Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krize ve vztahu

Od: krize odpovědí: 20 změna:

Dobry den,

nezaujatý názor od někoho na moji situaci. 9 let vztah, momentálně máme 9 měsiční dítě + Před otěhotněním jsme se rozhodli pro koupi domu a jeho rekonstrukci. Takže dům nebyl jenom moje volba.

Od minulého roku, cca říjen dělám na domě rekonstrukci, s tím, že skoro vše dělám sám a snažím se také trávit čas s rodinou. jak to vypada. Většinou jsem po - pa na domě po práci od 17-19h, abych byl právě kvůli přítelkyni a diteti doma, pomohl s koupáním atd, pohrál si s malým. Ty 2h na domě jsou vlastně koro na nic ale i tak člověk si alespoň něco připraví a uděla. Sobotu jsem tam většinou od 9 (protože ráno vstanu, pohraju s malým, něco udělam, pomůzu a jedu) vracím se třeba kolem 19h. V Nedeli to samé, cca na 9h a většinou na 15h uz koncim, protoze jsme u mé mamky na obede a pak jsme spolu už do večera. Kvuli rodine a domu jsem jsem přstal v týdnu chodit na treninky atd. Prostě Prace - Dum - a na 19.20 domu. Většinou jednou za 14x dní v pátek jsem večer u kamarada, pivko, zahrajem spol u fifu a jdu domu. Nikam jinak nechodim.

Co se deje : Přítelkyne se ode mě absolutně odcizila a přestala se mnou spát. Je na me neustále nasraná. Za tech 9 meiscu jsme spolu spali asi 6x, jinak nemá na mě ani žádnou chut sahnout, obejmout, nic ... Vydržel jsem to ted nejakou dobu hrat a take jsem za ni nelezl, ona samozrejme nepřišla ... Vcera jsem vybouchl a napsal, že toho mam dost, tohle chovani a zivot proste nechci.

Ona mi napsala, že duvodem je to, že je to pro ní obrovská změna, hormony atd ... že jsem pořád pryč a že doslova nemám zájem trávit čas s rodinou, že jsem radši s kamarady než s nimi a ze jeslti si myslim, že pak ma chut i na nejaky sex večer, že to teda ne ...

Jak jsem již psal, nevím, ž čeho to bere protože já se právě snažím být, co nejvíc s nimi a projekt rekonstrukce zbytečně protahuji. U kamaradu nejsem, max 1x za 14 dni ... a v týdnu nikam nechodim.

Jinak já jsem ji také navrhoval, aby v lete byla se mnou na baraku, máme zahradu, muze tam byt s malym, to moc nevyuzila.

Navrhoval jsem restaurace, kino - že by mamka pohlidala kluka na 2h, to nechce

Kdyz jsem ji rikal, ze se muzeme jet vykoupat (ona nechce) že bych smočil nožky malemu - na to mi rekla, ze nebude cumet na me, jak se koupu

vylety : Nikam moc nechce, že ji je neprijemne venku kojit...

Nechápu, proč obvinuje me, že já nechci trávit čas s rodinou. Spis na me porad utoci, kdyz ja tu jsem spis s prosikem, že mi vadi, že je odtažita.

Vubec nevim, jak z toho ven, strasne jsme se odcizili a ja si nedokazu predstavit zivot, kdy maleho kazdy den neuvidim,az mu bude vic a bude mit vice aktivit, chci s nim proste chodit ven, hrat fotbal atd, proste byt s nim, ne ho mit jednou za par dni, ale spis mam pocit, ze ona nezvlada to, že najednou musí něco dělat, když do ted nedělala nic ... Co se týče nějake domacnosti, vzdy byly hadky, kdyz někdy musela byt uklidit "sama" protoze ja jsem třeba byl pomahat u rodicu,... Varit se ji taky moc nechtelo, to jsem spis delal ja ...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

No ano, takové ženy opravdu existují..

Vy máte vydělávat peníze (dost...), postavit dům, chodit do práce (neb bez té peníze těžko vyděláte), ale zároveň nemáte chodt do práce (nebo ideálně tak na 2h denně, nemáte stavět dům...a máte být s ženou doma a povídat si s í..hrát s malým..

Že se to vzájemně v podstatě vylučuje, to se tomuto typu žen opravdu těžko vysvětluje.

Přesně...

Některý ženský jsou všechny stejný. Něco chtějí, ale neví co, a nepřestanou, dokud to nemají.

krize
hodnocení

Tak jelikož mi zahnula s kolegou před 4 lety. Já mám spíš pocit, že ona nechce mě, ale nechce si to přiznat a snaží se mě odpudit, což jsem ji také řekl, ale tvrdí, že to není pravda, že to je vše jen kvuli tomu, že nechci byt doma ... Jinak třeba s tím sexem a ostatní kravine jako obejmutí, copak ona mi to musí dávat? Ona to nepotřebuje? Nebo to nepotřebuje se mnou ...? ja nevim.

Pokud ti už jednou zahla a má chování které popisuješ, tak je to jasný signál a myslím, že to tady většina potvrdí. Tady není o čem...

krize
hodnocení

Kamarád, který to tak nějak celou dobu sleduje a ví nějake informace ode mě, řekl, že já nejsem člověk, který ji stojí za to, aby hnula zadkem. Bude porad nespokojena, a jen se snazi, aby ona nebyla ta spatna, kdo koho opusti, tak se me snazi dohnat k tomu, abych odešel...

liska5

V tom případě ona asi nepodá žádost o rozvod, protože by to pak byla ona, kdo chce rozbít rodinu. Možná Vás chce dotlačit k tomu, abyste žádost o rozvod podal Vy, abyste byl Vy ten špatnej a ona měla argument, až bude s kýmkoliv mluvit, že jste je opustil. Chce se ona vůbec stěhovat do toho, co rekonstruujete? Má aspoň vztah k zahradnickým pracem?

hodnocení

4x

Vztah 9 let a neumí vařit a uklízet... Na co jste celou tu dobu čekal? Já bych přitvrdila. A to píšu jako žena. Mnoho chlapů by přitvrdilo už dávno. Nebo by ji vrátili mamince. Přestaňte si dopisovat, posaďte se a vážně hovořte. A asi bych si hovor i nahrávala, bylo by to dobré pro obě strany.

rajskyprotlak
hodnocení

3x

No jo, vy jste si do života pustil princeznu, ne přítelkyni, to je pak těžké. Obdivuju na vás tu systematičnost, se kterou všechno děláte, na všechno myslíte, nic nechcete ošidit, vše chcete dělat zodpovědně a poctivě - kolem domu, k dítěti, přítelkyni, dokonce požádáte o výpomoc vaši maminku. A přítelkyně dělá co - nevaří, neuklízí, nepomáhá, nudí se. Jako správná princezna chodí s nosem nahoru, tu něco málo ďobne, tu koutkem úst prohodí, s čím je nespokojená, protože vy máte povinnost se postarat. A vy se s pěnou u huby můžete přetrhnout. Ona vám pak dá trochu ďobnout v posteli, aby měla změnu. To opravdu není člověk, o kterérého byste se mohl opřít, není to partnerka, je to parazit. A to nemluvím o tom, že je možné, že si už našla někoho na povyražení, když ví, v kolik se doma rozhodně neobjevíte, protože makáte na baráku. Výsledek vašeho snažení bude ten, že až vše bude hotové, tak se zahnízdí, vás odkopne definitivně a nastěhuje si tam někoho, kdo jí možná už v této chvílí zpříjemňuje čas. Přes dítě a vaše silné pouto k němu dosáhne všeho, čeho bude chtít, i toho, že jí i dům přenecháte. Jednejte, ale rychle, bez poraden a bez zbytečných keců. Chlapsky. Buď, anebo.

hodnocení

2x
Ahoj, promiň, ale budeš se muset připravit na rozchod. Tvoje partnerka tě podle tohoto už ani nemiluje a ani nemá snahu na pár let něco vydržet. Pro dobro rodiny. Spíš je to líná potvora. Můj názor.
My máme rok a půl prcka, čerstvou novostavbu a taky pracuji a dělám na baráku denně. Ona se snaží a vymyslí aktivity atd. Abychom to vše zvládli a zároveň byli jako rodina. Takhle to má totiž vypadat a to co máš ty je fraška. To neber zle, to je jen nezaujatý pohled a chci ti otevřít oči. Hodně zdaru.

tak
hodnocení

1x

Já myslím, že je to rozkňučená neschopná nána. Ta se asi moc nezmění, vy budete makat, snažit se a ona se bude jen tak bez užitku plácat a užívat si po svém. Vás takový život bude jen žrát, můžete prostě cítit nespokojenost, tak to bude jen na vás, jestli to s ní takto vydržíte nebo půjdete od ní.

id
hodnocení

1x
Vztah je o komunikaci a nééé o psaní. Vy nedokážete partnerce do očí říct co vám vadí? V písemném projevu se napíše něco, co by se do očí nevyslovilo. Seďněte si spolu a povídejte.

karelzima
hodnocení

1x
Z toho co píšete mi připadá že máte mou (naštěstí) bývalou ženu.

hodnocení

0x

Dobrý den. Zkuste jí navrhnout docházení do nějaké poradny pro partnerské vztahy. Promluvte si spolu o tom jak si dál představuje vaše soužití, ať tedy ona sama navrhne jak by chtěla trávit váš společný čas, když jí nevyhovuje nic z toho, co navrhnete Vy. V každém vztahu je potřeba, aby partneři měli i svůj vlastní prostor ( na své koníčky, relax, přátele). To by Vám rozhodně vyčítat neměla. A pokud s Vámi chce být, měla by se podílet i na pracech kolem společného bydlení. Ne, že vše pro rodinu budete dělat jen Vy sám. Pokud i ona potřebuje mít svůj prostor, můžete děcko pohlídat atd...aby s ním nebyla od rána do večera sama. Třeba by se pak nebránila ani intimním chvilkám s Vámi. Je to o komunikaci, toleranci, vstřícnosti a hlavně o důvěře. Je těžké to posoudit, jaký je vztah mezi vámi, víte jen Vy dva. Ale k vůli děcku byste se měli snažit oba dva, aby vám vztah klapal. Snaha na jedné straně nestačí..Tak vám držím palce, ať to ustojíte a zlepší se to mezi vámi!

doplněno 15.09.22 17:06:

Liško - ona o rozvod nepožádá, protože nejsou manželé. Tazatel píše o přítelkyni, ne o manželce..

liska5

Ji asi do rodinné poradny nedostanete. Objednejte se sám. Ona to nemusí vědět. Psycholog posoudí, zda a kdy ji pozvat. Už kvůli tomu děcku ten pokus za to stojí. A když si teda píšete, tak ať Vám dá písemně soupis všech požadavků, které byste měl splnit, aby to fungovalo. Mohla by přidat prohlášení, jak se ona bude podílet na záchraně manželství. Jaké činnosti zastane ona. Mohla by Vám na stavbu vozit obědy, nebo tam vařit.. Mám obavy, že ona se snažit nechce. A nevyhrožuje rozvodem?

krize
hodnocení

víte tady jde taky o to, proč řešíme jen mě...

1) ona neumi vařit

2) na stavbě vubec neni, pro kamarady, kteří tam pomahaji, nebo pribuzne vari jidlo moje mama ...
3) doma uklizi sporadicky

a furt remcá, že se vubec nekope do zadku. Jak to stíhaji jiné ženy? bydlíme v bytě 55m2, kte je tak 50% zastavěno skříněma, postelí atd. Takže se tu bavíme o setření 30M2 podlahy ...? Ja samozrejme ukluzel doma od mala cely dum, kazdy patek, takze vim co toje, mel jsem to doma narizene (to jen pro info)

liska5

Vaření se dá naučit, když se chce. Už kvůli děcku! Mohla by vařit s Vaší maminku a naučit se to od ní a né někam zalézt a nechat to na jiných. To by i vztahy v rodině posílilo. To si ale silně idealizuji. Mne překvapuje těch 9 let. Že jste ji neprokoukl dříve. A taky za takovou dobu bych předpokádala aspoň dvě děti. Připomnělo mi to jeden citát, co tady byl. Žena si myslí, že se chlap po svatbě změní a muž si zas myslí, že se žena po svatbě nezmění. A oba se mýlí.

jp
hodnocení

0x

Nechápu, to jste ji za ty roky neprokouk, že je líná? Přeci jste musel něco poznat. Proč jste se s ní nerozešel dříve, ale udělal po cca 8-mi letech dítě?

krize
hodnocení

Samozřejmě je to moje chyba, čekal jsem možná zbytečně, že se změní. Když mi řekla, že chce dítě, řekl jsem ji, že chci aby se začala víc snažit a ať se hlavne rozhodne jestli chce me... Začala se snažit a proto jsem k tomu dítěti svolil.

Co se týče krize, včera jsem s ní mluvil a ona si jede pořád to svoje, že z jejího pohledu veškerý volný čas chci trávit jinde než doma. Což jsem už zmínil není pravda ... doma jsem každý den v 19:30 nejpozději a ty vikendy jsem popsal výše. Vyčetla mi, že jsme spolu netrávili moc času ani před dítětem, natož teď. Na což jsem ji odpověděl : sportovat se mnou nikdy nechtěla, do kina chodit nechtěla, že tam davaj same kraviny, co se týče výletů sama za mnou nikdy nepřišla, že chce někam jet ... a když už jsme nějaký výlet měli, tak třeba vstala v 9-10h a pak se někam courat přes republiku? S tím vstáváním jsem si vzpomněl jeste na jednu vec, kdy moje sestra měla svatbu a my ji organizovali. Na druhý den jsem dal budik na 6:30, že vstaneme a připravíme snídaně, čaje atd, na mě vystartovala, že proč vstavame tak brzo ... :D ...jako chape to nekdo?

Jinak jeji aktivity pred ditetem byli, ze byla cely tyden po praci doma u TV a pátek třeba do baru s kamaradkou. Ted se ta kamaradka s ni skoro nevida, takze ani nema moc s kym chodit ven.

Jeste dalsi vec mi vcera vycetla,.. 1x za rok jezdim s kamarady na vodu, proste si odpocnout. Jezdime ve 3, u mě v aute našla uctenku za pokoj 5800kč a zacala me mastit, ze jsme si vybral prezidentsky apartman, ze to by si ona nemohla dovolit z rodič.p.. Pritom bylo jasne ze to bylo za 3 osoby ... což jsem ji rekl, ale stejne musela dal šít do mě kvuli tomu, že jsem byl s kamarady na vikend, misto toho abych byl s nimi (je to opravdu 1x za rok a ti kamaradi maji take deti,...a ne jedno).

Na coz jsem ji tedy rekl, ze vydelavam dost a veskerou svoji vyplatu utratim za stavebniny, proste ji vycucam na nulu, proto ona musi třeba udělat se svých nakup, ale to neresim, to je preci normalni, ze se o to starame spolecne). Takze tohle me nasralo neskutecne.

Uz kvul tomu diteti, nevim proste co dal, ja nechci z niceho slevovat. Proste mi neprijde normalni, ze ji vadi, ze jdu 1x za 14 dni ke kamaradovi a 1x za rok na vikend pryc? To snad neni normalni ne? Kamosi s detma chodi 3x tydne do hospod, na fotbaly a nevim kam vsude, nevim, treba to vadi jejich zenskym, ale ze by s nimi kvuli tomu vic jak 6 mesicu skoro nespaly? a dali jim to takhle sezrat?

krize
hodnocení

Jinak další věc je, že tady se všichni snaží, aby ona toho měla co nejmíň, moje mamka nam kolikrat da i jidlo domu, aby nemusela varit a mela vic casu na maleho. Moje mamka je pořad se mnou na baraku, protoze uz nemam 4 roky tatu a ona nese spatne, že mi tam nemuze pomahat. Takže i když ji vyhazuju, stejne tam se mnou maka ... Z jeji rodiny nam jeji tata dal 300 tisc. prispevek. Ale jinak tam nikdo ani na 10 min nebyl pomoci. Ja nevim, proste oskrabat malby, zamest, uklidit bordel... 99% v domě planuji ja, kde bude kuchyn, kde budou spotřebiče ... uz pul roku ji prosim aby vybrala obklady a furt to nema. Strasne me to sere. Ona kdyz je nastvana, tak mi vyčte takovy kraviny, že to člověk ani nedokaze pobrat. Například auta, abychom usetrili, opravuji ja. Nedávno jsem ji opravoval posilovač brzd, vymenil olej atd. Jak znate octavky, dole jsou na prd plastove "drzaky" krytu, upadly 2 drzaky a kryt se uvolnil ale nijak hrozne ze by drhnul. Ona mi vycetla, ze jsem to udelal na hovno, ze ani kryt nepridelam...

A to jsem ji jeste nevycetl nikdy ja : ze neumi varit, kdyz vari, tak jen na rychlo, že nebyla asi 8 let u kadernika, ze se mi nelibi, ze se neobleka pekne posledni dobou ... Nepotrebuji mit holku s 2 tunama makeupu ale proste, ona se posledni dobu o sebe nestara... to by ji dorazilo uplne. Ji vsechno jen urazi, proto je pro me tezke ji neco rict, ale ona urazet me muze ...

liska5

Mně ona připadá, že potřebuje psychologa. Když už ani o sebe nedbá a odmítá se jakkoliv zapojit. Navíc, že ze všeho zlého obviňuje jen Vás.

Mějte v pořádku všechny faktury a paragony, kdyby došlo na lámání chleba. Není jasné, jaké jsou u Vás majetkoprávní vztahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]