Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijdou na socialce na to že roznasim letáky pro Kaufland?

Od: jjjj odpovědí: 6 změna:
Přijdou na socialce na to že roznasim letáky pro Kaufland?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vy jste se asi zbláznil. Pokud navíc současně pobíráte podporu, můžete mít velký problém. Na DPČ můžete pracovat legálně současně s evidencí na ÚP, ale má to svá pravidla. Jmenuje se to nekolidující zaměstnání. Za nekolidující zaměstnání se považuje činnost na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo činnost na základě dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy (pro rok 2022 činí minimální mzda 16 200 Kč, výdělek (odměna) z nekolidujícího zaměstnání nesmí přesáhnout částku 8 100 Kč (jedná se o hrubý příjem).

Divila bych se, že Kaufland někoho zaměstná načerno. Můžete mít DPČ bez pojištění, která nepodléhá odvodům pojistného, ale i tyto pracovní vztahy procházejí kontrolou OSSZ (kontroluje se, jestli skutečně nebyla povinnost odvést pojistné).

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máte uzavřenou písemnou pracovní smlouvu se svým jménem, adresou a číslem OP (RČ)? Potom jste pro úřady dohledatelný. Zdravím!

doplněno 18.09.22 11:03:

No tak to děláte legálně a je to registrováno. V čem je problém? Chystáte nějaký "ojeb" úřadu?

doplněno 18.09.22 11:10:

Dnes je vše propojené přes různé databáze, tak je "ojeb" obtížnější. Tím lze lépe odhalovat různé nepoctivce a "vykuky".

lllhhh
hodnocení

Ano mám se svým jménem adresou i číslem op
nnn
hodnocení

Jakým způsobem by mě mohli dohledat

@ben ano, jedná se o to, co si myslíte. poradte.cz/...

ben®

inzinyrka - díky, to jsem přehlédl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]