Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy v rodině

Od: domestos odpovědí: 6 změna:
Strýc pije alkohol a řve po celé rodině, nebo aspoň po mě už od malička. Mám strach zajít jen k bráně. Pokaždé když chci řešit ukončení úvěru aby sem mohl jít svojí cestou. Tak jen vyhrožuje nebo mě posilá do nemocnice už nevím co s tím mám dělat. Mám strach. A důchod který mi náleží mi hned seberou a dělají si s ním jak se jim zachce. Tvdí mi že je draho i když to tak není. Po náročném dětsví kdy sem byl obklopen v rodině alkoholiky semměl strach odejít z domu. Ale teď mám pomalu strach o život a chci si najít své bydlení abych konečně mohl normálně žit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Napiš kolik ti je let, o jaký důchod jde a kde bydlíš /aspoň okres/. Ono všechno má své řešení, ale radit jenom obecně by nemělo cenu. Drž se!

liska5
hodnocení

3x

Zajdi na Odbor sociálních věcí na Městském úřadě vašeho města nebo na Okresním úřadě.. V kterékoliv kanceláři Tě nasměrují k tomu, kdo má tyto případy na starosti. Možná Tě budou mít v evidenci, pokud se tam v minulosti řešily nějaké problémy.

hodnocení

1x

Pokuď jsi dospělý tak nechápu jak ti může někdo jen tak důchod vzít? Pokuď žiješ s rodiči je samozřejmé že se budeš muset podílet poměrnou částí na výdajích za bydlení,energie, stravu a nebo se prostě osamostatni a odstěhuj se.

liska5

Píše, že důchod, který mu náleží, mu seberou zřejmě celý, čímž ho mají v šachu. Žije ve strachu. Tam to nějak nefunguje, asi šikana. Může to napsat na sociálku, jako sem.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, dle stylu otázky jde zřejmě o invalidní důchod, který si rodina nechává. Opravdu je draho a na domácnost se musí přispět (a vzhledem k výši důchodu zřejmě nic nezbyde). Běžte do té nemocnice (ústavu=?), kde je sociální pracovnice a s tou hledejte řešení situace. Ovšem, pokud potřebujete pobyt na psychiatrii či nejste svéprávný, tak to asi žádné dobré řešení nemá. Zdravím!

hodnocení

0x

No já nvm, no. *nevi*

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]