Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, s manželem se rozcházím a donedávna znal mé heslo na mou mailovou schránku. Dnes jsem díky jeho dětinské chybě zjistila, že dosud má nějakým způsobem do mé schránky přístup. Snad si jen nechává přeposílat doručené maily. Jak se ho můžu zbavit? Ráda bych udržela starou adresu, kterou přátele roky znají. Děkuji předem za pomoc!
Dobrý den, nic mu neřikejte a rychle si změňte přístupové heslo. Zdravím!
jr - pokud máte společný PC, tak tam nesmíte to heslo uložit, resp. po skončení práce v mail. schránce vymažte data prohlížeče.
Jé, tak toho bych využila, než bych se přeheslovala, poslala bych si od někud pár mailů, kde by bylo něco o něm. Např.:
Janičko, ještě Ti ten čmuchal leze do pošty? Máš Ty to zapotřebí, taková krásná a inteligentní holka ztrácet čas s takovým podvraťákem? Jinak ten čtvrtek platí. Vzal jsem to i s privátní vířivkou. Móc se těším a pusinku. R.
Můžete na něj podat trestní oznámení - ono to není až taková klukovina
ale základem je okamžitě zrušit přeposílání, změnit heslo za jiné, silné.
otoo: Znalost přístupových údajů ještě nedává nikomu právo nakládat s cizí poštou. Vždyť je to i v odkazu uvedeno.
Když někdo ukradne platební kartu a má k ní PIN (jedno, jak získaný), výběrem peněz se taky dopouští porušení zákona.
Jak koukám do toho odkazu (díky), tak je tam výslovně uvedeno "Pokud si tedy někdo přečte e-mail, který byl doručen jiné osobě, a to bez jejího souhlasu, nedopouští se tím trestné činnosti. "
Dá se předpokládat, že to budoucí bývalý manžel nikomu nepřeposílá, takže si paní může ušetřit čas s TO a místo toho přenastavit svou mailovou schránku.
Přesně. Ten pachatel byl poněkud prostoduchý, když se do toho emailu podepsal a přímo z něj psal a poté to ještě nevyčistil.
stačilo přece, aby smazal tu automatickou zprávu o čerpání dovolené, aby smazal odeslanou poštu, a aby smazal svoje stopy... teda pokud už chtěl, aby jeho šéf reagoval přímo na toho fluktuanta na tomhle případě mě spíše překvapilo to, že zaměstnanec neměl nějakou konkurenční doložku, což spíše svědčí o tom, že to nebyl žádný velký šíbr.
Jo a pokud se jedná o platební kartu, tak na to je § - neoprávněné držení platebního prostředku se to tuším jmenuje ale nechce se mi to hledat.
Ps: A ještě by si laik mohl myslet co si o listovní tajemství, ale v okamžiku doručení do schránky už se o listovní tajemství nejedná. Každopádně pokud není pachatel vyloženě debil, tak se mu nepodaří nic prokázat.
pps: promon ten odkaz asi taky nečetl... Koco uzení by bylo nutno jednak prokázat prolomení, a druhak prokázat zveřejnění
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.