Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majitel požaduje klíče ke garazi

Od: hluk odpovědí: 19 změna:
Dobry večer , mám dotaz. Mám v pronajmu garáž a pan majitel požaduje náhradní klíče od garáže. Odůvodnil to tím “ co kdyby náhodou”. Mě to přijde jako blbost, co myslíte? Nejsou tam pojistky ani voda…

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Jasně že je to blbost. Nemá nárok.

krtek6
hodnocení

8x

a já v tom nevidím nic špatného...od pronajatého bytu taky má majitel náhradní klíče...já bych klíč dal pod podmínkou, že se dá do zapečetěné obálky...tak jak je to standard...a kdyby tam potřeboval z nějakého nouzového důvodu jít...oznámí sms nebo telefonátem, klíč použije..a po použít se zase obálka zapečetí

Já jsem nikdy neměl náhradní klíče od žádného bytu nájemníků a nikdy nebyl problém. Páč i když je má majitel, tak v případě potřeby taky není k dosažení.

Zkuste někdo udělat modelový případ, kdy je třeba, aby měl majitel klíče?

Co se stane, když na rok se zjistí, že někdo obálku neúmyslně poškodil?

Děkuji

krtek6

modelový příklad?...situace rok zpět...zima... volá zástupce SVJ, že z bytu, který pronájímáme nejspíš ve stupačce teče trubka, která udělala škodu v bytě níže...nájemce?...pracovně mimo republiku...příjezd nejdřív za 6hodin...náhradní klíče? nemáme...situace se musí řešit, havarijní služba musí opravit stupačku, jinak bude celá stupačka bez vody...havarijní služba tam nemůže čekat na schodech a čekat než se uráčí...vyrazit dveře?..v žádném případě...

obálka se musí pravidelně kontrolovat a v případě poškození se vyměnit...

a kdo otevře když nájemník není doma, a správce, který má klíče je mimo ČR? Nebo v práci, na návštěvě, v nemocnici?

krtek6

správce nemůže být mimo republiku..od toho tam je...a majitel nebo jeho zástupce by měl být také dostupný...na všechno jsou postupy, metody...jen je potřeba nebýt v tomto laxní

Jen akademická debata..

správce nemůže být mimo republiku***SKORO každý měsíc jezdím mimo ČR, navíc bydlím 50 km od pronajímaných bytů.

majitel***ten bydlí mimo ČR

nebo jeho zástupce***to jsem já.

"...správce nemůže být mimo republiku..od toho tam je" *haha*

Máte o správcovství docela zajímavé představy. Tohle možná fungovalo za 1. republiky, když byl správce (tehdy domovník) hlavní pracovní poměr.

hodnocení

1x

Nárok sice nemá, ale Vy asi brzy nebudete mít kam dát auto.

hulk
hodnocení

1x
Tyto pravidla si máte nastavit před uzavřením smlouvy, poté už se to dohaduje velice kostrbatě, viz tato diskuse.
Samozřejmě za mě já náhradní klíče od pronajatých nemovitostí vždy mám (takové ty běžně nekopírovatelné), a ve smlouvě umožňuji nájemci, aby si dal vlastní vložku, na vlastní náklady, pod podmínkou, že doručí náhradní klíč v zapečetěné obálce, zatím to žádný nikdy neudělal …

hodnocení

0x

Je to blbost a náhodu můžete vyloučit. Jakou náhodu naznačil? Stejně v případě náhody tam nebude, hasiči si poradí...

krtek6

no hasiči si poradí...ale chci, aby mi někdo dobrovolně ničil majetek?

Ale hasiči nebudou schánět majitele, zdali nemá klíče, nežli přijede z druhého konce ulice, města, kraje, státu.

...a když už tam bude hořet, klíče to nezachrání...

hodnocení

0x

Kdo je vlastníkem bytu?

Kdo ho má vypůjčený?

Jakého bytu *sok*? Tazatel se ptá na klíče od pronajaté garáže!

A kdo má vypůjčený nějaký (jaký?) byt je úplně jedno.

asi jste nepochopil překlep.

asd1
hodnocení

0x

Blbost to je, ale proč nevyhovět... Ovšem klíč bude v zapečetěné obálce, aby si tam nemohl jen tak chodit šmejdit.

Kdyby náhodou - může jít kolem, vidět lehký čoud od vrat, odemkne uhasí začínající pořár.. Bez klíče by volal hasiče a ty by za 10 minut přijeli leda tak dohasit *smich* Jiných náhod proč by měl mít klíče mě moc nenapadá... Možná ještě když budeš s klíčema pryč a bude potřeba někomu dát něco z garáže a on bude ochotný otevřít a předat..

asd, jen s úsměvem...

Kdyby náhodou - může jít kolem, vidět lehký čoud od vrat, odemkne uhasí začínající pořár

Jako že stále bude nosit množství zapečetěných obálek u sebe?
¨Přesně souhlasím s posledními dvěmi větami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]