Dobrý den, Mám takovou krizi, co je asi jen v mé hlavě. Každopádně, abych to nějak vysvětlila, poznala jsem kluka - lépe řečeno muže -, se kterým jsem si vážně sedla. Je vtipný, hezký, má společné záliby a chová se ke mně opravdu pěkně - i před svými přáteli, a dokonce si při naší schůzce počínal jako gentleman. Ano, je to sice necelý měsíc, co se známe, takže je nervozita stále na místě, ale já se nějakým způsobem nemůžu dokopat k tomu jít s ním ven. Vím, že lepšího chlapa najít snad ani nemůžu, protože je skvělej, ale jsem natolik introvertní, že mám potřebu se vymlouvat, abych s ním nemusela ven. :/ Mrzí mě to, ale představa, že někam spolu půjdeme, mě stresuje. Mám takový blok od doby, co se asi stalo s mým ex... Nevím, je to možné, jenže už je to asi dva roky. Mám kvůli tomu nejspíš žaludeční problémy a nevím, co s tím dělat. Těžko se ten pocit vysvětluje. :/ Sice mě škola dost zaměstnává a práce doma na baráku je až nad hlavu, ale i tak... Ráda si s ním píšu, ale jestli se takhle budu vymlouvat, tak ho ztratím a to nechci... Na druhou stranu nedokážu jít s ním ven. :// Cítím, že on to semnou myslí vážně a všichni se mě na něj ptají - rodina, přátelé... :/ Vlastně nevím, co očekávám za rady, řekla bych, že si ho s tímhle přemýšlením ani nezasloužím, ale nevím si rady... Děkuji za každý slušně napsaný názor. ) doplněno 14.09.22 22:09: Děkuji za všechny milé a netoxické odpovědi. Něco s tím v nejbližší době udělám!
Normalny chlap takych kvalit nie je na to, aby riesil vase rozne stavy a traumy. Na to je psycholog. Bud sa date rychlo dokopy alebo budete cely zivot riesit svoje vnutro a zial nicit zivot aj inym.
justme
Většinu času upřímně nedělám nic jiného, než že se snažím dát život jiných do pořádku, i když sama úplně nejsem, a docela se mi to zatím dobře. A to je i ten důvod, proč se ptám na názory, protože nechci jemu a ani nikomu ublížit.
Dobrý den. Asi Vám vyhovuje jen ten písemný kontakt. Nic nelámejte přes koleno, nejste zřejmě na další vztah připravená. Nevymlouvejte se, řekněte mu to na rovinu. Buď to bude akceptovat, nebo ne. Ale to už je na jeho rozhodnutí.
justme
Děkuji mnohokrát)... Jen já nechci nějak ublížit či zklamat. :/
Položte si jednoduchou otázku a po pravdě si odpovězte. Chci být sama nebo s ním? Podle odpovědi se chovejte. Nic mezi tím neexistuje. Je to všechno na vašem rozhodnutí.
justme
Právě, že já nevím. Jsou chvíle, kdy si chci zalézt sama do postele a třeba jen poslouchat písničky po celém dni mezi lidmi, ale pak přijdou momenty, kdy si představuji, že někoho mám po svém boku... Jsem zvyklá dělat většinu věcí sama, a proto je pro mě nepředstavitelné, že většinu svého času, kterého teď mám opravdu málo, bych měla věnovat někomu jinému... Jenže na druhou stranu představa, že bych ho ztratila, mi též nedělá dvakrát příjemně. :/ Ale každopádně Vám děkuji!
Vztah není o tom, že veškerý volný čas věnuji partnerovi. Každý má své potřeby, koníčky. Pak jsou společné aktivity. Je úplně normální řicí partnerovi - dnes se mnou nepočítej, zalezu si do postele a budu si číst. Přestaňte mudrovat a jděte s ním ven. Vycouvat ze seznámení můžete vždy, ale bez výmluv. Mluvte s ním na rovinu, nezaslouží si být klamán.
justme
Všechno to ještě promyslím, ale je to opravdu těžší, než se to řekne. I já sama bych to ráda viděla takto... Ale máte pravdu, nezaslouží si být takto oklamáván.
Ahoj, hlavně se nevymlouvat na blok a na ex. To používá snad každý druhý. Buď to s ním chceš zkusit a půjdeš ven nebo nechceš a nepůjdeš. Ono je to tak strašně jednoduchý. Všechno mezi tím jsou jen výmluvy a zbytečnosti. Hodně štěstí.
justme
Ex mě zneužil... Nepoužívám to jako výmluvu, ale bojím se, že to ponížení a strach zažiji znovu, i když vím, že chyba není u něj, ale u mě... Mám v sobě jistý blok, kterého se nedokážu zbavit, ale ráda bych - i bez nějaké odborné pomoci.
Hlavně své pocity a traumata, nota bene ty s ex, s ním nerozebírej. Maximálně, že kvůli blbé zkušenosti z minulosti do ničeho nespěcháš..A to stačí. ...A psychologa by to chtělo určitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.