Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občanka vydání 15 let

Od: rejpr odpovědí: 12 změna:
Dobrý den.
Mám 15 levého syna, když pozadame o občanku.. kdy ji dostane?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lojza
hodnocení

5x
To vám gratulujeme že je mu 15 let, ale občanku už mohl mít třeba v deseti a je jedno jestli je pravý nebo levý.

id
hodnocení

3x
A pravý syn občanku už má?

Pravý ano...

Ale když je levej, nemá na občanku nárok:)

hodnocení

2x

Všechny potřebné informace zde Osobní doklady - /...

hodnocení

1x

Pokud už mu 15 let bylo, má povinnost si zažádat, pokud mu teprve bude, musíte jít s ním jako právní zástupce. Vytvoření OP je ze zákona max. 30 dnů. Z praxe to stojí na úřadu a úřednících - může být i za 10 dnů...nemusí to zvládnout za dva měsíce.

hodnocení

1x
Tak to fest meškáte. Naše děcka mají občanku od 4 let...

jasně a podepsali se jak? namalovali sluníčko?

Budeš se asi divit, ale po dítěti ve školce nikdo podpis opravdu nechtěl. Je to stejné, jak u pasu.
pb®
Můj mladší ji má asi od roku. Super věc na prokazování věku dítěte při MHD zdarma či vstupech. Já kolikrát vytáhla občanku, prokázala věk a vstupné bylo zdarma, rodiče co neměli jak prokázat věk a bylo to jen na jejich tvrzení, dítě bylo blízko k cěku 3 roky, ti platili. Vystavení občanky stojí/stálo jen 50Kč, focení na místě, takže nebylo třeba nik jinam chodit.
id
Předpokládala bych, že rodič má s sebou zdravotní průkaz dítěte pro případ třeba úrazu. Tím prokáže věk dítěte kdekoliv.
A můžete s tím cestovat po unii. Lepší než pas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]