Strýc pije alkohol a řve po celé rodině, nebo aspoň po mě už od malička. Mám strach zajít jen k bráně. Pokaždé když chci řešit ukončení úvěru aby sem mohl jít svojí cestou. Tak jen vyhrožuje nebo mě posilá do nemocnice už nevím co s tím mám dělat. Mám strach. A důchod který mi náleží mi hned seberou a dělají si s ním jak se jim zachce. Tvdí mi že je draho i když to tak není. Po náročném dětsví kdy sem byl obklopen v rodině alkoholiky semměl strach odejít z domu. Ale teď mám pomalu strach o život a chci si najít své bydlení abych konečně mohl normálně žit.
Zajdi na Odbor sociálních věcí na Městském úřadě vašeho města nebo na Okresním úřadě.. V kterékoliv kanceláři Tě nasměrují k tomu, kdo má tyto případy na starosti. Možná Tě budou mít v evidenci, pokud se tam v minulosti řešily nějaké problémy.
Pokuď jsi dospělý tak nechápu jak ti může někdo jen tak důchod vzít? Pokuď žiješ s rodiči je samozřejmé že se budeš muset podílet poměrnou částí na výdajích za bydlení,energie, stravu a nebo se prostě osamostatni a odstěhuj se.
Píše, že důchod, který mu náleží, mu seberou zřejmě celý, čímž ho mají v šachu. Žije ve strachu. Tam to nějak nefunguje, asi šikana. Může to napsat na sociálku, jako sem.
Dobrý den, dle stylu otázky jde zřejmě o invalidní důchod, který si rodina nechává. Opravdu je draho a na domácnost se musí přispět (a vzhledem k výši důchodu zřejmě nic nezbyde). Běžte do té nemocnice (ústavu=?), kde je sociální pracovnice a s tou hledejte řešení situace. Ovšem, pokud potřebujete pobyt na psychiatrii či nejste svéprávný, tak to asi žádné dobré řešení nemá. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.