Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodnatý průjem jaký lék

Od: klepi® odpovědí: 16 změna:

Ahoj v sobotu v noci mě chytil strašný průjem, mamka ho měla už odpoleddne, takže jsem to asi chytil od ní. Držíme přísnou dietu, kamaráda jsem poprosil, zda by nám koupil v lékárně enterol, jednou mi dost pomohl když jsem snědl zkažený bram. salát. měli jsme v lékárničce poslení dve tobolky hned v sobotu v noci jsme si každý jednu vzali. kamarád mi z lékárny dovezl ještě dvě krabičky loperamidu, to jsem neznal, zkusil jsem to podle návodu, je to možná dobré v tom, že se vám nechce dlouhou dobu, ovšem se vám to pak nahromadí a pak to vše vyjede najednou. uhlí bereme pravidelně samozřejmě s odstupem od enterolu, jsem zklamaný z toho, že ten enterol nezabíra jelikož ho beru od soboty každý den, a myslím, si, že se to moc nezlepšilo, pravděpodobně je to tedy virové nebo infekční nevím. poradte nějaké léky co vám pomohli.

Jinak ten zápach z toho průjmu je strašně nepřirozený nevím čím to je.

Děkuji Václav

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, já používám Hylak forte a nedám na něho dopustit.:)

jm
hodnocení

2x
Loperon zabrání... Ale léčit musíte jinak. Ercefuryl je výborný, ale tuším je jen na recept.

hodnocení

2x
Enterol jsou pouze "ty dobré"bakterie. Můžou vám pomoci, ale určitě nevyléčí infekční průjem. To samé loperon, ten pouze tlumí zvýšenou aktivitu střev a u infekčních průjmu může být naopak kontraproduktivní.
Střevní desinficiens jako Endiaron můžou pomoci u bakteriálních infekčních průjmů, ale to ví nevíte. Můžete mít i virový průjem. Hlavně dbejte na dostatečnou hydrataci, průjmy velmi rychle ztrácíte tekutiny a krevní soli.
cs.m.wikipedia.org/...

hodnocení

2x

Uvař si nesolenouo rýži a přidej vařenou mrkev, hodně pít vodu a na WC si vezmi respiràtor nebo kolíček na nos, nebo vybēhni ven a smrad bude fuč.

hodnocení

1x

Jestli potíže přetrvávají, radši jděte k doktoru. Každý laik má nějaký zaručený recept, ale nevíte, jestli to není něco horšího a to vám tady nikdo neřekne.

Mně i na nejhorší vodopád zabere vždy uhlí.

hodnocení

0x
Doporučuji hlavně dostatek vlákniny a pít kefír. Také pomůže heřmánkový čaj
Při zřejmě infekčním průjmu kefír a vlákninu? Jste při smyslech?
Kefír ne. Po něm naopak průjem mám.

hodnocení

0x

Při průjmu dobře pomáhá vařená mrkev. Syrová ne, ta naopak projímá, ale vařená je na to dobrá.

idanova*
Zdravím. Mrkev staví jak vařená, tak syrová. A omlouvám se, nerada zasahuju do rad ostatních, ale tady to považuju za potřebné. Ida

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud vám po 3 dnech výrazně nezabere nic z toho, co užíváte, radila bych zajít k lékaři. S přílivem imigrantů se začínají množit případy nákazy úplavicí, která se projevuje přesně tak, jak popisujete. Ida

doplněno 14.09.22 21:40:

@...wurst, s tím lhaním brzděte. To, že nesledujete zprávy, ani upozornění hyg. stanic, je vaše chyba. Ida

To je teda radost. Mívám průjem dost často po různých jídlech.

Tuto lživou infomaci máte odkud?

hodnocení

Tak jsem byl na výtěru v pátek, salmonela je to, tak hlavně, že vím o co jde. nechtěl jsem zakládat novou otázku, ale jelikož pracuji v potravinářství doktor říkal, že musím mít 3x po sobě negativní výtěr, nevíte jak dlouho se může salmonela držet v těle, i když se člověk cítí zdravě? Díky

U nás to jedna kolegyně měla 3 týdny určitě. Byla i v nemocnici. Ale znám i lidi, kteří to měli pár dní. Tak je to asi individuální.

bibi
hodnocení

0x

Měla jsem velké průjmy asi to byla nějaká infekce. Trvaly asi 3 neděle ale už šla ze mě jen voda jako z vodovodu, zkoušela jsem vše co je dostupné na trhu, ale nechtělo to přestat. K doktorovi jsem nešla, protože jsem tušila, že mi s tím pošle do nemocnice. Byla jsem objednána k doktorce na internu a tam vždy nosím výsledky krve z laboratoře. Když viděla mé výsledky tak mi hned volala, že jestli hned nepojedu no nemocnice tak umřu a zároven mi poslala sanitu. V nemocnici hned na JIP všechny minerály jsem měla rozházené, dávali mi transfůze, cpali do mě vodu a vitamíny horem dolem byla jsem tam týden a poslali mě domů ještě s průjmem, nedávala jsem tomu moc šancí, ale asi za týden jsem měla zas normální stolici po dlouhé době. Proto vám radím není radno si s průjmem zahrávat, jak trvá víc jak 3-4 dni jděte k lékaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]