez vody...havarijní služba tam nemůže čekat na schodech a čekat než se uráčí...vyrazit dveře?..v žádném případě...
obálka se musí pravidelně kontrolovat a v případě poškození se vyměnit...
a kdo otevře když nájemník není doma, a správce, který má klíče je mimo ČR? Nebo v práci, na návštěvě, v nemocnici?
správce nemůže být mimo republiku..od toho tam je...a majitel nebo jeho zástupce by měl být také dostupný...na všechno jsou postupy, metody...jen je potřeba nebýt v tomto laxní
Jen akademická debata..
správce nemůže být mimo republiku***SKORO každý měsíc jezdím mimo ČR, navíc bydlím 50 km od pronajímaných bytů.
majitel***ten bydlí mimo ČR
nebo jeho zástupce***to jsem já.
Blbost to je, ale proč nevyhovět... Ovšem klíč bude v zapečetěné obálce, aby si tam nemohl jen tak chodit šmejdit.
Kdyby náhodou - může jít kolem, vidět lehký čoud od vrat, odemkne uhasí začínající pořár.. Bez klíče by volal hasiče a ty by za 10 minut přijeli leda tak dohasit Jiných náhod proč by měl mít klíče mě moc nenapadá... Možná ještě když budeš s klíčema pryč a bude potřeba někomu dát něco z garáže a on bude ochotný otevřít a předat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.