Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paradentóza a zápach z úst

Od: paranda odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit od někoho, kdo ví o čem mluvím a je také citlivý na různé pachy. Poznávám jednu ženu, trochu spolu randíme, ale když jsme blízko sebe, cítím, že ji trochu zapáchá z úst. Samozřejmě jsem na to neupozorňoval, z taktnosti, ale u řeči na jiné téma jsem se dozvěděl, že trpí paradentózou a že ji má léčenou a kdyby si přestala dásně potírat nějakou vodičkou, že by ji za několik dní krvácely. Je možné, že ten zápach je kvůli paradentóze, i když ji má léčenou? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to možné, nejspíš ji nemá léčenou dostatečně.

pb®
hodnocení

2x
Zcela jistě jí páchne z úst kvůli paradontóze. Vodička nestačí, musí zuby správně čistit a chodit na dentální hygienu. Smrdí zahnívající zbytky jídla mezi zuby a pod dásněmi. Kdyby si zuby dobře čistila, nesmrdí jí z pusy a nemá paradontózu. Přešmrdlat zuby ráno a večer obyčejným kartáčkem je nedostatečná ústní hygiena.
belo

""Zcela jistě jí páchne z úst kvůli paradontóze""

To si ako prisiel na to.Ja mam v poriadku zuby,nemam paradentozu a je mi citit z ust.Po vseliakych vysetreniach mi zistili,ze mi nezatvara sval medzi pazerakom a zaludkom a zo zaludka mi ide ten neprijemny "smrad",ktory sa dostava az do ust.Mozem si umyvat zuby aj 10 x denne a je to citit.Momentalne to liecim tabletkami na znizenie kyseliny v zaludku.

K tomu len tolko.

liska5
hodnocení

1x

Možné to je. Snad chodí na dentální hygienu. Je to v podstatě chronický zánět na samém začátku trávicího traktu. A to, co se děje v ústech, souvisí s děním ve střevě. Je tedy potřeba zklidnit střevo, krmit jeho mikrofloru tak, aby se zánět postupně hojil..Naráz to nepůjde, počítejme měsíce, někdy i roky. Změnit stravu, aby obsahovala hodně zeleniny, ryby, ořechy, cereálie, ovoce, luštěniny,... a omezit 3 bílé potraviny: cukr, bílou mouku a mléko a všechny průmyslově vyráběné potraviny s éčky. Laciné uzeniny, sladké tyčinky s polevami,i nstantní polévky, chipsy, barevné limonády, trvanlivé zákusky a majonézové saláty,...

Začít brát hned: Omega 3 mastné kyseliny, D vitamín. Dávkování poradí v lékárně. Tím se naváže v těle více vápníku, což při paradentoze doporučují. Samotný vápník nemá smysl, naopak vadí cévním stěnám.. Pak zuby čistit a pusu vyplachovat tím, co předepíše lékař nebo doporučí v lékárně. Bývá to Herbadent a ústní vody např. s propolisem. .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]