Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém.. zajdu si samozřejmě k doktorce, ale nevíte, co by mohlo zapříčinit vypadávání vlasů ze dne na den? U mě se stalo, že ze dne na den mám najednou plný hřeben vlasů. Zhruba 20 vlasů za jedno česání. Mám úplně řídké vlasy, lisiny ale ne. Je mi 19let. Vypadávání vlasů přetrvává už toho dne zhruba měsíc a půl. Doufala jsem, že to přestaně, když začnu jít vitamíny (třeba by mi něco mohlo chybět). Jím ale vyváženě a zdravě, spím 8hod denně, většinou ve stejnou dobu chodím spát. Mám zde ale hodně faktorů, které si myslím, že by je mohly ovlivňovat.
- často jsem se barvila kvůli nespokojenosti s tím, jak vypadám. Po posledním barvení byla asi měsíc pauza a teprve potom začaly vlasy padat
- jsem někdy hodně ve stresu
- češu si vlasy hodněkrát denně, protože se mi zamotávají
Spát s mokrou hlavou jinak nechodím a rozčesávám si vlasy až když uschnou, at se netrhají. Používám přírodní kosmetiku, po níž mi vlasy zhoustly a vypadají zdravě, ale bohužel teď je mám zase řídké jako kdysi ale nevím proč. Zdravě ale pořád vypadají.
Tak jsem si zadala Nejčastější příčiny padání vlasů a hned v úvodu píšou, že denně jich vypadne nejmíň 100. Ostatní plynule dorůstají, asi centimetr měsíčně. a těch příčin je zhruba dvanáct. Stres, hormonální výkyvy, nedostatek minerálů, ostrý hřeben jsou tam určitě. Štítnou žlázu máte v pořádku?
Právě že mám, ale ted jsem přešla od dětského lékaře k dospělému, takže mi bude dělat rozbor krve dopodrobna. Pokud se nic nenajde, zavolám tam. Možná dřív by bylo lepší? Nevím.
Zdravím,
ja by som Vám v prvom rade poradila hlavne nepanikáriť - 20 vlasov za jedno česanie nie je nič verte mi Hlavne nepočítať, zbytočne sa tým dostávate do ďalšieho stresu a napätia, a z toho plynie riziko vypadávania...a už ste v začarovanom kruhu. A verte mi, často ľuďom vypadáva omnoho viac.
Podľa mňa ste si ich poriadne zriedila hlavne tým dlhodobým prefarbovaním, ak by ste sa toho vedeli zbaviť, bolo by to veľké plus. Dnešné 40tničky mávajú vlasy po celoživotnom prefarbovaní doslova ako seno - predíďte tomu.
Samozrejme stres je častým spúšťačom, hormóny takisto, to Vám všetko zistia lekári, pýtajte sa všeobecného, možno Vás pošle na endokrinológiu či kožné. Každopádne takým magnéziom + Béčkové vitamíny, tým nič nepokazíte, na stres aj na vlásky (tie Béčka).
Nespomínate stav vlasovej pokožky - to je dosť dôležité kritérium, nakoľko práve to často spôsobuje vypadávanie - nemáte lupiny? Čo začervenanie, svrbenie, suchosť či naopak mastnosť?
PS: To je teraz taký zvyk dnešných "mlaďáskov", mať za každú cenu a pri každej príležitosti rozpustené vlasy - ale verte mi, nie je to nutné ani vždy potrebné Skúste si ich zopnúť sponou, či klasicky do copu, aspoň raz za čas, hneď sa Vám prestanú toľko zamotávať, a teda nebude zvýšená potreba si ich často česať
Abych Vám to nějak více přiblížila.. já když si umyju vlasy, nechám je volně uschnout a teprve potom si je učešu, ať nejsou polámané.. ale pokaždé co se češu po umytí vlasů, mám opravdu "chuchvalec" vlasů v hřebeni. 20 vlasů je třeba po jednom česání jen za den. Po umytí je to opravdu hodně vlasů.
Barvení jsem se už vzdala, používám akorát každé 2 měsíce indické zábaly (bylinné), které jak vyčistí pokožku, tak ji vyživí. (Jdu už čistě přírodní cestou).
Ty vitamíny zkusím brát každý den. Je pravda, že je jím 4 dny a pak 2 dny zase ne. Nemám v tom pravidelnost.
Ohledně pokožky, byla jsem cca 2-3 týdny zpátky na trichologickém vyšetření, kde mi zjistili, že se o pokožku dobře starám a mám ji čistou, bez žádných lokálních ekzémů.. různých nemocí atd., lupy jsem nikdy neměla. Vlasy když si jinak umyju, další umytí potřebují až za 2-3 dny. Moc se mi nemastí. Akorát často sportuji teď, takže si myji hlavu vždy od nečistot a potu.
Jinak právě nosím spíše cop, protože mi vadí, jak se vlasy všude motají. Mám takový jednoduchý, vlasy nejsou staženy směrem nahoru, ale volně, jestli mě chápete.
Samozrejme chápem, to čo robíte, podľa mňa robíte dobre, aj česanie až po uschnutí vlasov (to sa síce radí pretože pokožka je po umytí ešte "mäkká"a poddajná, preto môžu vypadávať viac, ale zas, keď sa nechajú uschnúť "len tak", človek s tým bojuje aby to rozčesal, to poznám ) - tu by som poradila namiesto hrebeňa kefu, resp. niečo takéto hair-cosmetics.sk/..., pomáha to s rozčesávaním, toľko si toho nevytrháte. Mnohým známym to pomohlo. Každopádne väčšie množstvo vypadaných vlasov po umytí je tiež normálne, z dôvodu viď vyššie.
Vitamínky berte, to nezaškodí, samozrejme všetko s mierou Na každom balíčku máte napísané, ako často ako dlho ich brať, či si treba dať prestávku. Ale mali by aspoň trochu pomôcť, nie len pre vlásky, telo pri častom strese potrebuje doplniť magnézium, béčka mu v tom pomáhajú.
Skvelé, že ste boli u trichológa, to je naozaj napodrobnejšie zhodnotenie stavu vlasov a pokožky - pokiaľ ju máte zdravú, vypadáva Vám naozaj množstvo rôznych diagnóz, ktoré už nemusíte brať na zreteľ, ako napríklad zápal, ekzém či seborea - čo Vám však povedal priamo na to vypadávanie, diagnostikoval niečo?
Ak nič konkrétne, tak by som naozaj radila preveriť tie hormóny u endokrinológa (mimochodom, neberiete HAK? Tiež to zvykne "napomôcť"vypadávaniu), kožné v tomto prípade asi skôr nie, pokožka vyzerá podľa Vášho popisu ok A samozrejme svoju rolu zohráva aj ten stres. Šampóniky poprípade môžete skúsiť aj lopúchové, lopúch pomáha pri vypadávaní vláskov a podporuje rast, dá sa zohnať aj lopúchový čajík, s podobným účinkom, a z čaju sa dajú robiť aj oplachové kúry na vlásky.
Tá kefa, na ktorú som Vám poslala odkaz, by mala jednak jemne premasírovávať vlasovú pokožku a tým ju stimulovať, a zjednodušovať česanie, aby ste si "nevytrhali" toľko vlasov pri česaní, ide to ľahšie - aspoň ja mám také skúsenosti, resp. moji známi, ale samozrejme na každého to môže mať iný efekt, len som spomenula moje skúsenosti. Záleží hlavne na tom, aby ste mali česanie čo najjednoduchšie a najmenej bolestivé, aby ste si zbytočnou námahou pri česaní nepovytrhávala zbytočne veľa vlasov a aby tým neboli zaťažované.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.