Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Zajímalo by mě, jak technicky probíhá ceremonie vláčení Jejího Veličenstva ulicemi a katedrálami. Jde mi o to, zdali ostatky Jejího Veličenstva fyzicky dlí v rakvi.
Já se domnívám, že ne, poněvadž hnilobné procesy začínají již záhy po smrti a k rozkladným procesům s projevem tělních tekutin a plynů dochází již po 36 hodinách.
Vzhledem k tomu, že Její Veličensvo skonalo již před pěti dny, v případě přítomnosti ostatků v rakvi by tato musela katedrálou pochodovat sama.
Je zde nějaký doktor medicíny či zdravotník, který by toto osvětlil?
Děkuji.
V tomto případě byla nejspíš použita thanatopraxe, neboli balzamování, které zastaví rozkladný proces. Používalo se už ve starém Egyptě a i dnes jsou tímto způsobem konzervovány ostatky, které není možno ihned pohřbít, případně budou převáženy. Zchlazení ( zmrazení ) ostatků je možné pouze, pokud zústanou na místě. To to velice choulostivá záležitost, není vhodné o tom mluvit...
Trochu nechápu, co blbnete. Mrtvoly se i v 21.století v případě potřeby (vystavení, delší doba do pohřbu atd.) balzamují, to není, jako když se zamotávali faraoni do obinadel) a všemožně líčí, upravují. Vláčet Alžbětu mohou klidně pár měsíců, když budou chtít. Takže konspirace o mrazáku, prázdné rakvi atd. jsou poněkud mimo mísu. Když budete mít prachy, tak si klidně můžete nechat nabalzamovat babičku po libosti. Jak myslíte, že to bylo třeba s mladým Kočkou? Źe ho práskli tak jak byl do rakve a pak ho chodili oblíbávat všichni světští?
Není to žádné tajemství, ani záhada a všude to dlouhosáhle vysvětlují. Jedná se o osobu vysokého státního významu a tak je podle toho také zařízen její pohřeb. Celý postup se vším všudy byl pečlivě naplánován už před dlouhými roky. Dokonce si vzpomínám, že byla už dávno připravená i rakev, ale tu nakonec sama královna podstoupila princezně Dianě, která zemřela náhle a předčasně.
Když zemřel Gott a několik dnů byla rakev vystavena psalo se že v rakvi byla nainstalována speciální mobilní klimatizační jednotka. Nicméně asi to zas tak účiné nebylo vzhledem k tomu že údajně tělo bylo v takovém stadiu rozkladu že musela rychle proběhnout kremace a klasický pohřeb už nebyl možný.
To by musel být zmražen pod -5°C, při této teplotě se zastavuje proces rozkladu. To by musel být mrazák jako kráva a ne klimatizace. No jo, to se pak těžko rakev klade do země, když už v ní šplouchá.
A být v rakvi -5°C tak bude asi orosená. Jinak by musela být izolovaná a být izolovaná a s chladícím zařízením, tak by musela být o dost větší. Navíc chladící zařízení je tepelné čerpadlo a musí mít někde tu druhou část, která naopak topí (tj, kam je to teplo odváděno).
Pohřeb se běžně dělá cca týden po smrti. Po tu dobu je tělo uloženo v chlaďáku a nerozkládá se. Pokud jde o tu královnu, tak můj tip je, že tam byla. Ten ceremoniál trvá několik hodin a pokud bylo tělo před tím zchlazeno, tak to vydrží. nevím přesně, jak to probíhá u běžného nebožtíka, ale taky ho nějak musí dopravit z nemocnice do krematoria a těžko je tam budou vozit po jednom, vždy těsně před obřadem, takže tam někde klidně půl dne čeká na obřad. nebo že by měli chlaďáky i v krenatoriu? To opravdu nevím.
Dřív se nebožtík dával do márnice a ono se sice říká "zima jak v márnici", ale v létě je tam vedro, je to jen malý domeček bez oken, postavený podle možnosti, někde ve stínu. A když někdo zemřel v létě a byl několik dní v márnici, už to asi muselo být cítit, ale taky to šlo.
makk: Já jdu na to Occamovou břitvou. Proč by tělo zchlazovali, dávali do rakve a tahali se s tím, když tam vlastně být nemusí, pokud se rakev nevystavuje otevřená...
Ohledně těch pachů v dřívějších dobách. Dříve to bylo běžnou součástí života. S*át se chodilo na dvůr, mrtvoly hnily v márnicích, pole se hnojila, u rasa bych to raději vidět nechtěl. Dnešní člověk, když jede kolem mrvou hnojeného pole, tak se mu chce zvracet.
Není to jednoduchá záležitost, ale jde to. Lenin a Gottwald takhle byli vystaveni několik desítek let.
Tak jo, s Gottwaldem jsem to přehnal. Ale osobně jsem ho viděl ještě někdy mezi rokem 1962 až 1964. Jestli už byl bakelitový netuším, ale plasy se tehdy ještě moc nepoužívaly. ![]()
Zcela běžně se pohřbívá po týdnu, těla jsou uchovávána v chladicích boxech. Královnina rakev je vyvložkována olovem (nevím proč, ale asi to má vliv taky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.