Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnusí se mi švagr

Od: marmeladamarci odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, se svou sestrou mám skvělý vztah, vídáme se často, pomáhá mi s výchovou dcery. Problém je její manžel který je transgender... A to mi strašně vadí, už jen když se na něj musím dívat dělá se mi špatně... Musím ale říct že mě už moje pocity i trápí, švagr je jinak hodný, vždy si hraje s dcerou, sestra je s ním fakt šťastná. Ale já prostě ty pocity neumím ovládat, vůbec nevím proč to tak vlastně mám. V bývalé práci jsem měla kolegyni transgender ženu a brala jsem ji tak nějak normálně. Sice jsem si s ní nerozuměla, ale to bylo hlavně kvůli jejímu chování. Nějaké rady co s tím dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

3x
Jednoduchá a 100% účinná rada zde: použijte techniku kterou popsala Brandon Bays. Typická chyba je na nepříjemné nemyslet a snažit se myšlenku zahnat pryč. Tím se ale nic nevyřeší - přesně naopak. Myslete na švagra a na to co Vám na něm vadí například každý den vědomě 10 minut. Když to tak budete dělat měsíc, dva, na konci terapie Vám už na něm nebude vadit nic. Jak prosté, milý Watsone :) má to ale jeden zásadní háček: musí se to udělat *pozdrav*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to nelze potlačit, tak je jediné řešení - vyhnout se styku se švagrem (protože tolerance nejste schopna). Zdravím!

doplněno 11.09.22 14:33:

marmeladamarci - obávám se, že jednou to sestře řeknete a bude to na nepěkný rozhovor. Jak to mají rodiče se zeťákem? Proč si sestra vzala nestandardní bytost?

doplněno 11.09.22 14:42:

marmeladamarci - no, je to příbuzný, kterého jste si do rodiny nevybrala. Vaše matka to pojala obdivuhodně (je schopná tolerance),ale Vy máte asi jinou povahu. Tak na to při styku se švagrem nemyslete - myslete na jeho dobré vlastnosti. Hlavně to nepovažujte za nějaké neštěstí (nemusíte s ním být stále) a zkuste trochu té tolerance.

marmeladamarci
hodnocení

Snažím se mu vyhnout, ale nemůžu to nějak přehánět. Jinak by si toho sestra mohla všimnout a to nechci
marmeladamarci
hodnocení

Táta nám zemřel když jsme byli malé. Máma to nejdřív nebrala vůbec dobře, když ale švagra víc poznala a viděla že s ním je sestra šťastná tak si ho k mému překvapení oblíbila. Tak pro ségru je její manžel úplně normální...
marmeladamarci
hodnocení

Já se na to snažím nemyslet, ale vůbec mi to nejde

liska5
hodnocení

0x

Říkat si, že on si to nevybral, že se taky kvůli tomu určitě trápil a musel se s tím srovnat. Pokud mne dotyčný neomezuje, tak pak je problém v mé hlavě. Nezbývá, než si zvyknout.

Pamatuji si, jak zde rádce Jezevec / Kde toho je konec?/ trpěl, když se jeho dva fousatí sousedi - chlapi středního věku- vášnivě líbali.

hodnocení

0x

Můžeš aspoň trošku objasnit pojem manžel (švagr) transgender? Kdo to je? Hledal jsem si pojem ve slovníku a nějak nedokážu takovou osobu srovnat v souvislosti s manželstvím a co ti na něm vlastně vadí.

Hmm, že by manžel sestry, který se původně narodil jako žena?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]