Můj dotaz mě velice zajímá, jde o to že pozítří jdu na preventivní prohlídku k doktorovi. Tam se samozřejmě nosí vzorek ranní moči. Ovšem mě zaráželo že v ten den jsem měla dostat menstruaci, no a ona přišla už dnes. A mě zajímá jak to udělat. Jestli to jde normálně dát si tampon a vzít vzorek moči nebo zda to není reálný.
Už jsem moč při menstruaci dávala a byla v pořádku. Přeci jen močová trubice a vagína není totéž. Stačí dát čistý tampon, pořádně se opláchnout a pak močit.
Takový vzorek by byl k ničemu, protože by v něm byly stopy krve, které právě odhalují možné zdravotní problémy. Preventivní prohlídku bych nerušila, ale vzorek moči bych po domluvě se sestrou dodala po skončení menstruace. Na krevní rozbory se taky stejně čeká několik dnů a nic se neděje.
Souhlasím s @pb. Dělám to stejně. Čistý tampon, sprcha a pak odebrat vzorek. Popř. můžete lékaře informovat, že máte menstruaci a že nevíte, jestli vzozek k něčemu bude. Nikdy po mně nechtěli donést znovu. Z moči se takto na rychlo kontrolují třeba bílkoviny a na ty menstruace vliv nemá
aa*
Já si též myslím. Jednou v nemocnici jsem dávala vzorek pár dní před menstruaci. Jen se mě přišli zeptat že tam našli náznak krve zda nebudu mít menstruaci. Když jsem řekla že ano tak nový vzorek po mě nechtěli ani po skončení.
Prostor odkud vytéká krev je odlišný od toho kterým vychází moč. Takže je určitě reálný se vyhnout kontaminaci a to píšu jako chlap. Stačí použít selský rozum.
liska5
Ale před menses je obecně výraznější prokrvení v oblasti malé pánve, tak se do sliznic nějaká ta krvinka může "protlačit", otvor neotvor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.