Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel si pořád jen stěžuje

Od: pipi odpovědí: 11 změna:
Ahoj, manželovi se před pár lety stal pracovní úraz z tohoto důvodu bere částečný invalidní důchod, má ještě nějaké nemoci. Takže je teď v domácnosti a od té doby si neustále jen stěžuje na mě i na děti. Vadí mu že dělá všechno v domácnosti sam, i když to tak není. Pořád mi jen vyčítá jak já v práci nic nedělám, že není fyzicky náročná, což je jako pravda, ale hlavně v poslední době je strašné náročná psychicky. Přemýšlím o tom že jí změním, když jsem se tím svěřila manželovi, tak na mě byl jen naštvaný. S dětmi taky nemá nejlepší vztah, jelikož je manžel pořád jen nervózní i z blbostí. Navíc má někdy i záchvaty vzteku třeba z toho že ho bolí záda. Když se mu pak snažím pomoc,jen na mě vyjede. Už několikrát se mu navrhovala manželskou poradnu, nebo jen psychologa pro něho. Ale s tím mě vždy jen odbyde, že to nepotřebuje. Napadá vás co pro záchranu vztahu udělat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Myslim že se mu mu budete muset postavit a natvrdo bez obalu mu říct že to snim neni k vydržení
Že od tý doby co je po uraze je protivnej vše mu vadí je hnusnej na děti a źe se snim nedá žít
Pak mu řekněte že ho máte moc rada a že by bylo moc dobrý kdyby svý chování k rodině od základu změnil protože jeho zhoršený zdravotní stav mu nedává pravo bejt protivnej na zbytek rodiny že máte jen jedny nervy a že pokud nedostane rozum musela byste zvažit i možnost že ho opustite
A doufejte že mu dojde že v jeho stavu zústat sám by byl pěknej prúšvih
Jeste mi napadlo nesla by sehnat náka odpovídajici brigada pro nej aby jen neseděl doma a něco dělal? To by taky mohlo pomoct
pipi
hodnocení

Já jsem mu něco takového už jednou při hádce řekla, tehdy mi jen řekl ať klidně vypadnu i s dětmi že nás nepotřebuje.Už několikrát jsem navrhovala nějakou práci na zkrácený úvazek, ale manžel se vždy jen naštval že je nemocný a že jsem hrozná že po něm ještě chci aby pracoval, že toho už tak dělá doma dost
Tak pokud vas nepotřebuje jak tvrdí tak mu přestante vařit prat přestante se o nej starat a uplně nejlip pokud byste mèla kam odejít tak si sbalte a odejděte neříkám odejit napořad ale aspon na 14 dni bych se s detma sebral a bez jedinyho slova kam du bych zmizel
Myslim že velice rychle přijde na to že vás potřebuje

hodnocení

3x
Několikrát mu opatrně říct, že s ním není k vydržení a že do té poradny zajdete nejdřív sama a pak s ním..A pokud to bude odmítat,tak mu asi opatrně pohrozit, že pokud se sebou nehodlá něco udělat,tak bude "propuštěn"..nahrazen atd.. Držím palce ať to dobře dopadne;)

id
hodnocení

3x
Co mu chybí? PRÁCE. Při ID 1. a 2. stupni musí pracovat nebo nebude mít nárok na starobní důchod. Sdělte mu, že jej živit nebudete. Když nyní odejdete nebo se rozvedete, bude muset si jít vydělat na alimenty. Soud mu vypočíta alimenty i z částečného úvazku, který by mohl zvládnout. Neuzná, že se mu pracovat nechce.
liska5

*palec* A tohle je důležitý argument! Že by ho nikdo nepoučil?

pb®
hodnocení

2x
Jojo chlapi. Po tisíce let lovili a bojovali, ochraňovali rod. Clapa dělá chlapem jeho síla. Jakmile o ní přijde, úrazem nebo vlivem stáří, ztrácí podstatu svého bytí na téhle planetě. Z evolučního hlediska je nadále nepotřebný. Proto bývají staří dědci často nerudní, naštvaní. Poslední století to tak sice není, ale to je pro evoluci příliš krátká doba. Váš manžel se cítí nepotřebný, nedoceněný, jeho práce v domácnosti ho nenaplňuje. Nemůže za to, ale řešení může najít jen on sám. Najít něco, co ho zase bude bavit a naplňovat.
liska5

A od těch nervů, toho stresu, ho bolí záda. To je pak pořád dokola. Přece musí být nějaká činnost, kterou dokáže a může nabídnout. Třeba jen na dohodu pár hodin denně..

hodnocení

0x

Zdravím. Ať si manžel najde zaměstnání a jde mezi lidi. Potřebuje změnu a i lidé, kteří pobírají čístečný invalidní důchod, chodí do práce. Být v domácnosti mu evidentně neprospívá a pak si své špatné nálady vylívá na Vás a na dětech.

ltz
hodnocení

0x
Manželská poradna mu asi nepomůže. Jemu hlavně chybí lepší zdraví. Je invalidni + má další nemoci i bolesti a s tím se každý neumí vyrovnat. Z toho je mrzuty a nesvuj. Má pak špatnou náladu, kterou nezvládá ukočirovat. Ani snad za to nemůže, už je to asi taková další jeho nemoc a i na to by to chtělo léky. Možná by mu pomohly i nějaké lázně a něco na zklidnění, nebo tak něco podobně, co by mu trochu zlepšilo zdraví. Také i vaše pochvala za něco, by mu mohla zlepšit náladu. Máte to těžké.

hodnocení

0x

Jo znám dobře, manipulátor a chudinka že? Kufry zbalit a čau, nikdy se nezmění a Vás čeká psychiatr a léky, bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]