Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat být podrážený hlukem?

Od: aleskopecek odpovědí: 15 změna:
Čau, jdu si pro radu, nebo aspoň názor :).
Děje se mi to, že hluk ve mně spouští úzkost, vztek, negativní pocity. Pípání ještěrky v práci na jedné straně, hučení bagru pod okny na straně druhé. Nemohu se soustředit na nic jiného v tu chvíli a pak ten zvuk slyším v hlavě třeba hodinu a i když se bavím s kolegy nebo zákazníkem tak stále myslím na ty hluky. Pak přijdu domu, kde poslouchám čerpadlo nebo klimatizaci od sousedů. Ležím na gauči a místo odpočinku stále slyším ten hluk od nich. Až začnu být z toho mrzutý, vzteklý a mít úzkostné stavy a nemohu se v klidu natáhnout a zregenerovat.
Nejhorší je když tyhle stavy spouští hluk bez ohledu na to, kde to zrovna je. Nastartovaný vlak na nádraží třeba. Jediné co mají společné, že jsou to jakoby hluky, co nemají být. "Zbytečné hluky". Připadám si jako případ pro cvokaře... Ale vůbec nevím, co s tím dělat. I když jsem třeba v přírodě, kde žádný dráždivý zvuk není, tak stačí myšlenka na něco, kde jsem hluk slyšel a stále se mi to promítá v hlavě... nezažil jste někdo něco podobného? Děkuji za každou reakci. Aleš K.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxhorowitz
hodnocení

7x

V jednom animovaném filmu byla postava, která měla úplně stejný problém a bylo to připisované tomu, že měl aspergerův syndrom.

aleskopecek
hodnocení

No, příznaky by asi trochu odpovídaly *zmateny*

hodnocení

4x

Moje žena šílí, když si bastardi na hřišti před barákem mlátí s koloběžkama. Kolikrát mám dost práce, aby se z ní nestala masová vražedkyně nezletilech parchantů.

runner2
hodnocení

3x
Spíte dobře a dostatečně dlouho? Vyssi citlivost na zvuky muze byt dusledkem nespavosti.
aleskopecek
hodnocení

Spím špatně. To by mohlo mít souvislost. Bohužel i když si beru špunty do uší, stejně se dobře nevyspím. Je to celém začarovaný kruh.

hodnocení

2x

Zkoušel jste vyčistit hlavu v přírodě?

aleskopecek
hodnocení

Zkoušel, rád chodím na houby, rybařím... a vždy jsem tím tichem uklidněn. Bohužel bych musel do přírody chodit snad každý den a to prostě nestíhám a dovolenou pro letošek mám již vybranou...

hodnocení

2x

To mě taky napadlo s tím spaním. Člověk je pak celkově podrážděný jak hlukem, tak i světlem atd.

Ale musím uznat, že vymanit se ze světa hluku je čímdál obtížnější. My lidé jsme si hezky usnadnily práci tím, že za nás dělají stroje, tak se pak nedivme. Holt pokrok nezastavíš a doufám, že "zítřek" přinese nejen mín škodlivých emisí co se týče znečistění vzduchu, ale i hlukem a světlem.

aleskopecek

Moc dobře nespím, budím se často během noci. Zkoušel jsem spát se špunty do uši, ale stejně jsem se budil a ráno nebyl vyspalý...

hodnocení

2x

A zkoušel jste nějaký přírodní prostředek na zklidnění nervů? Třeba třezalku nebo něco podobného z lékárny?

aleskopecek
hodnocení

Nezkoušel. Díky za tip, zkusím. Za zkoušku nic nedám.

hodnocení

1x

Zdravím,jako bych to psala já,nakonec mi zjistili problém s vnitřím uchem a zvýšenou citlivost na zvuky,rádio v práci,mašiny na šití,odsání žehliček,bagr pod oknem,ženské kvokání,šílím v práci ,no nakonec mě Dr.napsal Neurol 0,25 na zklidnění a pomáhá...

aleskopecek

Zdravím, díky za reakci. můžu se zeptat, neurol Vám předepsal praktický dr., nebo jste šla k odbornému?

Praktik,stačilo popsat jak se cítím :)

liska5
hodnocení

0x

Citlivost, háklivost na zvuky se zvyšuje při nedostatku Mg - hořčíku.

Dobrý je Magnosolv na předpis a obsah sáčku si rozdělit na dvě dávky.

Jinak ve stravě je hodně Mg v kakau, sojovém nápoji, luštěninách, banánech, ořechách, cereáliích, melase a více druzích zeleniny.. Mg máme obecně málo, zejména ti, co berou léky na bolest, antikoncepci, konzumují více alkoholu, bílého pečiva, cukru, sladkostí a slazených nápojů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]